Bankerna är som Björnligan

BROTTSLIGHET. Idag blev det känt att banken Nordea misstänks för att ha tvättat över sju miljarder svarta pengar vit. Tidigare har Swedbank och Danske Bank misstänkts för samma sak.

Mönstret känns: Kunder som saknar verksamhet, med hemvist i skatteparadis eller bara brevlådor i Storbritannien, ofta med ökända bulvaner som företrädare och i värsta fall utpekade brottslingar.

Penningtvätt innebär att olagliga inkomster (svarta pengar) tvättas vita genom olika transaktioner och därefter kan redovisas och användas öppet. Det kan exempelvis handla om pengar från narkotikahandel, mutor, skatteflykt, plundring av länders tillgångar eller inkomster från annan organiserad brottslighet som kan tvättas.

-Pettersson tror inte en sekund på att bankerna inte märker när miljarder snurrar genom banken, när de har järnkoll på om jag skulle var skyldig en hundring och måste redovisa varifrån jag fått de tusenlappar jag satte in i somras. Banken gör vinst på de kriminellas pengar och de ansvariga har provision på vinsten.

Sanningen är nog att bankerna är som Björnligan, det går inte att se skillnad på dem men de är tjuvar allihop…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Bankerna är som Björnligan

 1. Men jag minns fortfarande en fattigpensionär som nekades sätta in 10 000 som hon hade sparat i en glasburk, när vi skulle byta ut sedlarna.
  Och det var Swedbank, men alla har vi lika värde.

 2. Det är egentligen inte så konstigt. PK-folket sitter även där. Dagens maktelit består ju idag till största delen av denna 40-talistiska bedrägliga vänsterelit. ÖVERALLT!!! Inom kulturen, inom politiken, inom media och inom FINANSEN. Det är därför så få andra åsikter kommer fram. Eller tänk bara på “VÄRDEGRUNDS-TÄNKET”, för att utesluta alla åsikter som inte är “rätt” vänster. Det började med socialistiska bedragare som Marjasin, och sen har det fortsatt i lönndom. Och så dyker såna här saker upp, liksom Parema och sjukvården i allmänhet. Allt är i gungning, för att den socialistiska omoralen har tagit makten. Tänk bara vilka som ALLTID värnat kriminellas och brottslingars rätt, och humana “vård”. Och att vara emot kapitalismen, är ju också att söndra den inifrån, och strunta i om man skor sig på den. Ja, allt handlar om vänsterns maktövertagande, genom 40-talisterna, vid millennieskiftet och framåt, och inget annat. “Vem i hela världen kan man lita på” , sjöng nationalteatern, och slöt därmed cirkeln till nuet, med DEM SJÄLVA OCH DERAS VÄNSTERFOLK.

 3. Nej det är precis i Globallisternas anda, allt ska registreras på kort via bankerna, då har samhället full kontroll på människorna, vad dom handlar och handlat och ifall olyckan är framme så att den lilla människan har 25 kr över på kontot.

 4. Ytterst ansvarig är styrelseordföranden. Den stöddige Björn Wahlroos. Han som flyttade huvudkontoret till Helsingfors. Han är nu helt tyst.

 5. Men dem med vanliga lönekonton m.m är det inga problem. Där blir du utfrågad som av Stasi, Nordea är en riktig skitbank med noll service.
  När jag frågade dem om varför de inte kollar var invandrarnas kontanter kommer ifrån, då blev tyst.

   • N E J…. Såvida du inte stoppar in dina sedlar i en automat !
    Men då krävs att du har ett Nordea-bankkort inkl. konto.

   • Nej. Håller med, sällsynt med Nordea kontor som sysslar med vanliga människors ekonomi.

    När jag handlar på Willys så finns det kassor som inte tar kort. Där står invandrarna med stinna plånböcker.
    Vissa av dem känner jag igen som dem som dricker kaffe i centrum hela dagarna, så var alla kontanter kommer ifrån är en bra fråga.

    Att bankerna får styra frågan om kontanter eller inte är vansinnigt. Samma sak att näringsidkare kan neka kontanter, eller tar extra betalt för kort, vissa vill bara ta betalkort p.g.a lägre avgift.

   • Tanten:
    Du får inte glömma vi lever i A b z u r d i e n…..
    Varje gång jag behöver växla,innan jag åker utomlands tittar vissa av personalen på Forex storögt.En del är så dumma,att de vill veta vad jag skall med sååå mycket kontanter !
    Brukar ibland svara,att på bordeller tar de endast emot rena pengar,och inga plastkort ! 😉
    Så indoktrinerade är stora delar av befolkningen.

 6. Det bör tillsättas en statligt ledd totalrevision av alla svenska banker, ja även utländska banker verksamma i Sverige, för att luskolla huruvuida pengatvätt har förekommit. I alla andra sammanhang där staten förlorar skatteintäkter brukar Sverige vara hårda.

  Eller går syltburkarna med tentakler så långt in i svenska statens institutioner och departementen att en revision är omöjlig? Är bankerna en skyddad zon för lagföringar?

  Självklart bör sedan ALLA bankanställda som fått del av provisioner m anl av pengatvättande transaktioner, tvingas till att sluta med bankjobb för all framtid – förutom att de skall lagföras med ev straff. De som samarbetar fullt ut med revisorerna kan möjligen få minskade straff.
  F ö är det viktigt att Riksbanken, som ju är ett privat bankföretag, OCKSÅ revideras.

 7. Det är bara MÅNGMILJARDÄRER som sysslar med sådant här.
  Dom blåser småsparare över hela världen på miljarders miljarder varje år.

 8. Om moster Tilda glömt att växla in sina utgångna pengar, så nekas hon, om hon inte kan visa kvitton på hur hon fått pengarna.
  Vem sjutton har kvitton som styrker hur man fått ihop sina pengar och speciellt när det gått en längre tid?
  Sedel- och mynt-bytet var bara en förevändning från staten att råna befolkningen på pengar. Man visste mycket väl att många äldre personer gömde stora summor hemma istället för att sätta in dem på banken

  • Att man har pengarna under huvudkudden beror på att dom är säkrare där och dom förlorar heller inte sitt värde som dom gör på banken
   Det är så idag i Sverige att bankerna är de ända företag som INTE sysslar med pengar.
   Korvkiosken utanför banken har mer pengar i sin kassa än vad banken har.
   Först skall vi satsa miljontals kronor på att ta fram nya pengar, sedan skall vi förbjuda dom. IDIOTI.

Kommentera