Vad gör de stora medieaktörerna på Petterssons blogg?

MEDIA. Petterssons blogg är ansluten till ett program som heter MediaCreeper, där kan man se när och vilka av de så kallade etablerade medierna besöker oss. Det är en förbluffande och imponerande besöksstatistik. Här sitter det en mogen man i en stuga ute i Sörmlandsskogen och administrerar en egen blogg som frekvent drar till sig besökare från Sveriges och Nordens public serviceföretag samt hela den övriga flocken som ingår i medieetablissemanget.

Besökare, större text betyder oftare besök på Pettersson

Det skulle vara väldigt roligt att veta varför alla dessa i Sverige och Norden dominerande media är så enormt intresserade av Petterssons blogg!

Det komiska är ju att det är just dessa stora medieaktörer som i absurdum kritiserar ideella medieplattformar som ”Petterssons”, samtidigt som deras besöksfrekvens på min blogg och andra alternativmedia är häpnadsväckande.

Nu tror jag inte att dom allra största medierna som hängivet följer Petterssons blogg i första hand är ute efter att klämma åt mig och bloggen, utan mer troligt är att man besöker Pettersson för att känna av hur vindarna blåser i samhället och hos gräsrotsfolket. Vad det för stunden pratas om bland folk är nämligen en närmast ovärderlig kunskap att ha på landets redaktioner.

Däremot har nog Eskilstuna-Kurirens höga besökssiffra andra orsaker. Där är man bara ute efter att hitta någon oacceptabel kommentar för att kunna hänga ut mig och bloggen i lokal media.

Jag förväntar mig inget annat därifrån. Södermanlands Nyheters nya chefredaktören Eva Burman har ju som bekant utsett sig själv till polis, fångvaktare, åklagare och domare över sociala forum där det kan misstänkas finnas en och annan person som uttrycker sig idiotiskt.

Jag kan tycka att Eva Burman i egenskap av chefredaktör för länets samtliga lokaltidningar, Eskilstuna-Kuriren, Katrineholms-Kuriren och Södermanlands Nyheter istället borde intressera sig betydligt mer för VARFÖR folk är så förbannade och arga att man ibland går över gränsen och vräker ur sig vad som helst.

Det måste ju bottna i ett enormt missnöje och en närmast uppgivenhet över alla gränser över hur det idag ser ut i samhället. Och det är väl ändå det media ska skildra: människors syn på samhällsutvecklingen!

Det tycks inte aktuellt i Eva Burmans värld. På hennes tidningsredaktioner är det betydligt viktigare att regelbundet klicka sig in på Petterssons blogg i den löjeväckande jakten på eventuella språkmissbrukare. Å andra sidan är ju EK:s ideliga besök på min blogg positivt för besöksstatistiken och deras artiklar om Petterssons blogg är bra reklam för en som driver en opinionsbildande reklamfri och ideell blogg från skogen.

Sörmlands Media AB blev nyligen uppköpta av NTM-koncernen

 • Siffror för Sörmlands Media AB 2017
 • Omsättning: 262 Mkr
 • Antal anställda: 155 personer
 • Upplaga: 51800 exemplar

Koncernen:

 • Omsättning: 304 Mkr
 • Antal anställda: 222 personer

Petterssons blogg:

 • Omsättning noll kronor, en del kommer in i gåvor från snälla läsare som hjälper till att betala hyra för serverutrymme, design, säkerhet m.m. i bästa fall går det jämt upp.
 • Antal anställda: 0 personer, vi är några ansvarstagande människor som arbetar ideellt.
 • Om bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

51 thoughts on “Vad gör de stora medieaktörerna på Petterssons blogg?

 1. Jag vet varfor dom ar pa din blogg Pettersson for att du talat sanning och ar saaaaaaaaaa djavla duktig

 2. De vill Svensson skall hålla sig borta från de det kallar ”hatsidor”.
  Men själva rotar de runt på hatsidorna, för de inbillar sig väl att de är så belästa och kunniga att de kan avgöra vad som är sant eller falskt.
  Snacka om von oben attityd från de s.k objektiva journalisterna mot vanligt folk.
  Men de har väl inte riktigt släppt den elitistiska tanke som finns hos vänstern och kommunismen.

 3. Här är en lite mindre, men bättre, medieaktör:

  Den som vill kan söka på Samnytt TV – Vem vill egentligen ta emot en invandrare?

  Det är ett Youtube-clip som visar att svensken troligtvis var bättre förr.
  Det är ett intressant samhällsbygge vi driver.

  Vad hette nu den där psalmen ”hycklareeeeeeee kan ingen vara än….” Ja, titta själva.

 4. Eva Burman är medlem av gruppen jagärhär som på
  Facebook och Twitter ägnar sig åt hat, hot och misskreditering
  mot personer som anses ha fel åsikter.

  En person som utger sig för att vara något – är ofta en helt
  annan person i verkligheten.

  • Det är ett kommunistiskt nätverk med det gamla sovjet som förebild,helt klart.Forskaren hade läst och förskräckts av bla alla gruppvåldtäkter/våldtäkter på barn och unga kvinnor som begås i Sverige av utlänningar.Gange rape Sweden förde statistik över våldtäktsdomar och det gjorde regimen vansinnig så de stängde ner denna sida.Sverige styrs av kriminella för kriminella ,detta kan inte sägas för många gånger tyvärr,bevisen finns tonvis av.
   Nya tider har skrivit om denna mycket begåvade forskare och hon har blivit videointervjuad där hon själv berättar sin historia,mycket intressant och bevisar återigen att Sverige inte är en demokrati,inte är en fungerande rättsstat.Svensk forskning genomsyras av politiska aktivister som hotar och hatar och ser till att sanningssägare får sparken och svartmålas,exakt samma som hände i det gamla sovjet och forna DDR.

   ”I oktober förra året berättade Nya Tider om forskaren Bilyana Martinovski, som fått sin affiliering med Stockholms universitet indragen efter att hon skrivit politiskt inkorrekta saker på Twitter, bland annat om det yttrandefrihetsfientliga nätverket #jagärhär. Nu visar e-postmeddelanden mellan #jagärhär-aktivisten Kajsa Klein och professor Uno Fors på Stockholms universitet att de båda ljög om vad som utspelat sig bakom kulisserna.”

   https://www.nyatider.nu/ljog-om-uppsagning-av-forskare/

 5. Vad gör de små aktörerna på Petterssons blogg?

  Läste nyss en ny bok av Ylva Eggehorn.
  Hajade till inför följande:

  ”Var lever jag ut min sorg över värdenas förfall och ondskans framgångar idag?
  Vägen är smal, tunn som ett hårstrå mellan ytterligheterna övermod och resignation”

  Petterssons blogg månne är svaret för mig.
  Kanske det är därför jag med intresse
  där läser och kommenterar?

 6. Det värsta är att dessa så kallade journalister, politiker finns mitt ibland oss. Jag ryser av bara tanken att det finns så mycket Sverigefientliga som vill oss andra så illa med sina lögner och politik.


 7. SANNINGEN PETTERSSON…ETT YNKA LITET
  FRISKHETSTECKEN FRÅN FRÅN 82:AN, ATT
  ÄVEN DE MEST GRAVT FÖRTAPPADE SJÄLAR
  HITTAT RÄTT OCH FINNER HOS ALLMOGEN
  DEN ENDA EXISTERANDE SANNING (SVART
  PÅ VITT) I SVENSK NYHETSFLORA

 8. Är det bara jag som tycker att det är hysteriskt roligt att Slitz hänger på er sida? 🤣

 9. ”Språkmissbrukare” ja, tom Pettersson försöker genom regler begränsa”språkmissbruket” med inte alltid ett gott resultat.

  • Langmor, det svenska språket är en källa till outgrundlig visdom.

   Exempelvis en tråkig person kan kallas tråkmåns, tråkputte, träbock, surpuppa, torris, torrboll,
   perukstock, glädjedödare, dönicke, döddansare, 
   tungus…osv…

   En annan person kan kallas glädjespridare, muntergök

 10. På frågan vad dom stora media drakarna gör på Petterssons, så är nog svaret att dom letar nyheter som dom kan sno och förvanska, som Expressen gjorde med Samhällsnytts artikel om Maria Wetterstrands dubbla stolar som dom bara tar och förvanskar.
  All dy brukar ha en botten, men Expressens är bottenlös.

  • Precis så är det…Utan att vilja slå mig för bröstet,har jag genom åren funnit nyheter i Europeisk press,som jag (några) tecknat ner hos Pettersson. Nyheter som först tycktes i PK-organen några dagar efteråt !
   Bl.a. var Pettersson först i landet när överfallet på den franska satirtidningen skedde.Direktreportage inkl.bild (som jag kopierade från Le Monde).
   Likadant när det skedde ett gisslan-tagande i S-Frankrike,så var Petterssons blogg först på plats. Sedan finns det ett otal andra händelser,inga nämnda p.g.a. av Stenbock glömda….

   • Ja i förra veckan gjorde SVT stort nummer av att tidningen kvällsposten hade luskat fram nyheten att det härjar kriminella nätverk på flygplatsen Arlanda?? Det är bara det att det hade stått som stående rubrik på Samhällsnytt under flera veckor?
    Så alternativ media behövs om sanningen ska fram, och när Gammelmedia ska hitta några nyheter.

  • Dom är väl trötta på att solidariskt bara läsa lögner och allt annat skit i sin egen tidning och vill kunna läsa om sanningen någon gång.

 11. Snabbtbildade s.k journalister, två – årig utbildning på en s.k högskola vet väl inget, kroniskt lata orkar inte eller vet inte var de skall leta efter fakta. Skriver vad de tror har hänt.
  Påminner om våra politiker, och att de flesta politiker saknar bildning och kunskap.
  Okunniga människor måste liera sig med andra okunniga för att inte riskera att bli avslöjade av den stora massan, tidningsläsare, SVT -brukare och valboskap.

 12. Det var inte länge sen som chatter och kommentatorsfält ”på något sätt” i princip förbjöds i sverige.

 13. I ett friskt land ska journalisterna granska makten, i Sverige är det tvärtom, där har journalisterna lierat sig med makten och granskar folket.

 14. @Peter Skoglund
  Trodde någon att Vi skulle gå plus på invällarna????
  Frågan blir:Hur i hälleflundra kommunerna tänkte utan att knorra 2013-15?
  Vi har flera decennier av erfarenhet att skotta ur.
  Livslång försörjning av migranter utan utan livslång ekonomisk garanti från staten/EU,som ligger bakom skiten=>WW III….
  Näe,det är för ljust ute!
  Räkna iskallt med att politrukerna har tryckt in skattrmedel i IS od,och nu försöker rädda sin investering,därför ska de hit.

  • Bl a genom ren (olaglig) trixning ca 300 lätt upprustade pansarbandvagnar. Mehmet Kaplan skötte detta via sina kontakter i Muslimska Brödraskapet. Vagnarna såldes formellt till ett Tjeckiskt bolag för typ 1:- stycket, skulle ha passat till alla de lokalförsvarskompanier, som idag fortfarande är UTAN SPLITTERSKYDDADE PERSONTRANSPORTFORDON. Tjeckiska bolaget ”sålde vidare” i sin tur till Irak, för en okänd summa. Allt samman skedde direkt efter att Kaplan frekvent rest t o r Turkiet och haft både officiella och framförallt hemliga möten.

   Märkligt att alla transportkolonner gick via Raqqa och där försvann de. Ännu märkligare att när första kolonnen försvunnit så fortsatte nya kolonner att avgå, med samma resultat.

   Ingen skall få mig att tro på att Försvarets uttalande om att man inte behövde dessa pansarbandvagnar, skedde annat än på ”order” av åtminstone utrikesministern men sannolikt från statsministern. Vi vet ju att antalet pbv som skänktes bort skulle ha passat till våra lokalförsvarskompaniers behov. I varje fall skulle varit att föredra framför bandvagnarna de nu sitter i.

 15. Nyhetstips till media besökare och andra. Nya siffror från SCB idag.

  Teslan behöver laddas och ev. få nya starkare batterier.

  ”Kommunsektorn, kommuner och landsting sammanräknat, redovisade för 2018 ett samlat överskott på 14,3 miljarder kronor. Det innebär en försämring med 12,1 miljarder jämfört med året innan.

  Kommunsektorns försämrade resultat förklaras av landstingens ökade kostnader och kommunernas minskade verksamhetsintäkter.

  2018 års resultat var 14,3 miljarder kronor, vilket är det lägsta överskottet som sektorn haft sedan 2014.

  Resultatet var en försämring med 12,1 miljarder kronor jämfört med 2017.

  Kommunerna försämrade sitt resultat med 9,7 miljarder jämfört med 2017.

  Då uppvisade kommunerna starka finanser men för 2018 gjorde de minskade verksamhetsintäkterna att resultat blev lägre än året innan.

  En bidragande orsak till de minskade verksamhetsintäkterna var att statsbidragen minskade kraftigt till följd av att ersättningar relaterat till migration och asylmottagning minskat kraftigt.

  Närmare en av fyra kommuner, 24,8 procent, redovisade ett negativt resultat, vilket var fler än året innan, då endast 7,2 procent av kommunerna redovisade ett underskott.”

  https://www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/offentlig-ekonomi/finanser-for-den-kommunala-sektorn/rakenskapssammandrag-for-kommuner-och-landsting/pong/statistiknyhet/kommuner-och-landstings-preliminara-bokslut-for-2018/

 16. Det skall tydligen snart ske en rättegång mot en hemsidesägare där man stödjer sig på BBS-lagen. Ägaren till hemsida åtalas tydligen för vad denne INTE gjort.
  I BBS-lagen står att olämpliga inlägg skall avlägsnas av ägaren till BBS:en. I detta fall skall det som skrivits kunna tolkas som hets mot folkgrupp.

  1. En BBS är ingen en blogg med kommentarsfält. Det är en BBS.
  2: Bara för någon tycker en kommentar är HMF är det inte säkert det är det. Tydliga kriterier för vad som är olämpligt finns inte.

 17. Pettersson borde ha rätt igen. Situationen i landet kan omöjligt gynna skötsamma gamla såväl som nya i samhället. De förlorar och lider av oroligheterna och utmaningarna.

 18. De har för länge sen slutat drömma om att vanliga arbetande människor ska tro på dem!
  Deras ”affäride” är leverera en strid ström av de vanliga fördummande flosklerna.
  Och för det leva på i huvudsak statliga bidrag.
  Även den lilla mängd PK-karriärister som måste bevisa för chefer och kollegor att de minsann är PK!
  (”Se bara jag till och med prenumererar på rena PK-blaskan! ”)
  Sen har vi den nya Affärsidén!
  De ska i spelad upprördhet ”anmäla Nazistiska uttalanden” t ex empati med brottsoffer och sanningar om de import-kriminella och rashatande gärningsmännen!
  Som samarbetsmän med främmande makter och dess kriminella spjutspetsar hoppas de på diverse belöningar och ännu mer bidrag!
  Mycket statliga pengar plöjs nu ner i hel- och halv- kriminella vänster-organisationer med målsättning att skrämma eller hota eller helt olagligt bötfälla eller fängsla kritiker. Det sista via den rådande sjuka och kriminella ockupationsjuridiken!
  Där Svenska domstolar och åklagare mycket medvetet bryter mot Svensk lag och inte har det minsta problem med att vara rent kriminella!

  • Nicklas.
   Det var ett mycket bra klipp. Tydligen är det ungefär samma situation i flera länder, och Robinson verkar uppträda proffsigt enligt det som visades i alla fall.
   Skulle tro att de som tycker annorlunda mot Robinson är många och vissa är inflytelserika.
   Så det blir inte lätt.

 19. Du är ett hot mot deras överlevnad, helt enkelt. Dem är en koloss som överlevt sig själv, nu är det nya tider, och det skrämmer dem.
  Hur ska dem överleva, med ett fint jobb, bra lön. Bor säkert fint också….
  Jo, genom att hela tiden anklaga att vi alla som skriver här är.. ja ni vet vad vi kallas.

 20. Mediafolk vill väl hålla sig underrättade om vad som tänks i stugor där de fördomsfulla, outbildade, lågpannade neandertalarna håller till av svensk härkomst.
  Självklart så är det många inom media som har ångest vad som händer med deras inkomster när de inte kan förmedla nyheter utan att de är rejält tvättade och gallrade utan att få sparken. Självklart lever all pkmedia under stark press så desperationen är säkert stor för de som har långt kvar till pensionen.
  Alla kan inte få politiska tjänster som informatörer i det offentliga.
  De som är mest förslagna kan väl starta och driva intrigationsprojekt och på kuppen bli mångmiljonärer.

  • Till informatörer för att hålla efter folket använder sig media av djurplågare och annat löst folk, vänstern till exempel?

 21. Dom är antagligen imponerade av hur en sannings-skrivande bloggare kan ha högre trovärdighet än hela slaskmedia tillsammans.

 22. Dom vill väl se vilka sanningar som kommer fram. De har väl det mesta på sitt bord men väljer att censurera och pixla det mesta som dom inte tycker att folk ska få veta. Dom gnisslar väl tänder när dom läser sånt som är förbjudet i deras lilla inskränkta värld.

 23. ”Journalisterna” ska vara samhällets observatörer, men har istället blivit maktens köpta lakejer. Begriper inte hur i helvete man kan sova om nätterna när man lever på lögnen. Finns väl i och för sig gott om psykofarmaka för sån´t. Vi ska vara jävligt tacksamma för fritänkare som Pettersson m.fl. vilka jag tror fulmedias ”journalister” beundrar i smyg och önskade de hade samma mod och kurage…

 24. Jag tror de flesta i Sverige ledsnat på invandrare och det jättelyft för ekonomin som vi alla väntat på i 40-år. På 40-år har Sverige gått från pole position till längst bak av alla jämförbara länder. Otrygghet, kriminalitet och fega, usla rån och våldtäkter är vardag i Sverige idag.

  Palme mördades.
  Lindh mördades
  Estonia gick under på ett omöjligt sätt.

  Eftersom folk inte vill ha invandrare och dörren står vidöppen så är demokratin satt ur spel. Det är inte längre väljarna som sätter agendan och det har fler och fler börjat inse.

 25. Svaret är dels avundsjuka och dels att försöka förstå hur vanliga och verkliga människor tänker, dessa s.k journalister umgås och lyssnar bara på floskelmaskiner inom politik och media eliten och har själva otur när de tänker.

Kommentera