Elin Krantz mördare, Ephrem Yohannes, vill avtjäna sitt straff i Etiopien, regeringen avslår


BROTTSLIGHET. 27-åriga Elin Krantz mördades i Länsmansgården i Göteborg för snart nio år sedan. Nu vill gärningsmannen Ephrem Yohannes avtjäna resten av sitt 16-åriga straff i hemlandet Etiopien då han hävdar att hans mänskliga rättigheter kränks i Sverige.

Men regeringen ger nobben, enligt Metro. ”Regeringen finner att omständigheterna i ärendet inte är sådana att det föreligger synnerliga skäl för att förordna att verkställigheten av påföljden ska anförtros åt myndigheten i Etiopien”, står det i beslutet som Metro hänvisar till.

 Ephrem Yohannes är en gammal bekant som varit med på bloggen flera gånger.

-Pettersson undrar över hur regeringen tänker. Sverige och Etiopien har inte någon överenskommelse om att ”verkställighet av fängelsestraff kan överföras mellan staterna”. Om ”synnerliga skäl föreligger” finns dock en möjlighet till överföring, men hänvisning till lagen om internationellt samarbete rörande verkställighet av brottmålsdom, enligt beslutet.

Svenska fängelser är fulla och mycket dyrare än i Etiopien och herr Yohannes vill hem, varför inte bara ordna det. Givetvis av humanitära skäl.

Det var inga problem för regeringen att arbeta åt andra hållet med att försöka få Fikru Maru och de två journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson frisläppta ur etiopiskt fängelse.

TIDIGARE 2011-08-01. Morddom klar, Ephrem Tadele Yohannes är skyldig

Hovrätten för västra Sverige fastställde på måndagen tingsrättens dom mot en 23-årig man som dömts till 16 års fängelse för mord på en 27-årig kvinna. Mordet skedde sedan kvinnan gått av spårvagnen på Hisingen i Göteborg i september förra året. Efter avtjänat straff ska mannen utvisas.

Både tingsrätt och hovrätt anser att påföljden borde vara 18 års fängelse. Men eftersom mannen ska utvisas och har två minderåriga barn sänks straffet med två år.

 Läs TT HÄR. De glömde dock namnet som vanligt.

Det var 23-åringen som våldtog och mördade den unga kvinnan som han följde efter från spårvagnen en natt i Göteborg i höstas. Det kom Göteborgs tingsrätt fram till i mitten av april. Men innan man beslöt något om domen skulle mannen sinnesundersökas, ett besked som kom i mitten av maj. Han var enligt expertisen inte psykiskt sjuk vid mordtillfället. I eftermiddag får han därför sin dom. Mannen, som varit häktad sedan oktober förra året, nekar.

Göteborg TT

− Pettersson undrar som vanligt varför TT glömmer att nämna namnet på mördaren Ephrem Tadele Yohannes, född 1987-12-19. Bäst jag nämner att det är personen till vänster på bilden som är mördaren och våldtäktsmannen om nu någon från PK är osäker.

HÄR stor lite om Expressens rapportering om fallet.

Göteborgs tingsrätt dömde: Ephrem Tadele Yohannes, född 1987-12-19 och mantalsskriven i Göteborg, för mord till fängelse i 16 år. Den tilltalade utvisas ur riket och förbjuds att återvända hit. Överträdelse av förbudet kan medföra fängelse i högst 1 år. Han ska utge skadestånd med 602.414 kronor till flera av Elins anhöriga.

Ephrem invandrade 2009-09-25 från Virginia USA, efter ha ingått äktenskap med en etiopisk kvinna, född 1984. Han har två småbarn. Enligt utdrag från belastningsregistret ej tidigare straffad i Sverige. Däremot är han dömd i USA för rattfylleri, smitningsolycka med personskador, falska uppgifter mm 2007 till sammanlagt 13 månader 11 dagars fängelse. Han avtjänade dock inte hela strafftiden.

─ Pettersson hoppas att Ephrem Tadele Yohannes som är etiopisk medborgare får avtjäna sitt straff, givetvis av humanitära skäl, i hemlandet och att han stannar där sedan.

Domen: Ladda ner domen här: B 14240-10


14 responses to “Elin Krantz mördare, Ephrem Yohannes, vill avtjäna sitt straff i Etiopien, regeringen avslår

 • Billy Boy

  Lite OT (Men jag anser ändå det har en del anknytning till ämnet i startinlägget)

  Regeringen bestämmer:

  Jag såg och lyssnade idag till Malou på TV4 som programmet idag gästades av Stefan Löfven (S):

  Statsministern: ”Kommer man till Sverige och är svensk medborgare har man rätt att stanna”

  Det gällde bl a IS-terroristerna med svenska medborgarskap och deras barn m fl som vill ”komma hem” till Sverige. ISIS-arna sitter nu i flyktingläger i Syrien och lever där i misär.

  Förra veckan tyckte jag höra Stefan Löfven och Morgan Johansson säga att de ”svenska” terroristerna i Syrien inte skulle få återkomma till Sverige.

  Det svänger fort mellan ytterligheterna i sossarnas hjärnkontor.

  Orkar ni se och lyssna på Löfven-svammlet så finns det på video på länken nedan:

  Klipp – i dag kl 11:04
  Längd 29:19

  Statsminister Stefan Löfven (S) i en längre intervju om socialdemokraternas ideologi och framtid.

  https://www.tv4.se/efter-tio/klipp/statsministern-kommer-man-till-sverige-och-%C3%A4r-svensk-medborgare-har-man-r%C3%A4tt-att-stanna-11971464

  Gilla

  • Cirkus Sverige.

   Dessa IS mördare, som har stampat på små barns huvuden tills de spräckts, detta framför barnens föräldrar.
   Dessa IS mördare som våldtagit små flickor, slängt in de i burar, och hällt bensin på och bränt till döds.
   Dessa IS mördare som skurit brösten av mammor, för att de ska inte ska amma och plågas till döds.
   Dessa IS mördare som tvingat små barn att skjuta sina föräldrar.
   Dessa IS mördare som tvingat små barn att spela fotboll med avhuggna huvuden.
   DESSA IS MÖRDARE VILL NÅGRA HA I SVERIGE !!!

   HUR SJUKT FÅR ETT LAND STYRAS, HUR SJUKT AGERANDE TILLÅTS !?

   NÄR DET SJUKASTE AV DET SJUKASTE, ÄR PÅ VÄG ATT BLI ”NORMALT”.

   VAKNA UPP ! 😡

   Gilla

  • pllay

   Vi utvandrade för ett tiotal år sedan och i samband med ett besök i Sverige förra året passade vi på att förnya våra svenska pass.
   Vi fick då veta att om våra giltiga pass passerat utgångsdatum skulle vi bli nekade nya pass med motiveringen att vi inte var bevisat svenska medborgare, vi kunde under vår frånvaro från Sverige ha skaffat oss nya medborgarskap och att det ålåg oss att bevisa att vi inte var medborgare i något annat land på jorden, då och endast då skulle myndigheten kunna tänka sig att efterforska om vi möjligen kunde vara svenska medborgare.
   Under hela mötet med myndighetspersonen var det uppenbart att vi absolut inte var önskvärda i Sverige vare sig som svenskar medborgare eller svenskspråkiga besökare.

   Gilla

   • pllay

    Det hör till saken att vi är födda och uppvuxna i Sverige men att vi utvandrat för att våra barn absolut inte skulle bli tvingade gå i svensk skola med all den hjärntvätt och indoktrinering detta innebär.

    Gilla

 • age

  Alltså en av dem som Reinfeldt tyckte att vi
  Skulle öppna VÅRA hjärtan för!

  Dåligt omdöme kan vara Alzheimers!
  Vet någon om Reinfeldt har körkortet kvar?

  Gilla

 • ruben

  Utvisningar löser problemen kvickt och billigt.
  De ärofyllda myndigheterna får annars börja bygga fängelser nu i stället för bostäder. Inte trevligt att bevittna sitt egna lands självskadebeteenden.
  https://www.expressen.se/kvallsposten/overfulla-hakten-skapar-stora-problem-ar-riktigt-bekymrad/

  Gilla

 • Don Carlos

  Yohannes är det mångkulturella bokslutet för det svenska folket och för nationen Sverige. Yohannes förkroppsligar det mångkulturella och det mångetniska samhällets alla konsekvenser för nationen. Yohannes mördade våra svenska kvinnor , detta är kulturberikning anser media och etablissemanget. Yohannes förkropssligar våldtäkten och mordet på svenskarna som folk och på vår nation Sverige. Således är detta resultatet ; pensionsräddarna så som Yohannes våldtar och mördar det svenska folket , ivrigt påhejat av politiker etablissemanget och media. Pensionsräddarna som skulle rädda svenskens pensioner. Snacka om blåsning. Du var duktig du Yohannes , våldtog och mördade vårt folk. Dårpippin som vi kallar svensk ” kung ” kommer väl att tilldela serafimerorden till denna folkmördare. Den där Löfvén… ska inte han utse Yohannes till någon sorts minister i sin feminist-regering ? Vore ju typiskt svenskt…

  Gilla

 • ossie.

  De enda rättigheter ett sånt kräk ska ha är att uppsöka ett visst ställe när nöden tränger på.

  Gilla

  • Tony

   Ja och det är väl bara i Sverige som en person med sådana avskyvärda brott på sitt register får framföra så dumma åsikter, han skulle kränkas resten av sin livstid, en som beter sig som odjur ska inte kräva mänskliga rättigheter!

   Gilla

 • Tore

  En våldtäktsmän och mördare som påstår sig få sina mänskliga rättigheter kränkta.
  Det är tragikomiskt.
  Ett nackskott på denna person vore en mänsklig rättighet för Elins anhöriga.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: