Världsledande forskare om klimathotet: ”Ingen anledning till oro”

KLIMAT. Lennart Bengtsson, professor och ledamot av Kungliga Vetenskapsakademien och en av världens mest meriterade klimatforskare. – Jag kan säga utan tvekan att jag har satt mig in i klimatet mer än de flesta människor, säger Bengtsson och fortsätter med att den svenska klimatdebatten är helt ”vrickad”, enligt Expressen. Tyvärr bakom betalvägg.

För er som inte vill betala för artikeln i Expressen så har ni en annan artikel Lennart Bengtsson nedan.

Om Lennart Bengtsson på Wikipedia.

Lennart Bengtssons personliga syn på klimatforskningen…

Även om klimatförändringarna leder till att jorden blir varmare är de värsta katastrofscenarierna osannolika. Det säger klimatforskaren och meteorologen Lennart Bengtsson i en intervju i Dagens Industri Agenda, under 2014.

Lennart Bengtsson är professor vid universitetet i Reading i England, och slutade förra året (2013) som chef för jordvetenskaperna på rymdforskningsinstitutet ISSI i Bern. Enligt DI Agenda har han arbetat en stor del av sitt liv i ledande klimatforskningsuppdrag utomlands.

Lennart Bengtsson menar att det är ett faktum att jorden blir varmare men trots en markant ökning av växthusgaserna sedan slutet av 1800-talet har temperaturen bara ökat med 0,8 grader.

– Temperaturökningen har skett i en oregelbunden takt med bland annat en period av obetydlig uppvärmning under de senaste 16 åren. Under denna tid har heller ingen uppvärmning av havsytan skett, säger Lennart Bengtsson till DI Agenda.

Han menar att dagens klimatmodeller inte är tillräckligt avancerade för att visa den långsiktiga klimatkänsligheten.

-Men baserat på observerade data är den genomgående betydligt lägre än de värden på upp till 4 grader som förekommit i media, säger Lennart Bengtsson, som menar att medierna och vissa medlemmar av IPCC konsekvent överdrivet klimatförändringar och de extrema väderhändelser de för med sig.

– Här är det de vetenskapliga resultaten som först får ge vika, om de inte råkar vara dramatiska nog. Faktiskt är AR5 (FNs senaste rapport) mindre dramatisk än IPCC:s tidigare rapporter, då den tonat ner både klimatkänsligheten och extrema väderhändelser, säger Lennart Bengtsson.

Eftersom det inte är någon panik med jordens klimat finns inte heller någon anledning att ta till radikala metoder menar Lennart Bengtsson som istället tycker att den bästa lösningen är att ta god tid på sig och genomföra välgenomtänkta åtgärder, istället för att hitta på plottriga lösningar och satsa enorma resurser på exempelvis vindkraft.

– Vad vi behöver är fler ingenjörer och färre miljöaktivister. Man borde snarast satsa på utbyggd kärnkraft samt att så snabbt som möjligt ersätta kol med gas. Det finns på lång sikt ingen realistisk möjlighet att ersätta fossil energi med enbart förnybar energi, knappast ens i Sverige, i vart fall inte om man inte bygger ut de nu skyddade älvarna. Härtill kommer givetvis fortlöpande insatser för att reducera och effektivisera energianvändningen, säger Lennart Bengtsson till DI Agenda.

-Pettersson läser – ”Vad vi behöver är fler ingenjörer och färre miljöaktivister” och kan inte annat än hålla med, andra får väl fortsätta tro på Eko-Pippi, Greta Thunberg, fast vi måste vara försiktiga. Det är inte Gretas fel utan de som ligger bakom henne…

Greta Thunberg, bild från Wikipedia

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Världsledande forskare om klimathotet: ”Ingen anledning till oro”

 1. Lyssnade i går kväll på en estraddebatt på tysk TV kring ”Klimatuppvärmningen”,där båda sidor deltog.Frågan hur denna ”miljörörelse” kunnat få en så stor genomslagskraft,förvånade nu de verkliga vetenskapsmännen/kvinnorna !
  Det som fastnade i mitt minne var den varning,som några utfärdade över Greta,och hennes aktioner….Dessa jämfördes med 68-rörelsen,och kan på sikt skapa stora svårigheter i samhället.
  Att uppmana småbarn utebli från skolan,och istället gå ut på gator och randalera,påminner om de vänsteraktivister som ännu idag,(50 år senare) utgör ett stort problem,framhöll en av deltagarna.

 2. Du kan gå tillbaka flera miljoner år och då upptäcka att sådana här klimatförändringar som vi nu har har förekommit många gånger på jorden UTAN BILAR OCH FARLIGA INDUSTRIER. Det är vetenskapligt bevisat.

 3. Regeringen. Journalistkåren. Det sovande folket………………….Dum. Dummare. Dummast,……… i rätt ordning.

 4. Ja här ser man, erkända forskare som L.B får jobba utomlands, här hemma lotsas SVT/ SR inte om att han finns, och får givetvis inte plats i debatten , medan en flicksnärta som Greta Thunberg får lägga ut texten om att hon är orolig? Det skulle jag också varit med sådana närstående.

 5. Jag kan säga, fast jag varken är professor eller forskare, att har jorden snurrat i 6 000 000 000 år, kommer den inte att gå under om 10 år. Den kommer att snurra så länge vi lever.
  Men det är klart att kunde vi begränsa muslimerna pch deras bombande och eldande, kanske vi sänkte medeltemperaturen någon grad.

  • Jag har bara en känsla men krig ger mej ångest och jag är övertygad att det kan ha en stor inverkan på klimatet på lång sikt. Helt djävla onödigt. Vilka slåss krigar mest?

   • Ja och var eldar man upp flest bilar? Men enligt MP så har detta ingen betydelse på klimatet, för det är inget som dom annars högljudda miljöpartisterna ägnar mycket tid åt.

    Men det är väl rätt personer som eldar ?

 6. Jag behöver inte miljöpartiet, vänstern eller en förvirrad tonårsflicka för att veta vad det är för väder, jag kan titta ut från fönstret. Ibland är vintrarna varma, ibland kalla. Ibland regnar det hela sommaren, ibland är det soligt och mycket varmt. Så har det varit hela tiden under mina 50 levnadsår, min mor och mormor vittnar om att så var det förr också. 150 år gamla tidningar säger samma sak. Det fakta att allt går åt helvete mycket snart har inget med vädret att göra. Om en isbjörn inte får tag på en säl skiter jag blankt i, det gör miljöpartiet också för det finns inga pengar att hämta i isbjörn/sälbranschen. Inuiterna, som detta rör, skiter miljöpartiet också i. Men ingen behöver miljöfåntrattar mindre än inuiterna, dom klarar sig själva utan en massa hycklare. Man behöver inte lösa inuiternas problem med att ge dom lägenheter i Stockholm. Ni vet när allt är åt helvete hemma, ungarna stjäl och knarkar, kärringen är gravid hela tiden, huset har mögel, blev uppsagd för att en kvot-invandrare fick mitt jobb, invandrarungdomar brände upp min bil osv osv..vad pratar jag då om med grannen? Jo, OM VÄDRET! För vädret är det stora problemet..

  • Du kan gå tillbaka flera miljoner år och då upptäcka att sådana här klimatförändringar som vi nu har har förekommit många gånger på jorden UTAN BILAR OCH FARLIGA INDUSTRIER. Det är vetenskapligt bevisat.

 7. Vi i Sverige behöver ingen kunskap och vetenskap i framtiden när vi har miljöpartiet och Greta Thunberg som alltid vet bäst utan ovanstående attribute.
  Det slutgiltiga målet är islam då ska huvudet där kunskapen sitter avskiljas från kroppen på de som hävdar att kunskap står över koranen.
  Miljöpartiet är förstadiet till en stat som styrs med religionen islam.

 8. Gör en lista/beskrivning över alla de som har fördel av (pengar eller makt)
  den dåraktiga Klimathysterin,så tror jag att den blir lättare att,förstå/förklara.

  • Gör också en lista på alla bilar som var orsaken till klimatförändringarna för 200000 år sedan.

 9. Professor Bengtsson tillhör förstås de, som riskerar slå hål på hela skatteplanen, som ledande politiker i EU vill leda in allmänheten i. De håller på med skattehöjarplanen för att få in mer skatter och göra staterna mäktigare och därmed också politikerna. Samtidigt ska väljarna bli mer beroende av staterna och politikerna. Men vem vet? Jag gillar inte tonen om klimathotet, litar inte på de ensidiga rapporterna. Det luktar mycket skattehöjar-önskningar.

  • @ruben
   Skattehöjning har väl varit temat sen kommunisterna/sozzarna tog över,va?
   Det gick lite trögt i början bara.
   Mot 100% i skatt….
   Maggan tar täten!

 10. Bakom betalvägg och avsluta med glåpord mot professorn. Det är Hat-Expressens modell för oberoende faktaförmedling.

 11. Journalisterna bär den största skulden eftersom det är de som kontrollerar informationen och debatten. Speciellt svenska journalister saknar oftast utbildning i något som helst och består av irrationella känslomänniskor. Deras världsbild vilar helt på känslor och åsikter. De sig inte ens längre om att ens verka opartiska utan bedriver aktivistisk agendajournalistik. Med tvångsfinansierade gigantiska SVT/SR och dagstidningsbranchen så är murvlarnas makt total.

 12. Vilken är mest lämpad att svara och ge svar på dessa miljöfrågor ?

  En erkänd professor som forskat om miljö och miljöfrågor ?

  Eller….

  Ett barn som hennes mamma har påverkat till stopp av eget tänkande, och valsar runt som en repig grammofon skiva, med hennes mammas kraxande …. världen går under om inte vi i Sverige slutar att köra bil.

  Sen bilar mamman och dottern ihop några mil, till nån drive in, hamburgerkedja och köper sk. mat i engångs plastförpackningar och smaskar i sig, samtidigt som de säger i kör: VI ÄR SÅÅÅ DUKTIGA PÅ MILJÖARBETET, TUR ATT MILJÖN HAR OSS !

Kommentera