Simon Andersson: SD:s fel att IS existerar


INRIKES. Vet ni inte vem Simon Andersson är så är det ursäktat, men rubriken kommer från inlägget från juni 2017 nedan. Simon Andersson, är känd som medlem i den vänsterextrema gruppen Interasistmen (IRM), och har utsetts till pressekreterare för socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S).

I februari ifjol bjöd Socialdemokraterna i Göteborg in IRM-medarbetaren Simon Andersson till ett möte. Nu meddelar socialförsäkringsminister Annika Strandhäll att Andersson blir hennes nye pressekreterare. I nuläget är det oklart om Andersson kommer att kombinera sin nya roll med engagemanget i den vänsterextrema gruppen Inte rasist men idiot men som bekant faller äpplet inte långt från trädet, twittrar Strandhäll. 

TIDIGARE 2017-06-28. SD:s fel att IS existerar

IS-terrorister och jihadister världen över får sin näring av Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna.

Det menar Simon Andersson och Frans Sporsén i en debattartikel i, häpp….Aftonbladet. Vilka Andersson och Sporsén är får ni veta i slutet och då förstår ni lite bättre.

”Det primära målet med Sverigedemokraternas politik är att återupprätta en gemensam nationell identitet och därmed också en stark inre solidaritet i det svenska samhället”

En gemensam identitet och en solidaritet med det samhälle man lever i, uppfattas alltså negativt av herrar Andersson och Sporsén. Kan tyckas vara en märklig utgångspunkt i ett land som segregeras allt mer och där det snart inte finns något gemensamt att integreras i. Att visa solidaritet med det samhälle man lever med, innebär inte bara att man erkänner de lagar och regler samhället är uppbyggt av, utan att man också står upp för de värderingar som råder och de grundpelare vår demokrati bygger på.

Alltså ett problem enligt Simon Andersson och Frans Sporsén.

Därefter får vi åter läsa den väl inövande floskeln om ”vi mot dem”, vilket då skulle vara grogrunden till all extremism. Vi får också veta att samtliga vit-maktrörelser i Sverige haft och har en koppling till SD, vilket då inte skulle vara någon slump.

Utgångspunkten för debattartikeln är att Sverigedemokraterna är en katalysator för jihadismen. Det här måste vara en egenkomponerad motivering, för tidigare har experterna utmålat utanförskapet, arbetslösheten, kriminaliteten och andra baksidor av den överdimensionerade och havererade asylinvandringen, som orsak. Fast herrar Andersson och Sporsén vet förstås bättre än de som forskar i terrorism och jihadism.

Vi kan dock redan nu konstatera att den politik som lett fram till dessa grogrunder som forskarna lyfter fram, förts av 7 av de 8 riksdagspartierna. Sanningen är att SD är det enda parti som inte har någon som helst skuld i detta. Noterbart…

Sedan passar herrarna på att ljuga lite, medvetet eller av okunskap.

”SD:s retorik – där partiledaren hävdar att muslimer är vårt största utländska hot sedan andra världskriget”

Sanningen är att Åkesson sa att ”Islam är det största hotet…”. Rubriken förvrängdes sedan av Aftonbladet, som därför de facto var de som ansåg att ”Muslimer är det största hotet…”

Nu är vi alla nyfikna på om de muslimska terrorister som utfört attentat i London, Paris, Bryssel, Nice, Köpenhamn m.fl. städer, vet vem Jimmie Åkesson är? Är det verkligen så att Åkessons och andra Sverigedemokraters retorik fått hundratals svenska muslimer att resa till Irak och Syrien? Huruvida de muslimska jihadister som rest till samma område från andra europeiska länder, kan svenska och lyssnar på debatter i svensk tv, får herrar Andersson och Sporsén redogöra för.

Om Rakhmat Akilov tänkte på Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna när han stal en lastbil och körde ihjäl fem oskyldiga människor?  Enligt Aftonbladet hade Uzbekistans säkerhetstjänst varnat Sverige för Akilov långt innan dådet. Förmodligen hade Akilov suttit framför datorn och sett Jimmie Åkesson i någon av partiledardebatterna och blivit så förbannad att han plötsligt radikaliserades.

Debattartikeln avslutas med dessa ord.

”Ur SD:s intolerans växer nämligen hatet. Där gror extremismen. När är vi villiga att ställa Sverigedemokraterna till svars för det”

Då vet vi att SD bär skuld till all världens extremism, oavsett om den kommer från höger, vänster eller religiöst håll.

Aftonbladet

Nu är ni nyfikna på vilka herrar Simon Andersson och Frans Sporsén är?

Simon Andersson finns med IRM, den av LO finansierade grupp som inriktat sig på att analysera och hänga ut Sverigedemokrater. Det finns en del intressant att läsa om IRM och Simon Andersson på Flashback.

Frans Sporsén är migrations- och integrationspolitisk talesperson för Annie Lööfs ungdomsförbund, CUF. Sporsén uppmärksammades 2016, då han publicerade ett Hitlerskämt om förintelsen. För att detta inte ska falla i glömska.


16 responses to “Simon Andersson: SD:s fel att IS existerar

 • T

  Kan han Ungerska tro? Jag menar det kan ju bli mycket korrespondens med det landet när storkäft talar om för Ungrarna över hur dom ska sköta sitt land?

  Gilla

 • Ståfräs

  Som sagt IQ och sosse är inte kompatibelt.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Nickedockan och KostymKommunisten, vackert par! Ingen verkar tillhöra någon av de skarpaste knivarna i lådan.

  Gilla

 • Annika Strandhäll & vänsterextremisten Simon  Andersson. | Varjager's Weblog

  […] i all sin prydno. D v s i samarbete med vänsterextremisten Simon Andersson //Kenneth Sandberg https://petterssonsblogg.se/2019/03/04/simon-andersson-sds-fel-att-is-existerar/ Vet ni inte vem Simon Andersson är så är det ursäktat, men rubriken kommer från inlägget […]

  Gilla

 • Kent

  Vad Annica Strandhäll saknar är tankeförmåga och borde följaktligen få en pressekreterare som kompenserar bristen och inte en som förvärrar bristen med en ännu större brist.

  Gilla

  • Sverige, fiskmåsarnas paradis.

   Bara en dåre klarar att umgås med en annan dåre, då båda inte besitter förstånd, att förstå att den andre är en dåre.

   Inför lag på IQ-test ! 🤒

   Gilla

 • Bobby

  Vänsterns nya smarta vapen, tydligen. Istället för att anklaga SD för vad dom tycker, säger och gör, så är nu SD:s blotta EXISTENS orsaken till all ondska och misär i världen. Typiskt vänsteränk, ologiskt, barnsligt och helt intelligensbefriat. Precis som om sjukdomar finns pga mediciner, om inte mediciner vore så emot sjukdomar så skulle sjukdomar inte uppkomma. Jäpp. Sånadär har vi lösa i samhället, på högt uppsatta platser med skyhöga löner. Gud bevare oss alla.. Utan massinvandring av bidraggsugna muslimer och alla problem/misär/elände dom orsakar skulle SD inte finnas. SD skulle inte behövas. Men nu.. i detta galna land så är SD det enda, sista hoppet. Landet är sjukt, landet lider, landet dör.. Men ni vägrar vård och medicin.

  Gilla

 • etnisksvensk

  Nu har Vi äntligen fått svar på vem sköt Karl XII, John F Kennedy och Olof Palme och bevisbördan tycks luta mot SD!
  Den sista idioten är tydligen inte född än när man läser vad dessa vänsterextrema dårar skriver!

  Gilla

 • Grune

  Det är väl Jimmy Åkesson som mördade Palme om man skall utgå ifrån vad sådana här tokskallar snackar om.

  Gilla

 • Anders

  Foliehattarna förökar sig, jag blir så j-la trött!

  Gilla

 • turrim

  Minister Strandhälls omdöme är konstant.

  Gilla

 • Ragnar Ask

  Det märks vilka makter de tjänar och att de inte skyr några som helst medel.
  De ”stackars kränkta minoriteterna” behöver bara gnälla och böla så står svenskar som han där givakt och är tjänstvilliga som små hundar.

  Gilla

 • Tore

  Det är Simons fel att Sverige ser ut som skit.

  Gilla

 • Tore

  Skrämmande att sånt där sitter i regeringen.

  Gilla

 • ossie

  Troligen är SD skyldigt till Palmemordet kanske tom Gustav III i denna stolles förvirrade värld.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: