Historiens dom blir hård

TERRORISM. Magnus Ranstorp twittrar om att Jan Guillou är en av de främsta som har relativiserat islamistisk extremism de senaste 20 åren. Falskt har han hävdat att SÄPO för en häxjakt mot muslimer som kollektiv. Jan Guillou har bidragit till försening av effektiv terrorlagstiftning.

Politiker och myndigheter har reagerat senfärdigt och naivt mot terrorism och extremism. De har påverkats av samhällsdebattörer som relativiserat och förnekat förekomsten av islamistisk terror.

Svenska regeringens och myndigheters åtgärder mot våldsbejakande extremism och terrorism har varit en enda kedjereaktion av senfärdighet. Trots att 300 individer rest till Syrien och Irak sedan 2012/13 för att ansluta sig till en av världens grymmaste terrororganisationer dröjde det till terrordådet på Drottninggatan i april 2017 innan regeringen tillsatte en utredare som slutligen föreslog nya straffbestämmelser om deltagande samt samröre i en terrororganisation. Dessa lagändringar träder inte i kraft förrän 2019.

Med undantag för två fall har inga dömts för terrorbrott av de 300 jihadister som rest till Syrien/Irak och eftersom lagstiftning inte kan tillämpas retroaktivt kan inte någon av de återvändande IS-resenärerna åtalas. När lagstiftning väl kommer på plats är högsta straff för deltagande eller samröre två års fängelse…

Läs vidare artikeln av Magnus Ranstorp på Axess…

-Pettersson säger att de är många som motverkat bekämpningen av islamsk terrorism, Jan Guillou, Mattias Gardell, Mehmet Kaplan, Amanj Aziz (ordförande i den numera starkt kritiserade och numera nedlagda föreningen Troende unga förebilder, TUFF) och Mohammed Kharraki (ordförande i Sveriges unga muslimer, SUM) under ledning av Gösta Hultén när de inte var upptagna med Ship to Gaza. Även Kaplans lärjunge Gustav Fridolin syntes.

Gripanden av misstänkta terrorister betraktades som bevis för att det skedde rättsliga övergrepp.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

6 thoughts on “Historiens dom blir hård

  1. Jihadisterna skall överlämnas till rättsvårdande myndigheter i Syrien. Där (där brotten begåtts) skall dom åtalas. Svenska myndigheter ska kontakta Syriska myndigheter, redogöra för misstanken om terrorbrott samt efterfråga en begäran om utlämning.

  2. Resenärerna och aktivisterna, börjar nu återvända i större omfattning, snart på en gata nära dig. Men ingen fara, socialen skickar brev till dessa resenärer, kanske även en inbjudan till orossamtal, men det kan vara provocerande, så den extremt allvarliga tilltaget av socialen. är nog för mycket. Kaffe och bullar på soss, sen en ny lägenhet och nåt låtsasjobb, är att förvänta. Absolut inte säga terrorister, då är man rasist. Nä, resenärer låter så fint. Undrar hur länge det går, innan den första soss kvinnan blir utsatt av dessa resenärer.

  3. Lagstiftning finns – vilket Pettersson visade häromdagen. Då handlar det inte om retroaktivitét om denna tillämpas. Men straffen är väl alldeles för hårda för att passa pk-patraskets agendor.

    I vilket annat land i världen skulle de befintliga lagarna tillämpats tills nya var på plats – utom alltså i Sverige!

  4. Nu när den Socialdemokratiska nomeklaturan ser rösterna från islamisterna som den sista möjligheten att rädda makten och positionerna vid köttgrytorna så kommer man att köra landet fullständigt i botten.

Kommentera