Kända svenskar år 2015: ”Öppna gränsernaoch släpp in allihopa”


INVANDRING. I september 2015 frågade Svenska Dagbladet en rad kända och okända svenskar för att få deras bild av flyktingkrisen i Europa – och frågat hur de tror att den kan avhjälpas.

Några exempel nedan, läs gärna hela artikeln på SvD, frågan är: Hur tycker du att vi gemensamt borde hjälpa till i den flyktingkris som pågår?

Vi börjar med Henrik Schyffert: …Europa måste släppa in allihopa, det är det inget snack om. Folk tror att det här ett stort problem, men det är jättefå människor som ska in nånstans där det är gott om folk. Det är inget problem att få plats med de här människorna. Det är inte tal om någon massinvandring. Ett jasplan kostar en miljard, om vi säljer ett sånt så har vi råd att ta emot de här människorna…

Alexandra Pascalidou: ...Vi borde agera mer bestämt på den världspolitiska arenan, mot IS, mot det som händer i Afghanistan och inte bara när det luktar olja. Det är de pågående konflikterna som skapar de här flyktingströmmarna.

– EU måste praktisera solidaritet och fimpa Dublinförordningen. Medierna måste humanisera flyktingar och stå emot främlingsfientliga förförelsetoner…

Martin Schibbye, journalist: …Faktan om det här har funnits hela våren och nu måste frågan tas på allvar på högsta nivå inom FN och EU, för det är en historisk utmaning. Det behövs också mer journalistik, bland annat från Syrien där det är jaktsäsong på journalister nu…

Bert Karlsson, entreprenör: …Det finns bara ett sätt och det är att se till se till att Bashar al-Assad slutar med det han håller på med. Kriget måste ta slut. Vi kan inte göra någonting åt det här om man inte stoppar kriget. Vi kan inte ha legala vägar för då pratar vi om miljoner som kommer…

Fredrik Malm, migrationspolitisk talesperson för Folkpartiet: …Vi måste öka kapaciteten för att ta emot och ha ett fungerande mottagningssystem. De som tar emot få måste vara beredda att ta emot fler…

-Pettersson säger att det får räcka där, och Henrik Schyffert, pizzaekonomens uttalande …Europa måste släppa in allihopa, det är det inget snack om. Folk tror att det här ett stort problem, men det är jättefå människor som ska in nånstans där det är gott om folk. Det är inget problem att få plats med de här människorna. Det är inte tal om någon massinvandring. Ett jasplan kostar en miljard, om vi säljer ett sånt så har vi råd att ta emot de här människorna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


21 responses to “Kända svenskar år 2015: ”Öppna gränsernaoch släpp in allihopa”

 • Stenbock


  I förgår höll mannan på bilden ovan ett tal,tillägnade sina EU-vänner.
  ”Pur une renissance européene” som det heter på franska.
  För oss Abzurder en appell inför EU-valet,att på nytt rösta för överförmyndigheten i Bryssel. Alltså en ny start för Europa…. 😉
  Inom franska pressen finns inte många av hans anhängare kvar,och i Figaro fanns en omfrågan hur läsarna uppfattade sin ”president”,och hans tal.
  Resultatet blev hela 68 % mot honom !!!! Därmed ungefär lika omtyckt som ”svittsaren” i Abzurdistan.

  Gilla

  • Tony

   Nej Makronens tvålfagra anlete lär inte generera många röster, och Fransmännen brukar använda lite annorlunda metoder när inte politikerna gör som folket vill., det är inte som i Sverige där folket gör som politikerna vill.

   Gilla

 • svenskfinnaren

  De som tänker med tårna, hamnar därefter också i den mentala sfären. Ute i det mycket blå.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  SCB är verkligen på tårna idag. Mycket läsvärt i i undersökningsväg har de att delge oss.

  Statistiknyhet från SCB 2019-03-05 .

  ”Under 2018 deltog 466 000 flyktingar och flyktinganhöriga i åldern 20–64 år i arbetskraften, det vill säga var sysselsatta eller arbetslösa. Det är en ökning med 201 000 personer jämfört med 2010.

  Antalet flyktingar och flyktinganhöriga i åldern 20–64 år uppgick enligt Arbetskraftsundersökningarna till 589 000 personer under 2018, varav cirka 329 000 män och 261 000 kvinnor.

  Antalet flyktingar och deras anhöriga har sedan 2010 ökat med 60 procent vilket motsvarar 221 000 personer. Denna grupp har därmed vuxit snabbare än övriga utrikes födda i åldern 20–64 år, vilka mellan 2010 och 2018 ökade med 27 procent till 800 000 personer, en ökning med 169 000 personer.

  Under samma period minskade antalet inrikes födda i åldern 20–64 år till 4 403 000 personer, en minskning med 73 000 personer vilket motsvarar 1,6 procent.

  Antalet sysselsatta flyktingar och flyktinganhöriga i åldern 20–64 år uppgick under 2018 till 354 000 personer, en ökning med 148 000 personer sedan 2010. Sysselsättningsgraden under 2018 var 60,1 procent, 65,9 procent för män och 52,7 procent för kvinnor.

  Jämfört med 2010 har sysselsättningsgraden ökat med 4,0 procentenheter bland män och 3,3 procentenheter bland kvinnor. Sysselsättningsgraden har varit betydligt lägre bland flyktinginvandrare och deras anhöriga än bland övriga utrikes födda under hela perioden 2010–2018.

  Sysselsättningsgraden har också utvecklats svagare för flyktingar och deras anhöriga än för övriga utrikes födda. Under 2018 uppgick sysselsättningsgraden för övriga utrikes födda i åldern 20–64 år till 82,5 procent för män och 73,4 procent för kvinnor.

  Arbetslösheten var 24,0 procent under 2018

  Under 2018 var 112 000 flyktingar och flyktinganhöriga i åldern 20–64 år arbetslösa, vilket innebär en ökning med 53 000 personer sedan 2010. Ökningen beror främst på att antalet flyktingar och deras anhöriga ökat i befolkningen under perioden. Under 2018 uppgick arbetslösheten i gruppen totalt till 24,0 procent, 22,5 procent bland män och 26,4 procent bland kvinnor.

  Jämfört med 2010 ökade det relativa arbetslöshetstalet med 1,7 procentenheter, 0,8 procentenheter bland män och 3,3 procentenheter bland kvinnor. Det är under det senaste året som arbetslösheten ökat bland kvinnorna.

  https://www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/arbetsmarknad/arbetskraftsundersokningar/arbetskraftsundersokningarna-aku/pong/statistiknyhet/arbetskraftsundersokningarna-aku–tema-arbetsmarknadssituationen-for-flyktingar-och-flyktinganhoriga-20102018/

  Gilla

 • Grune

  Vi kan släppa in alla människor om de som är för detta tar hem dom till sig och försörjer dom livet ut.

  Gilla

 • SvenskMan77

  Tror inte jag hört eller sett ordet ” flykting” på flera år…. migrantkriser mm heter det plötsligt…. ordet flykting används mest bara när det gäller länder i eller emellan,
  på andra sidan jorden…..
  Tyar dom inte ljuga mer?

  Gilla

 • Snickeboa5

  Har man sniffat kokain i många år som celebrities gör så tar förmågan att tänka stryk definitivt :). Dom verkar totalt omedvetna om att Sverige går mot U-land ungefär 10 x snabbare än övriga EU-länder då vi tar in 10 x fler per capita vilket enligt FN själva kommer föra Sverige till U-landsnivå om ca 11 år
  (googla; Sweden a third world country 2030)

  Gilla

  • Grune

   Om man ser till hur de 1,2 miljoner Svenskar som finns i detta land har det så är Sverige redan ett U-land.

   Gilla

 • Zero8

  Henrik var en bra Ståuppare innan det slog runt i huvet, så nu är det ingen som går på hans shower sån tur att han har blivit vänsterbliven så då har inte SVT problem att åta sig försörjning för plantan

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Hur kan en nolla som Schyffert vara miljonär. Hab fattar inte att ett JAS för 1 miljard till 99% består av prylar som måste inköpas – samt arbetskostnader. Försäljningen av 1 JAS kanske ger 100000 och med skatteintäkter 1 miljon. Det täcker inte ens livstidskostnaden för EN migrant

  Gilla

  • Tony

   Det är därför han kallas Pizzaekonom, pengarna har han nog fan ärvt, för ingen vettig människa orkar höra på hans trams.

   Gilla

 • SVENSK

  PKhet, känslostyrdhet, nedsatt konsekvenstänkande, lägre IQ, rövslickeri, propagandakänsliget och egoism* bör väl vara de främsta orsakerna!?

  *i de flesta fall har alla sitt på det torra och/eller rikedom. Och drabbas inte själva. Oförmåga att sätta sig in i alla brottsoffers lidande. Oförmåga eller ovilja att inse att det pågår ett folkutbyte/folkmord.

  Gilla

 • Tore

  Det största enskilda hyckleriet i Svensk historia var efter massmötet på sergelstorg när Löfven stod och mumlade om att alla hjälps åt.
  I kölvattnet av Handhjärtan och kärleksbombningar och yrkande om solidaritet öppnades en telefonlinje för dom som kunde tänka sig inkvarteras flyktingar från främst
  Syrien i sina bostäder.
  Det var typ 6-7st som nappade på erbjudandet och projektet lades ner på grund av dåligt intresse.
  Av 14000 st personer på manifestationen så kunde endast 0,000001% tänka sig att visa solidaritet.

  Gilla

 • Kent

  Har de lärt något av debaclet eller är dom lika naiva och korkade idag?
  Troligen offentligt som förr men bakom skål o vägg vad säger dom då?

  Gilla

 • JEX

  Ha ha … Då har invandringen kostat ca 500 jas plan sedan 2015 inte konstigt att vi inte har något försvar eller välfärd kvar. Invandringen kostar ca 336 miljarder enligt Aftonbladet men jag tror att det kostar mycket mer med allt som kommer till som tex kriminalitet , mm .

  Gilla

 • Mike E

  Det beror på en kombination av opportunism, låg IQ och komplett avsaknad av reflexionsförmåga hos framförallt journalister och artister.

  Gilla

 • ossie

  Schyffert Suck ! Stackars idiot kan den mannen ha en frisk hjärncell ?

  Gilla

  • Fyllfinnen

   I avsaknaden av en hjärna så kan det ej finnas några celler, varken friska eller sjuka. Därav anledningen att denne person kan låta lite komisk ibland, mest roligt har han själv. När denne inte vet vad han håller på med om det är roligt eller ej, tack vare avsaknaden av en hjärna

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: