De som inte sjunger med i klimatkören brännmärks


KLIMAT OCH MEDIA. SVT och DN fejkar nyheter om klimathotet – klipper bort och tystar röster som inte är helt hysteriska och klimatångestfyllda. Personer med avvikande åsikter misstänkliggörs och skuldbeläggs. 

Men det måste gå att rapportera om viktiga miljöfrågor på ett allsidigt sätt. Annars är yttrandefriheten i fara, skrev vetenskapsjournalisten Lena Carlsson på Expressen Debatt den 31 oktober 2018. Det har inte blivit bättre sedan dess.

När man tar del av informationen om klimatet i medierna är det svårt att komma ifrån intrycket att den är vinklad.

Den 8 oktober kom IPCC:s rapport om konsekvenserna av en global uppvärmning på 1,5 grad. Vid presentationen i SVT:s ”Rapport” visades dramatiska filmbilder från Monrovia i Liberia. Där finns stora problem med kusterosion, vilket lett till att bebyggda områden hamnat i havet. Tittarna gavs intrycket att den globala uppvärmningen och en stigande havsnivå är orsaken. Ingenting nämndes om att fattiga människor i Monrovia gräver upp sanden och säljer den för att överleva, vilket starkt bidrar till erosionen. Problemen förvärras av att myndigheterna inte gör vad de kan för att skydda mot erosionen.

Den 22 augusti i år rapporterade ett stort antal medier om forskningsubåten RAN. RAN ska undersöka de smältande isarna i Antarktis för att få svar på om modellerna stämmer eller inte. I samband med jungfruturen intervjuades Anna Wåhlin, nybliven professor i oceanografi vid Göteborgs universitet. I TV4:s sändning förklarade Anna Wåhlin att hon inte är bekymrad för klimatförändringarna, eftersom den vattenståndsökning vi ser i dag är normal och densamma som vi haft de senaste 10 000 åren.

När SVT:s Rapport sände intervjun med Anna Wåhlin fanns hennes uttalanden om havsnivån inte med. Jag har inte heller sett dessa uttalanden återgivna någon annanstans än i TV4.

Läs hela artikeln av Lena Carlsson på Expressen Debatt…

-Pettersson är inte vetenskapsman men har fått lära mig av DN och SVT att kyla är väder och värme är klimat…

I söndags kördes Vasaloppet för 96:e gången i ett rejält snöväder. Det första kördes 1922 om vi inte räknar Gustav Vasas lopp när han flydde från Kristian II:s soldater år 1520. 1932 ställdes loppet in på grund av snöbrist, hela 1930-talet bjöd på milda vintrar men det glömdes bort när de kalla krigsvintrarna kom…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


20 responses to “De som inte sjunger med i klimatkören brännmärks

 • Kjell marklund

  Tycker att tre grupper är mest lämpliga att diskutera klimatfrågan: bönder, seglare och äldre personer. Vi som är äldre har upplevt olika extrem väder och vet att det är normalt. Seglare och bönder studerar väder/klimat ständigt, för det är nödvändigt.

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  ”Frälst” var ordet, för klimatbedrägeriet är upplagt som en religiös väckelserörelse och trosläran är fanatiskt dogmatisk. Det är ”Tron” som gäller inte verkligheten!

  Stackars västvärldens befolkningar som behöver utsättas för allt detta. I resten av världen skrattar gräsrötterna åt de naiva ”vita”.

  Gilla

 • Gunnar

  Jag läste här: https://unv.is/dn.se/nyheter/varlden/nytt-koldrekord-nastan-100-minusgrader
  Nytt köldrekord uppmätt! Undrar om det är väderprofeterna man ska tro på, då de påstår att isarnas smälter, ELLER ska man tro på vetenskapens forskningar?
  Själv är jag 80 år och minns att inget år varit det andra likt. Alltid har vädret varierat med olika väderförhållanden i alla år. Det har varit varmt, kallt, blåsigt, torka eller regn, men varje år har man har anpassat sig till det väder vi haft.
  Så de som ”spår” väder, är ännu inte tillräckligt gamla för att kunna ge en acceptabel diagnos.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Naturligtvis måste man väl lyssna på argument från olika vetenskapsmän, när det gäller debatten om klimatförändringar. Är de mest naturliga eller har människans påverkan, en sådan stor inverkan som en hel del människor påstår?

  Så från dagens Expressen finns en artikel om frågan. Tyvärr bakom betalvägg. Om nu det är så viktigt med klimatet. Varför låsa en sådan viktig artikel?

  Forskaren om klimathotet: ”Ingen anledning till oro”.

  ”Den svenska klimatdebatten är ”helt vrickad”, Donald Trump är ”mycket kompetent” och jorden mår förmodligen bra av att bli lite varmare.

  Möt Lennart Bengtsson, ledamot av Kungliga Vetenskapsakademien och en av världens mest meriterade klimatforskare.

  – Jag kan säga utan tvekan att jag har satt mig in i klimatet mer än de flesta människor, säger han.”

  https://www.expressen.se/premium/nyheter/forskaren-om-klimathotet-ingen-anledning-till-oro/

  Gilla

 • Mike E

  Med journalister som dem på SVT/SR & co. kan det inte bli annorlunda. Debatten styrs av okunniga och irrationella känslomänniskor. När det gäller global uppvärmning, förlåt klimatförändringarna, så är det en fullfjädrad religion nu. T.o.m. språket är religiöst med idiotiska uttryck som ”klimatförnekare” etc..

  Gilla

 • Macke

  Swebbtv med Lars Bern reder ut SVT:s program ”Ekdal och Ekdal” som de hade om klimatet
  Tala om att gå ut med och nämna i programmet att de som inte håller med, ej heller får komma till tals.

  ”Fjärde statsmakten med Lars Bern om SVT:s klimatbedrägeri i ”Ekdal och Ekdal”. ”

  Gilla

  • Langmore

   Jag har kollat, ser en gammal man som pratar om sekter och använder många adjektiv.
   Han verkar inte trovärdig, men vad vet jag, svårt för en lekman att ha en strikt åsikt.

   Gilla

   • Mr Q

    Finns ju inget tvång hellre att du skall yttra dig !

    Gilla

   • ThePeter

    Gamla kloka gubbar ……inte trovärdiga, erfarenhet inget att ha, forskare som gått den långa vägen skall ställas utanför?
    Med din inställning antar jag att du är en ung man som vill tro att de unga politikerna, som gått i en skola som inte haft en strikt inriktning på många år, som bytt läroplaner efter varje val, som fått vela sig igenom sin skolgång och sen varit tvungna att annamma PK sfärens normer annars inget jobb.
    Dessa vill du skall bestämma vad som är verklighetens vetenskap ……… ja, du är en lekman.

    Gilla

 • Suzie

  Sunt förnuft och fakta är skriande bristvara i arma Svea rike idag som alltmer liknar ett gigantiskt Gökbo.Här avslöjas statstelevisionens profeter som företräder domedagssekten ”klimathotet” som de nyttiga idioter som de är.

  ”Programmet vänder sig till dig som vill förstå bedrägeriet om klimatet. Klimatrörelsen kan enligt Lars Bern liknas vid en domedagssekt.

  Vi går igenom SVTs program ”Ekdal och Ekdal” om klimatet som sändes den 12 februari i år. Lars Bern börjar med att konstatera att programmet är ett religiöst väckelsemöte för att skrämma upp folk.”

  Gilla

 • Broder Tuck.

  Såg en dokumentär om sand från USA. Där en professor sa att bygger man strandnära tar man bort havets naturliga cykel med årstiderna, erosion blir följden. Stränder från Florida visades, efter ett tag visade Erika Bjerström SVT samma stränder, givetvis klimatförändringar, var orsaken.
  Denna kvinna far för det mesta med hiskeliga lögner, otroligt.

  Gilla

 • putte

  När forskare och personer som kan något som till exempel Lennart Bengtsson ,Nils-Axel Mörner och Lars Bern inte släpps fram i debatten utan en tonåring vid namn Greta Thunberg framhålls som expert i klimatdebatten då har det gått snett. Och media som ju verkligen borde nyansera bilden av hela den här klimatcirkusen och verkligen komma fram med fakta och inte en massa tyckande som inte har en endaste uns av sanning i sig .

  Gillad av 1 person

 • Sassafras

  Att vara klimatförnekare är ungefär lika hemskt att vara som tex holocaustförnekare med en underton av religös fanatism som man vill stämpla dem som tycker annorlunda.
  Det är FN som driver klimathysterin med klimatångest emisarier som Al Gore. Finns inga belägg för att Co2 koldioxid skulle ha med klimatförändringar att göra då dessa sker i cykler och har gjort så i tusentals år…..
  tror det var H Kissinger som sagt att ”..om vi kan skapa yttre fiender eller hot så kan vi (globalister) få igenom de agendor och förändringar vi vill ha i Världen”……

  Gilla

  • Pelle

   ”Att vara klimatförnekare är ungefär lika hemskt att vara som tex holocaustförnekare med en underton av religös fanatism som man vill stämpla dem som tycker annorlunda.” – Japp. Och de som är det har helt rätt – i båda fallen.

   Gilla

 • S Eriksson

  Det ingår väl i SR och SVTs överenskommelse att rapportera oberoende och sakligt, vad nu det är?
  Förövrigt minns jag några nyhetsrapporteringar om massförstörelsevapen I Irak.

  Gilla

 • Kent

  Klimatångest=Miljöpartiets livsluft.

  Gilla

 • ossie

  Dem som har avvikande åsikter släpps ju inte fram. Man ser och hör bara de som är frälsta av denna megabluff.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: