En lättkränkt religion


Islam är otvivelaktigt den religion där utövarna tillhör de mest lättkränkta i världen.

Vi ser exempel på exempel där muslimer känner sig kränkta när deras religion, deras religiösa symboler och deras profet utsätts för skämt eller motgångar. Vi ser också hur omvärlden gång efter annan viker ned sig för att inte skapa oroligheter i kölvattnet av detta. Nu senast är det SVT som kryper till korset.

Satirvideon som visades i SVT:s Svenska Nyheter i fredags framkallade en häftig reaktion bland landets muslimer och sympatisörer. Hat, hot och dödshot tvingade SVT att stänga ned kommentarsfunktionen på deras Instagramkonto där klippet lades upp och nu har man tagit bort filmen helt och hållet.

Vet man vad ordet humor innebär bland världens muslimer? Gör deras brist på respekt för andra att muslimer är mer lättintegrerade eller har de svårare att integrera sig i samhällen som ser lite med vidlyftigt på vardagliga saker, som t.ex. humor och satir? I det sammanhanget ska vi kanske nämna skolan i Birmingham där föräldrar till muslimska elever hotade med skolstrejk om deras barn var tvungna att närvara på HBTQ-relaterade ämnen (kommentar till det Jonas Gardell?).

Som av en händelse

För att återgå till raseriet bland Sveriges muslimer passar vi på att åter visa filmklippet som fick vissa att dödshota och hata.


7 responses to “En lättkränkt religion

 • Peter

  ”Somebody To Hate” by the UN choir

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Alice Teodorescu skriver så bra om det underliga som sker i Sverige. Då på muslimska kvinnors bekostnad, i övriga världen.

  ”Varför cementera stereotyper av muslimska kvinnor?”

  ” I Iran kämpar kvinnor för att slippa bära slöja. I Sverige porträtteras den muslimska kvinnan nästan alltid bärandes just slöja. Det är en fördomsfull bild som försvårar det individuella valet för den enskilda kvinnan. ”

  https://www.gp.se/ledare/varför-cementera-stereotyper-av-muslimska-kvinnor-1.13820067

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Glöm inte att SAMMA skolor, som då var kapade och islam-styrda, med enbart muslimska lärare hotade icke muslimska elever och deras föräldrar med de vidrigaste saker, när skolan segregerades mellan pojkar och flickor, samt ALLA flickor skulle gå med hijab /muslimska heltäckande). Icke muslimska föräldrar anmälde skolorna (det var flera som var ”kapade” i regionen) och det blev White Flights from Birmingham. Till slut uppmärksammades förföljelserna i de media som INTE var MSM (vilka höll tyst) och skandalen blev faktum. Efter något års försök att sopa under mattan tvingades UK motsvarighet till Skolverket att ta över undervisningens ledning. Alla icke behöriga lärare, i princip alla muslimer, avskedades och behöriga anställdes, varav en hel del av den behöriga gamla (rasistiska) lärarkåren.

  Gilla

 • svenskfinnaren

  Brist på humor, är att skända Gud! Eftersom Gud visade på humor, när han skapade de humorlösa muslimerna.

  Gilla

 • Mike E

  Medan vänstern använder Inkvisitionens intolerans som exempel på hur dålig kristendomen är, så sympatiserar samma vänster med Islam, en religion som får Inkvisitionen att framstå som mild och tolerant. Så stort är vänsterns hat till den egna kulturen och så galna kan ideologi göra människor.

  Gilla

 • Bobby

  Snart kommer Walla-Mannen och tar dig. =)

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: