72-åring åtalas för rasistiska blogginlägg och Hitlerbild

HETS MOT FOLKGRUPP. En 72-årig man, Percy Rosengren, som driver Demokratbloggen, åtalas för hets mot folkgrupp. Percy har enligt åtalet flera gånger publicerat texter och bilder på sin hemsida som är rasistiska och som kränker olika folkgrupper och homosexuella, rapporterar SVT Sörmland. Han finns även på Diktaturbloggen.

Rosengren har bland annat också publicerat en bild på Adolf Hitler som gör en romersk hälsning. I bevisningen finns flera skärmdumpar, men mannen förnekar brott.

Mannen dömdes för liknande brott för ungefär ett år sedan. Då skrev han på hemsidan: ”Jag har gjort mig skyldig till hets mot folkgrupp på sju punkter och det är jag stolt över”.

-Pettersson undrar vad det skulle vara för fel på att publicera en bild på Adolf Hitler som gör en romersk hälsning, sådan bilder finns överallt, även på SVT. Det borde inte vara värre en att lägga upp en bild på Gudrun Schyman eller Stefan Löfven.

Tror ni herr Löfven skulle dömas med handen i en annan vinkel eller sedd från ett annat håll? Han som dessutom gillar att kalla andra nazister.

Visst, herr Rosengren uttrycker sig hårt som de flesta av oss gör ibland men det är frivilligt att gå in på Demokratbloggen för att läsa och samhället borde ha viktigare saker att lägga skattepengar och resurser på än en 72-årig man och en gummiparagraf som hets mot folkgrupp.

På bilden, som inte är helt färsk står Oscar Schau, en av Expos medarbetare som skrivit åt Sydsvenskan och Skånska Dagbladet och arbetat med Inte Rasist, men idiot. När den “goda” sidan hyllar Hitler är det ett skämt – när andra gör det blir det åtal för hets mot folkgrupp…
När Palestinier hyllar Hitler får de bistånd…

***

Varför får man skoja om vissa människor men inte om andra?

NÄTHAT. Vem och vad avgör vad som är rimligt? Vad som är skämt och satir eller ett hot? Kan någon garantera att lagar inte missbrukas för att tysta kritiska röster. 

År 2012 publicerade Petterssons nedanstående bild, vilket föranledde en anmälan för hets mot folkgrupp. Enligt polisen var det den Eskilstunastyrda lokaltidningen som lämnade in anmälan. Åklagaren var dock klokare än lokaltidningsredaktionen och slängde anmälan i papperskorgen. Jag har funderat på att byta ut texten nederst till höger mot journalist men vill inte vara elak.

Exempel på näthat är många, och det finns flera organisationer som jagar folk och ibland lyckas fälla någon för hets mot folkgrupp. Detta tar enorma resurser från det rättssystem som inte har resurser att utreda grova gruppvåldtäkter.

Nåväl, det är en skum lagstiftning. Två bilder nedan, den ena har hamnat i rättssystemet för hets mot folkgrupp efter att ha publicerats på Facebook. Den andra som publicerades i tidningar över hela landet och symboliskt skulle utrota en grupp människor med insektsgift var humor och satir. Alltså inget åtal.

Anar någon en linje i detta?

En av männen bakom “Näthatsgranskaren” är Tomas Åberg, tidigare Bergström och före detta polis som hyllas för sina insatser. Om Tomas kan ni läsa på PetterssonsNya Tider, och Demokratbloggen,  det tycker jag är kul, för Tomas som får statsbidrag för att granska andra tål säkert att granskas…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “72-åring åtalas för rasistiska blogginlägg och Hitlerbild

 1. Jag hade aldrig hört talas om den mannen, han verkar tycka att allt är judars fel. Hur han kommit fram till det är för mig en gåta.

 2. Jag ser inga samhällsförbättringar i rättsinstansernas ambition att lagföra en sjuttioplussares uttryck på bloggar. Det finns skäl att vara upprörd även om jag inte håller med i allt. De ska naturligtvis i första hand lagföra de, som direkt hotar folk med våld eller död.
  https://www.expressen.se/gt/ica-handlaren-mikael-dodshotas-pa-sitt-jobb/
  Ska inte myndigheter se till att gillra alla möjliga övervakningsfällor för att ta fast brottslingarna och jobba med det tills jobbet är utfört och svinen är häktade?
  Jag förstår inte hur myndigheterna prioriterar brottsbekämpningen. De här döds och våldshotande brottslingarna skulle varit fällda och utvisade på livstid för länge sedan om myndigheterna vore villiga att utföra sina uppdrag. Vad är problemet? Jo t.ex. att de slösar sina resurser på bloggande åldringar, så de inte får tid till verkliga hotbilder. Fy skäms!


 3. inte ens en gång har Löfven lärt sig hälsa som
  Adolf…Tummetott skall enl. instruktionsboken
  vara tätt intill Slickepott..en sak har han lyckats
  hjälpligt med, de å ha samma syn som Adolf på
  de 30% som kastat bort sin röst på despoten

  “Vill man ha de breda massornas sympati
  måste man berätta de dummaste och mest
  naiva saker för dem”

  …en vacker dag lär fotfolket fatta att de är de
  dummaste som gått i ett par skor…då får de
  lära sig att gå i sandaler sommar som vinter!

 4. Det är dessutom märkligt tyst om att
  socialdemokraterna ”sålde ut Sverige”
  redan 1999 genom ett kontrakt med
  Muslimska Brödraskapet, som gäller
  ännu.
  Pettersson har lagt ut kontraktet flera
  gånger men inget händer!
  -ingen reagerar!
  – ingen kommenterar!
  – ingen startar opposition!
  – inte ens SÅPO svarar på mina frågor!
  => Landsförräderi som ingen förstår?
  => Korruption som ingen förstår?
  => skräckvälde?
  Är Sverige, som nation, redan borta?

  Kommer ”Myndigheter” att ”tysta” mig
  för detta inlägg?
  Jag är rädd!
  Känner du dig trygg?

 5. Det kommer att bli mycket tufft fram till nästa val för fram till dess ska all opposition kvävas. DDR kommer att framstå som rena paradiset jämfört med vad som väntar Sveriges opposionella. Der furer Löfven kommer nu att använda tiden till att kväva all opposition fram till nästa val. Regimmedia kommer att använda alla resurser som finns till att hjärntvätta det svenska folket.

  • Och vi det dumsnälla naiva öppenhjärtliga och konflikträdda svenska folket kommer som vanligt att låta oss hjärntvättas av PK-media !
   Så länge vi Mellosvenskar bara gnäller hemma runt köksbordet och bland annat här på Pettersson och sedan alltid förväntar oss att någon annan ska utföra ett underverk så lär vi bara få gilla läget.
   Synd att inte svenska folket ger SD ensam majoritet och fria tyglar för då skulle väl Folkhemmet på sikt räddas, eller hur ?

   • Och du själv är ett förebild att även svenskar vaknar och ser sanningen.
    Så vi måste fortsätta för att få mer att vakna. När det blir tillräckligt många, då följer den stora massan per automatik.

 6. Sådana djurplågare ska djurrättsterroristerna jaga!!! Men båda grupperna tillhör kanske samma skrot och korn?

 7. Sverige är så sjukt nu att det finns inte ord. I ena stunden rapporterar i SR man om en man i sverige som dömts för diktaturlagen ” hets mot folkgrupp” utan att förstå att det är en diktaturlag, sedan i andra stunden wurmar man för en kriminell utlänning som dömts enligt sitt hemlands diktaturlagar utan att på något sätt förstå parallellerna. Regimen i “sverige” och regimmedierna samt de som röstar på dem lider av en masspsykos!

 8. Pettersson tar bort kommentarer där den som kommenterar inte begriper de enkla regler vi har på bloggen.

  När man upprepade gånger förstår varför eller funderar på varför ens kommentarer försvinner är det nog bäst att visa reglerna för någon bekant som kanske kan förklara.

  Bryter man dessutom mot dessa enkla regler gång på gång så tar jag mig friheten att radera utan att läsa igenom eländet eftersom jag har en blogg att sköta.

  Jag föreslår att “ÄNTLIGEN utflyttad från SveriHELL” börjar kommentera på Aftonbladet eller Expressen eller något annan mindre nogräknad plats.

  Pettersson

  • Är sanningen att allt felaktigt är judarnas fel? Nej, det är inte belagt på något sätt. Den gamle mannen är fel informerad eller gissar.

Kommentera