Myndigheter i krismöte om överfulla häkten

BROTTSLIGHET. Bland annat polisen, Kriminalvården och Åklagarmyndigheten deltog under fredagen i ett krismöte där situationen i de svenska häktena diskuterades, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

– Situationen är mycket allvarlig. Vi har nu överfulla häkten på en nivå som innebär att 23 av 32 häkten i landet har mer än 100 procents beläggning och det är helt oacceptabelt mycket, säger Nils Öberg, generaldirektör för Kriminalvården.

Gruppen diskuterade olika nödlösningar, bland annat att häktade ska få dela cell. Men på sikt måste kriminalvårdens kapacitet utökas, enligt Öberg som säger sig vara ”mycket bekymrad” över situationen.

-Pettersson säger att sammanlagt deltog sju myndigheter i krismötet, hade det varit valrörelse hade alla fått 10.000 häktesplatser var…på papperet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Myndigheter i krismöte om överfulla häkten

  1. Sverige utvecklas!
    ”Öppna ERA hjärtan!”.
    Bra att vi fyller Vårt Fosterland med apor
    från djungeln.

  2. Gaskammare. rötterna sittter väll kvar..
    Fråga bara…
    Vi gamla hamnar väll. där som utveklingen går.
    Eller hur ni maktgalna.

  3. Så förfärligt att inte alla brottslingar får eget rum. Nej ett par våningsängar så kan vi enkelt tre fyr dubbla platserna på häktet.

    • I häkten förvaras folk som inte är dömda, så vi vet inte om den som sitter där är en brottsling.

  4. Nu blir ju Löfvens och 4/V-trojkas fortsatta och ökade massinport av pensionsräddare en extra krydda på detta lilla trygga problem med överfulla häkten och Kriminalvårdens hotell !
    Blir det för mycket så kan ju Sverige fråga borgmästaren i Milano som nu satt igång en massdemonstration riktad mot den Italienska regeringen som fördömmer rasism och vill ha ett öppet Italien för alla om hjälp med att ta emot svenska pensionsräddare.
    Milano har sin egna Annie Lööf som vill ha hela världen innaför sin gräns.

  5. När skall någon myndighet tala klarspråk, tex SÄPO, inför folket och politikerna? Invandringen kan inte fortsätta det måste bli stop! Eller skall alla med ansvar ducka tills landet helt har slutat att fungera som ett land människor kan leva i?
    Nu senast särskild händelse i Uppsala, med hot mot polisen. Stabsläge!
    Hur länge kan polisen fungera på detta sätt innan personalen duckar under.

    • Ingen kommer att säga sanningen som ju är tabu i dagens censurerade Sverige, allra minst vänstervridna knähunden och politiskt korrekta SÄPO !
      Den nu sjuka vansinniga och okontrollerade massinvandring som hållit på de sista 40 åren kommer de närmaste 4 åren att fortsätta och även öka och forsätter garanterat även efter valet 2022 eftersom den trygga naiva konflikträdda och öppenhjärtliga svenska väljarkåren då återigen kommer att ge 7 klövern i någon form fortsatt förtroende att helt utplåna Folkhemmet.

  6. Inte konstigt att där är fullt när polis och åklagare väljer att jaga åsiktsbrottslingar istället!

  7. Köp fängelseplatser i Ukraina så kan de betala av den miljarden Löfven lånade ut till dem. Den lär vi inte se röken av annars.

  8. Men Morgan Johansson förstår inte hur det kan ha blivit så, Han fyller på med nya brottslingar till Sverige.

  9. Man kunde ju göra våldtäkt lagligt, rån, stöld och misshandel likaså? Mord kunde ännu tillsvidare vara straffbart, om man är infödd icke-muslim Svensk alltså. Sedan kunde man ju kunna se över om att placera brottslingar HEMMA HOS SIG SJÄLVA, vilket redan testats med ganska så lyckade resultat! Men huvudsaken vilken metod som kommer tillämpas så ska man aldrig ta itu med roten till problemet, för det är nazism och islamofobi.

  10. Det är väl enkelt att placera några gamla husvagnar på en åker och slå taggtråd om varje.

  11. Har inte Lööf o Löfven lite plats hemma i sina finrum till gullpluttarna?

  12. Är det Masskris?

    Har det kommit en ny import eller vad föranleder detta? Kan det här vara ett resultat av huvudet upp i arslet politik? När man blundar för den utveckling som sker i hela Europa men framför allt i Sverige, där brottsligheten vida överstiger den kriminalitet som tidigare varit lägre per capita, då verkar alla bli tagna på sängen!

    Alltid brandkårsutryckningar för att släcka de akuta bränderna som verkar uppstå konstant utan att politikerna ser någon orsak till detta. Det är kanske så att vi medborgarna måste göra som i Frankrike rycka ut med ”gula västar” för att göra rent hus bland politrukerna?

    Måste vi finna oss i förolämpningar från olika håll samtidigt som vi måste betala för alla dessa grupper…..nej vi är för flata!
    Oavsett politisk åskådning så borde brottsligheten och orsakerna intressera alla, eller känns det lättare att bli våldtagen av en ”socioekonomisk” våldtäckare?

    Mången tanke har jag sänt till det faktum att vissa kan överse med tortyr, våldtäkter, massmord, grymheter och pedofili bara för att kunna tillgodogöra sig några endorfiner när man döljer förövarna undan lagen.
    Skulle kännas bra att kunna tvinga dessa syltryggar att sitta med på rättegångar eller genomgångar över Is brott i Syrien, därefter skulle jag gärna ställa frågan ”ångrar du dig”.

  13. SLÄPP DOM LÖSA, VAD SPELAR DET FÖR ROLL!?
    OM DÖMDA BROTTSLINGAR SLÄPPS FRIA, ELLER ATT DESSA SINNESSJUKA IS-MÖRDARE. (SOM ÄR HÄR OCH KOMMER HIT FRAMÖVER) GÅR FRIA PÅ VÅRA GATOR !

    Röstades det för idioti, så får vi idioti….så enkelt är det !

    Sjuk – Sjukare – Sverige

  14. Hur kan det komma sig att det är så fullt?? När jag jobbade inom kriminalvården då lade man ner många anstalter. Är det anmälningsbenägenheten som har ökat nu igen? Konstigt Sverige har ju aldrig varit tryggare. Pizzaekonomen kanske kan svaret?

Kommentera