Alla går att integrera utom muslimer, men majoriteten är snälla..


ISLAM. Detta är en repris på två inlägg från 2011 och 2012, men det har inte direkt blivit bättre sedan dess.

2012. Kommunism, nazism, islamism – alla är totalitära ideologier som ställt till mycket elände i världen. Islam kallas av någon anledning ”fredens religion” fast den sedan 600-talet spridit sig från arabiska halvön till Gibraltar och Indonesien.

Islam har erövrat stora delar av världen och inte en enda gång har det slutat bra för ursprungsbefolkningarna. Överallt har det inneburit våld och förtryck av ickemuslimska minoriteter och muslimer.

Hela tiden får vi höra att islamisterna är så få och de allra flesta muslimer vill leva i lugn och ro. Det är troligen sant men jag är övertygat om att de flesta tyskar, ryssar, kineser och kambodjaner också ville leva i lugn och ro under Hitler, Stalin, Mao och Pol Pot för att bara nämna några.

Att majoriteten är fredliga spelar ingen roll så länge de tyst accepterar att fanatikerna får härja runt och systematiskt slakta minoriteter runt om i världen.

När vi importerar muslimer från medeltiden och våra politiker pratar om integration ska vi vara klara över en sak. Muslimerna tänker inte integrera sig, de kommer att fortsätta flytta fram sina positioner och vi kommer att få backa. Islam och demokrati går inte att förena, vad vi än gör kommer de att hata allt vi står förutom våra pengar.

– Pettersson är övertygad att de inte kommer att backa förrän vi också har flyttat till medeltiden. De kommer att fortsätta kalla oss imperialister och kolonisatörer samtidigt som de mördar, stenar, slaktar och våldtar och påstår att det är vårt fel.

Faktum är att inget modernt västerländskt samhälle har lyckats integrera muslimer som grupp.

2011. Alla går att integrera utom muslimer

ISLAM. Vi tar en repris från januari 2011, då släppte Lee Kuan Yew en bok med titeln ”Hard Truths To Keep Singapore Going”. I boken beskriver Lee Kuan Yew Singapores erfarenheter med multikultur. Han hade en del saker att säga om integration som inte uppskattades av svenska politiker och journalister.

Singapore är en nation som är oerhört framgångsrik, de har Asiens högsta levnadsstandard och ligger på 11 plats i världen.

Bakom en stor del av denna framgångssaga ligger Lee Kuan Yew, republikens Singapores förste premiärminister som satt vid makten mellan 1959 och 1990 och efter det fortfarande var en av landets mest inflytelserika politiker till sin död den 23 mars 2015.

Lee Kuan Yew, var fjärde generationens kines i Singapore och han ställdes inför enorma problem när han valdes. Bland dessa var utbildning, bostadsförsörjning och arbetslöshet. Singapore var i början en del av Malaysia, men uppskattades inte av regeringen där. Det var bråk med muslimer och kommunister.

1965 blev Singapore självständigt och gick från att vara en fattig djungelutpost utan egna råvaror till ett av världens rikaste länder. Lee Kuan Yew, satsade på nationell säkerhet, ekonomi och sociala frågor. Han införde barnbegränsning, sämre social villkor från tredje barnet, engelska som arbetsspråk och gemensamt språk  e utsåg engelska som arbetsplatsens språk och det gemensamma språket bland de olika folkgrupperna, medan han erkände malajiska, kinesiska och tamil som de andra tre officiella språken. Alla statliga skolor använder engelska som undervisningsspråk, fastän det också finns lektioner för de så kallade modersmålen.

Lee och hans regering betonade vikten av att upprätthålla religiös tolerans och rasmässig harmoni, och var beredda att använda lagen för att motarbeta varje hot som kunde provocera fram etniskt och religiöst våld. Han kritiserade bland annat kristna för att försöka sprida evangeliet bland muslimer.

Singapore framhävs ofta som ett land som lyckats och där mångkulturen lever och frodas. C:a 15 % av befolkningen är muslimer.

När Lee Kuan Yew som inofficiellt kallades ”Harry” i januari 2011 släppte sin bok ”Hard Truths To Keep Singapore Going” och beskrev Singapores erfarenheter av multikultur, blev inte alla så glada och vad jag vet så har det svenska etablissemanget hållit tyst om detta.

Lee skriver i boken ”Jag vill inte såra det muslimska samfundet men jag måste vara uppriktig om det jag säger ska ha något värde. Jag menar att idag kan vi i Singapore integrera vem som helst, förutom muslimer. Jag bedömer att Singapore utvecklades positivt fram tills det att vi fick en kraftig ökning av muslimer i vårt land. Om du frågar mig om mina observationer så säger jag att våra andra folkgrupper integreras bättre – vänskap, äktenskap mellan indier och kinesiska, kines med indiska– än muslimerna. Det är resultatet av den plötsliga tillströmningen av muslimer från arabländerna. Jag tror inte muslimerna socialt orsakar några problem men de håller sig för sig själva”

Mr Lee berättar hur hans egen generation av politiker som arbetade med honom har integrerats väl, bland annat genom att sitta ner och äta tillsammans. Han säger : ”Går du på en skola med muslimska och andra elever finns det en halal och icke-halal avdelning, å även universiteten och muslimerna sitter separat för att inte komma i kontakt med något som är ”förorenat” enligt deras tro. ”Det blir en social klyfta… ”

Resultatet blir en ”slöja” över muslimerna. På frågan vad muslimer i Singapore behöver göra för att integreras, svarar han: ”Var mindre strikt med islamiska ceremonier och säg” Okej, jag äter med er. ‘”

─ Pettersson noterar speciellt några saker, som Lee nämner ” Jag skulle säga att vi idag kan integrera alla religioner och raser utom islam och muslimer och att Singapore utvecklades positivt tills vi fick en kraftig ökning av muslimer i vårt land”

Läs mera: Heraldsun

En som inte höll med ”Harry” var vår förre finansminister Anders Borg som i Sveriges Radio P1 den 20 december 2014 sade: ”Ett mångkulturellt samhälle är ett effektivt och starkt samhälle. Det förs nu en jättekonstig debatt i Sverige som om det är ett problem om människor invandrar hit. Jag delar inte den synen. Jag tycker det är en stor fördel att det har kommit tiotusentals människor från Syrien, Irak, Iran och Somalia. De bidrar till att göra Sverige bättre och till ett mer dynamiskt och spännande samhälle. Alla riktigt spännande samhällen vi ser, där man har hög grad av innovation och en hög grad av förändringskraft, de präglas av det.”

SR

Pettersson håller med Borg om att det blivit ett spännande samhälle…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


15 responses to “Alla går att integrera utom muslimer, men majoriteten är snälla..

 • age

  Min fråga kvarstår:
  Varför är det tyst om det största LANDSFÖRRÄDERIET mot Sverige,
  i modern tid?

  Kontraktet som socialdemokraterna sktev med muslimerna 1999 och som är alltjämt gällande,
  lovar muslimerna att de ska få maktpositioner i Sverige, t.o.m. i regeringen!

  => S sålde Sverige till muslimerna 1999!

  VARFÖR ÄR VI TYSTA om detta?

  Gilla

 • age

  ”spännande samhälle” stod det ju!
  Jag läste ”sprängande samhälle” först!

  Tack Pettersson för de fantastiska historielektionerna!
  //age

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Jag säger bara en sak. I Bibeln talas om falska profeter och de ska man se upp med. Sen kan man googla litet på ‘djinner’.
  Jag har min uppfattning klar för mig, utan att vara religiös.

  Gilla

 • Peter

  Do Muslims integrate in to other cultures?

  Gilla

 • Peter

  Lee Kuan Yew Hard Truths To Keep Singapore Going Interview – Hot-button Topics

  Oscar Lee
  Published on Feb 15, 2011
  This is an interview titled ”Hot-button Topics” found on the DVD on the back cover of the new book ”Lee Kuan Yew Hard Truths To Keep Singapore Going”.

  I personally recommend this great read and I hope that every Singaporean will be able to read this book. My favourite parts of the book are the great insights and personal opinions of the opposition political parties put forth by Lee Kuan Yew. He mentions that they are not offering a viable solution to the many critiques they have made on some of Singapore’s more controversial policies.

  Gilla

 • Kattsand

  Nu har ju både massmedia och våra myndigheter övertygat oss alla om att alla som kommer hit blir som vi bara dom kommer över till den svenska sidan av gränsen, så nu är vi inne på nästa del där vi skall integreras i det nya Sverige, ”för det gamla kommer inte tillbaka”….

  Gilla

 • Suzie

  Den där Borg lär ha rökt på mycket under studietiden i Uppsala .
  Det tål att fundera på att både Ruinfeldt och Borg som ju är globalisternas lakejer båda propagerar så hårt för massinvasion av id lösa främlingar / män i vapenför ålder från främst Afrika,mellanöstern och Afghanistan,till Sverige och Europa.Dessa förrädare som gjorde upp ogudaktiga avtal med extremistpartiet Mp, dessa herrar har ju sagt att framtiden ligger i Afrika, samma herrar är väldigt besatta av att tömma Afrika på sin befolkning och pressa in dem i Europa,här ligger mer än en kennel begravd, vems framtid ligger då i Afrika??

  ”Att säga sanningen i en tid av förljugenhet är en revolutionär handling. ”/ G Orwell.

  Här får man som svensk dryga böter/ fängelse om man skriver fakta om islams utövare på nätet.Regimen i Sverige gör allt för att tysta sanningen om det giganatiska folkutbyte och islamiseringen av vårt land som de tvingar på svenska folket.Det är hög tid att svenska folket börjar använda hjärnans delar som varit sovande så länge.

  Gilla

 • SVENSK

  Men varför gör inte alla snälla i den muslimska befolkningen något då? t ex i Egypten.

  Gilla

 • Langmore

  Det vore intressant att veta om muslimska invandrare och deras barn blivit sekulära i Sverige och i så fall hur många.

  Gilla

 • Tony

  Enligt uppgift så jagar polisen i Malmö ett par i 60 års åldern för att dom förolämpat en färgad man på bussen?? Enligt Polisens talesman Nils Norling betraktas det som hets mot folkgrupp att kommentera hudfärg???? Men att säga att den vita rasen ska utplånas från jorden,
  att kalla vita Svenska tonårstjejer för Svennehora och andra nedsättande epitet är väl tillåtet eller hur Nils Norling?? Eftersom ni aldrig satt dit en enda för dessa oförskämdheter, det är skillnad på vem som blir förolämpad? Vi ska inte förvånas över att polisen inte löser några brott, eller kommer när dom blir kallade till en plats, vi ser ju här vad dom prioriterar för slags brott?

  Gilla

  • kaj jakobsson

   Ett oerhört allvarligt brott.Sätt genast in
   Nationella Insatsstyrkan. 2 gamlingar som
   Slår en invandrare? ?!! Arma land

   Gilla

 • Mormor Ester

  Kineser är lika ointegrerbara, de finns men håller sig till de sina. De flesta sköter sig men några är uberkriminella.

  Gilla

  • Kurt

   Jag ha varit många gånger i Kina är lycklig gift med en kinesisk kvinna. tala om för mig va du ha fått dina insikter om kineser ifrån.

   Gilla

 • Kent

  Man kan bara se vad som hände när SVT i fredags sände en skämtvideo om IS resenärer. De blev tvungna att stänga ner kommentarsfältet och plocka bort videon. Jesber Rönndahl bör ligga illa till nu.
  Hade motsvarande hänt med en skämtvideo om SD och SD anhängare gått bananas så hade det varit förstasides stoff i tvåveckor och huvudinslag i alla nyhetssändningar.
  Expo och näthatsgranskaren och andra halv statliga Stasiorgasinationer hade jobbat för högtryck och tilldelats ytterligare anslag.

  Gilla

 • ossie

  Det är väl därför som MPs unga hjärntrust tycker att vi svenskar ska integrera oss till muslimer och Islam.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: