Folk är folk – eliten är sköldpaddor


INSÄNDARE. Folk hatar eliten. Folk vill att folk ska vara som folk. Ungefär så skriver Ulf Lundell i sin senaste bok Vardagar. Där har han nog en poäng den gamle rockgubben där han sitter och gör sin egen omvärldsanalys i sin stuga på Österlen.

Hanif Bali (M)

Det där om att vara som folk vill inte eliten, etablissemanget, pk-människorna vare sig se eller höra utan gömmer sig inom sina skyddande sköldpaddeskal och sträcker, när så anses befogat, ut sina huvuden för att mästrande förklara för folk vad som är rätt och fel handlande, vad som är rätt och fel tyckande, vad som är rätt och fel att säga och skriva.

Nu är det Hanif Bali som gjort fel igen. Det gör han oftast, klargör eliten från sitt självpåtagna von oben-perspektiv. Fel. Den här gången har Hanif Bali som vanligt använt klarspråk och twittrat ut sin avsky för massmördarna i IS. Det är inte populärt hos eliten som i sin verklighetsfrånvända lilla värld anser att IS-återvändarna ska välkomnas med medmänsklighet – inte som vidriga massmördare.

Ännu viktigare för eliten tycks det dock vara att kritisera Hanif Balis språkbruk om IS. Om detta finns bara ensak att säga:

Det är IS avskyvärda gärningar som är barbariska, inte Halif Balis sätt att uttrycka dessa avskyvärda gärningar – även om eliten nu anser att så är fallet. Till skillnad mot folket.

Ego lego


14 responses to “Folk är folk – eliten är sköldpaddor

 • villervalle03

  Om det är Lundell som skrivit om folket och Bali, så överraskar han mig. En flummande vänster filosof som vaknat till slut, isåfall är det barra att gratulera, till återvändandet i vår värld.

  Gilla

 • Tore

  Våran pajas till stadsminister anser att högerextrema är det största hotet mot Sverige och demokratin, det enda han har gjort mot det riktiga hotet mot Sverige är att byta namn på det.
  Våldsbenägna extremister, hemvändande is-sympatisörer, detta gör han endast för att tona ner den riktiga hotbilden mot Sverige och flytta fokus mot några förvirrade klisterlapps uppsättande yngligar.
  Detta är en ren krigshandling mot det Svenska folket.
  Stefan Löfven är gemte isis det största hotet mot Sverige.

  Gilla

 • Göran

  Kan inte förstå att vi har politiska ledare som slätar över och förminskar dessa vidriga brott mot mänskligheten. Aldrig igen säger dom en gång per år angående förintelsen samtidigt som dom ger sitt stöd och våra skattepengar till organisationer som inget hellre vill än att göra det igen.

  Gilla

  • svenskfinnaren

   Hur var det under kommunisttiden i öst, tro. Var det inte samma överslätande och undanhållande av fakta, kanske. AV SAMMA VÄNSTERMÄNNISKOR!!!

   Gilla

 • Thomas

  Ramberg,Strandhäll,Dahlgren.
  de 3 priviligerade vänsterhjon som aldrig haft smuts under naglarna,men däremot smuts och sågspån innanför hjärnkontoret
  Dessa vidriga islamistsympatisörer som tror de är goda.heder åt Bali som talar klarspråk. Kalla saker vid dess rätta namn.
  Is terrorister ska slängas in i en mörk källare och sedan kan de mura igen dörren.

  Gilla

 • Thomas

  Ramberg,Strandhäll,Dahlgren. 3 priviligerade vänsterhjon som aldrig haft smuts under naglarna,men däremot smuts och sågspån innanför hjärnkontoret
  Dessa vidriga islamistsympatisörer som tror de är goda.heder åt Bali som talar klarspråk. Kalla saker vid dess rätta namn.
  Is terrorister ska slängas in i en mörk källare och sedan kan de mura igen dörren.

  Gilla

 • Billy Boy

  Miljöpartiets förstahandskandidat till EU-valet 2019 hade redan som kultur- och demokratimister i mars 2017 en färdig lösning på problemet …

  Gilla

 • svenskfinnaren

  PK-folket, är kriminella uslingar, som njuter av att vanligt folk våldtas, terroriseras och lider. Det är det pris man får ta, för att deras likhets-värdes-gunstlingar ska gullas med bra, hur mycket drägg de än är. Ju mer, desto bättre snarare, enligt vänsterristerna. För det är ju så de själva i grunden är. Se bara hur de stödde Stalin, Fidel Castro, Pol Por, Mao Zedong, med flera massmördare. Och idag är det alltså IS-massmördare. Vem förvånas. De kommunistiska ränderna går aldrig ur, hur mycket de än försöker tvätta bort lorten. De ÄLSKAR ju vidrigheter. Ju värre, desto bättre. Det är bara så socialistpöbeln är. Det är ju deras signum. Det är ju för råhetens och omänsklighetens skull de är socialister och vänster. Det är för det vidriga och äckliga den finns. För dess avgrundsmänniskor. Så det är inte konstigt alls att vänsterfolk är som de är. De är ju deras natur. Men har jag varit på toaletten, så spolar jag. Jag dyker inte ner och vältrar mig bland skiten heller.

  Gilla

 • Mr Jordan

  Skitstövlar med Stockholmsyndrom, det är vad den fina eliten som agerar åsiktspoliser består av. Avsmak.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Hanif Bali ger svar på tal. Klokt och förnuftigt…..

  ”Jag tittar på en bild på en 7-månad gammal bebis klädd i en vit helkroppspyjamas. En av ärmarna hänger tom för han saknar en arm.
  Sukaina Ali Younis, grundaren av ett barnhem i Mosul, Irak, beskriver vad som hänt honom.
  ”IS lämnade honom på marken för att lura irakiska soldater,” säger hon. ”Tre soldater försökte rädda barnet och en krypskytt sköt och dödade dem alla”.

  Den irakiska armén skickade fram en tank, men innan den hann komma fram till barnet attackerades bebisen av en herrelös hund som drog iväg barnet i armen. När de räddade den lilla pojken blev de tvugna att amputera hans arm. De döpte honom till Hammoudi.

  Jag har idag fått kritik för att jag uttryckt mig för hårt om de IS-groupies som nu sitter fast i olika läger runt om i Mellanöstern och som ber sina fd. länder i väst om hjälp för att ta sig tillbaka.
  2015 propagerade jag för tribunaler för att ställa IS-terrorister som tar sig tillbaka till Sverige inför rätta. Men det blev inget.

  Senare samma år föreslog jag att göra en förändring i landsförrädarlagstiftningen för att kunna åtala IS-terrorister som återvände eller försökte ta sig till Syrien. Men det hände inget.

  Idag har 150 personer som åkt till Syrien för jihad återvänt till Sverige. Sverige har fortfarande inte dömt en enda IS-terrorist för dess medverkan i en av de mest brutala mördarsekterna som funnits i modern tid.

  Många av dem är kvinnor som åkte ner för att få gifta sig med sina jihadhjältar. Flesta av dem att tryckt ur sig en och annan unge väl på plats. Dessa barn använder de nu som ”Get out of Syria”-free cards.
  Barnen är förvisso oskyldiga – men det är den 7 månader gamla Hammoudi med. Varför ska barnen med inresta IS-föräldrar ha mer rätt till att komma hit än de yezidiska barnhemsbarnen som blivit föräldralösa på grund av IS-terroristerna?

  Världen är full av oskyldiga barn – som om det någonsin har varit en biljett till Sverige. Barnen i Sukainas barnhem kommer aldrig se Sverige.
  Idag har Anne Ramberg, Annika Strandhäll, Eva Dahlgren och andra vänstertyckonomer på olika sätt visat sitt ogillande för att jag ansåg dessa terrorgroupies borde få ruttna kvar i Syrien.

  Morgan Johansson och andra politiker som yrar om domstol för dessa kalifatbrudar ljuger antingen för sig själv eller för andra. Det är för sent. Politiken har suttit på händerna. Lagstiftningsfönstret har gått ut.
  Alternativet till att låta IS-gråterskorna ruttna kvar i Mellanöstern är att de går fria i Sverige. Tro inget annat.

  Anne Ramberg, generalsekreterare för svenska advokatsamfundet skriver att jag inte hör hemma i ”ett civiliserat och humant Sverige”.
  Samtidigt ser jag ett klipp som släpptes av IS strax innan många av dessa IS-brudar tog sig ner kalifatet för att bli belägrade av sina jihadister.

  Den visar fyra män hängandes med armarna och fötter bakbunda från kedjor i en ställning med ansiktet vänd mot marken stirrandes på en oljepöl. Oljepölen tänds på och man hör männens skrik när de brinner upp levande.

  Och så tänker jag på vad som inte hör hemma i ett civiliserat samhälle.

  Det har varit viktigare för det politiska etablissemanget att klaga på min ton än att stoppa dessa människor att komma in i Sverige i fem år nu.

  Fler journalister har frågat mitt parti vad de tänker göra åt mig och min ”ton” än vad de frågat partiledare om vad de ska göra för att stoppa inflödet av IS-terrorister.

  Sveriges radio benämnde två IS-terrorister från Växjö som ”IS-aktivister”. Aftonbladet kallar dem för ”IS-resenärer”, SVT dem som ”IS-sympatisörer”. Dessa konstanta förmildrande omskrivningar är en orsak till varför svensk politisk etablissemang inte bryr sig.

  Det är orsaken till varför svensk politik behandlar IS-terrorister som fall för socialtjänsten eller som någon Hem&skola-projekt.

  Eva Dahlgren säger att hon kräks av mig. Jag ser en video när IS kastar en homosexuell man mot döden från taket av en byggnad i Raqqa.
  Och så tänker jag på vad som får mig att kräkas.

  Daniel Suhonen kallar mig för vidrig.
  Jag läser om hur en IS-terrorist karvar huvudet av en fyraårig flicka samtidigt som hon skrek efter sina mamma på en gata i Raqqa, hur de stampade sönder huvuden på spädbarn, de dränkte människor levande i burar, hur de våldtog och urskillningslöst dödade.
  Jag tänker på vad som är vidrigt.

  Vad är den stora faran i att använda hårda ord mot dessa satans kreaturer? Vad är faran i att använda avhumaniserande ord om människor vars handligar inte går att sätta ord på?

  LO-pampen Mats Erikson, make till statsråd Ann Linde (S), säger att mina hårda ord mot IS visar att jag delar samma människosyn som dem. Like:s från socialdemokratiska riksdagsledamöter haglar in.

  Jag blir faktiskt ställd. Hur stort är hatet mot mig egentligen?

  Min telefon ringer, det är min partiledning. De är arga över min ton igen. Jag tittar återigen på bilden på den 7-månader gamla Hammoudi, som saknar en arm, innan jag svarar.”

  Hanif Bali

  Gilla

  • svenskfinnaren

   Det är så VI också måste reagera! Vi måste sätta ned foten mot islamism. Det är dags nu! Vi ska ALDRIG ALDRIG ALDRIG NÅGONSIN, vara rädda för vänsterpacket mer. Det är dags att vi formar vår egen agenda. NU!!!

   Gilla

   • Kenth Andersson

    Instämmer men som de flesta vet är och blir det bara stora ord av oss svenskar hemma vid köksbordet, att öppet och kraftfullt visa vårat missnöje ligger inte för oss den naiva och konflikträdda befolkningen i Sverige som alltid förväntar sig att någon annan ska ordna saker och ting.
    Stora ord och mycket åsikter utan verkstad=Svensken.
    Därför är Folkhemmet som det är 2019.

    Gilla

   • svenskfinnaren

    INTE NÄR DET GÄLLER MIG!!! Jag agerar på mitt sätt, mot det hela. LÖPANDE!!!

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: