Elin Ersson döms till ett löjligt straff medan Aftonbladet tycker civil olydnad är bra

BROTTSLIGHET. Afghanaktivisten Elin Ersson döms till dagsböter för att i somras ha stoppat ett flygplan från att lyfta från Landvetter flygplats genom att vägra sätta sig ned. Syftet med aktionen var att hindra en utvisning till Afghanistan.

Bötesbeloppet blir totalt 3000 kronor. Elin Erssons advokat, Tomas Fridh, tycker dock straffet är för hårt och tänker överklaga.

Aftonbladets Oisin Cantwell tycker dock att fler borde vara som Elin Ersson och syssla med civil olydnad. Jag undrar om herr Cantwell skulle tycka samma sak om Nordiska Motståndsrörelsen hindrade utgivningen av Aftonbladet? Eller är det Aftonbladets redaktion förstärkt med SVT som ska godkänna när civila aktioner är bra?

Krönikören på Aftonbladet lyckas till och få med lite skit om SD i artikeln “…Att en sverigedemokratisk nämndeman i en skiljaktig mening vill döma Ersson till fängelse med motiveringen att aktionen var “en i förväg planerad manifestation som varit ett led i en politisk verksamhet” säger mer om problemet med politiskt tillsatta domare än om allvaret i tilltaget…”

-Pettersson vet inte riktigt vad Oisin menar med “en i förväg planerad manifestation som varit ett led i en politisk verksamhet”. Tror Cantwell verkligen att det inte var planerat eller har han varit på meskalinet igen…

TIDIGARE 2019-02-04. Afghanaktivisten Elin Ersson har varit på rättegång

BROTTSLIGHET. Fjorton dagars fängelse. Det yrkade åklagare James von Reis för aktivisten Elin Ersson som hindrade ett plan från att lyfta för att stoppa utvisningen av en man till Afghanistan. De framkom när rättegången mot henne avslutades i Göteborgs tingsrätt på måndag eftermiddag.

Elin Ersson å sin sida menade att hennes handling inte var olaglig. – Jag väntade på besked från planets befälhavare och när jag fick det så lydde jag, sa Ersson i rätten.

Det var den 23 juli som ett passagerarplan på Landvetters flygplats, Göteborg försenades med flera timmar efter att en asylaktivisten Elin Ersson vägrat sätta sig ner när planet skulle lyfta. Detta för att stoppa utvisningen av en afghansk man.

Den gråtande svenska kvinnan, Elin Ersson, togs till slut av planet, likaså en man i 50-årsåldern som skulle utvisas till Afghanistan.

Mannen är dömd för misshandel i Sverige, mannen hade misshandlat sina döttrar och sin hustru, och bland annat “piskat” dem med en lång laddningssladd. Elin Ersson har förnekat all kännedom om hans bakgrund. Hon ska även ursprungligen ha velat “rädda” en annan invandrare.

Om Elin Ersson på bloggen…

Ersson har även blivit internationellt känd. Här på Daily Mail.

-Pettersson tycker att åklagaren är väldigt snäll, fjorton dagars fängelse, om nu damen döms till det är inget straff och uppmuntrar bara fler till luftfartssabotage…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Elin Ersson döms till ett löjligt straff medan Aftonbladet tycker civil olydnad är bra

 1. I så fall så har Hanif Bali också rätt.
  Han slåss däremot mot muslimska extremister och då kan man inte räkna med gillande från de besuttna.

  Jag har funderat ett längre tag på varför de tycker att det är viktigt att låta de värsta på jorden komma tillbaka hit?
  De kan jämföras med nazister i sin värsta form, men även kommunister, med den skillnaden att de förstnämnda inte ens har rätt att ha åsikter.
  Den andra gruppen som har infiltrerat samhället har däremot tolkningsföreträde när det gäller rätt och fel.

  Det bästa är att använda samma epitet om ”återvändarna och deras företrädare” som de gör om oss som inte vill ha terrorister i vår närhet.
  Kalla dem nazister och skrik det varenda gång de syns i debatten

  • Om någon t ex tar saken i egna händer och hindrar eller slänger ut illegala invandrare ur landet och sparar miljoner år de SVENSKA skattebetalarna!?

 2. 3000 kronor, ja, det var ju en rejäl smäll på fingrarna, en riktig tankeställare för alla “aktivister” i olika former och skepnader. Skit i lagen, är det något du ogillar, så ös på bara, klientelet från de sämsta diktaturerna i världen lär inte protestera.

  • Planet var ett Turkish airline plan.Varför kan inte dom stämma henne på en jättesumma? Stoppet kostade visst omkring 250.000 kr. Fängelse är inget straff. Det som svider är rejäla böter.

   • Hörde den summan och det var kostnaden för att deportera den brottsmisstänkta brottslingen veckan efter. Vi kanske är uppe i en halv mille nu. Den kostnaden ska Elin betala. Men hon begär en ny rättegång som medför kostnader.

 3. Civil olydnad vore att göra upp en brasa och sen gå in i en affär och ta buntar av AB och Expressen och slänga på brasan.

 4. Det intressanta och BRA med en fällande dom är att NU kan flygbolaget och/eller flygplatsen stämma Ersson på de 300 000 som en “civila olydnaden” faktiskt kostade dem. Eller ska de kanske ställa ut fakturan på @expressen och Oisan Cantwell? Det är lätt att förespråka anarki när nån annan betalar.

 5. Batikfruntimmret får ett betydligt större livslångt straff, hon kommer aldrig någonsin att kunna resa in i USA på legalt sätt. Amerikanarna är väldigt kinkiga med brott på luftfarten.

 6. Ingen utanför begåvningsreserven och icke tillhörande extremvänstern är väl förvånad över att en domstol i dagens havererade svenska rättsväsende bara dömmer till dagsböter när det gäller en protest mot att en kriminell pensionsräddare ska utvisas ?
  Domen ska överklagas sa aktivistens advokat och det blir garanterat en friande dom i Hovrätten.
  Konstigt att inte piloten och övrig personal blivit åtalade för att de upprepade gånger uppmanat den protesterande att avbryta och sätta sig ner, den stackars mångkulturälskande ungen kunde ju ha blivit kränkt av alla tillsägelser.

 7. En nyrik som läser Magdalena Ribbings ”Vett och etikett” från pärm till pärm och följer alla regler slaviskt – hon eller han uppfattas som dödstråkig. En person som alltid struntar i alla uppföranderegler – den är bara ett irriterande skoskav. Gentlemannen (eller -kvinnan) följer etiketten för det mesta, just för att någon enstaka gång kunna bryta mot den med finess, för att få fram ett angeläget budskap. På samma sätt ser jag på civil olydnad som välmotiverade undantag med finess. De ska användas sparsamt och med omdöme, men behövs i vissa fall.

 8. Hoppas alla jämställdsivrare är nöjda nu.
  Vilket underbart samhälle vi fått.
  Vänta bara när vi får en kvinnlig stadsminister.

  • What is unv.is?
   unv.is is a tool to escape clickbait, trolls and idiots. https://unv.is

   Fungerar ofta men inte alltid.

   Men jag läser normalt inte fulmedia. Inte ens med Unv.is

   Jag föreslår dagligen människor att överge fulmedia och börja med Petterssons med flera. / Tomas.

Kommentera