Byt ut damen i stället…

KORRUPTION. Sveriges ambassadör i Guatemala, Anders Kompass, har kallats hem för konsultationer på grund av den oroande utvecklingen i landet, meddelar utrikesdepartementet. Det finns dock inga planer på att byta ut honom som ambassadör, trots Guatemalas påtryckningar, skriver Expressen

”Bakgrunden till beslutet är den politiska situationen i landet och läget i våra bilaterala relationer till Guatemala”, skriver Margot Wallström (S) i ett pressmeddelande, där utrikesministern vidare säger att beslutet skall ses som en markering mot Guatemala.

-Pettersson är inte diplomat men jag dristar mig till att föreslå att byta ut damen på bilden i stället, om hon fick en ny sysselsättning så skulle nog flera regeringar än Guatemalas bli nöjda…

Att FN och Sverige anklagar Guatemala för korruption, vilket säkert är sant, känns löjligt. Ni vet städa framför egen dörr först.

Margot Wallström – kvinnan som låter bli att skatta tiotals miljoner i Sverige, tar lägenhet från Kommunal m.m. och systematiskt satt grundlagsskyddade offentlighetsprincipen ur spel. Hon pratar om korruption hos andra…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Byt ut damen i stället…

 1. KD har medvind i opinionen och kör på. Nyförvärv klart.

  “Per Gudmundson, mångårig ledarskribent på Svenska Dagbladet, lämnar journalistiken för partipolitiken. Den 19 februari tillträder han tjänsten som presschef i Kristdemokraternas partiledarstab.

  – Jag har haft mer än tolv fantastiska år på Svenska Dagbladet och tänkte nog göra minst tolv till, men nu fick jag en sällsynt chans som jag inte kan säga nej till. Kristdemokraterna utvecklas på ett väldigt spännande sätt under Ebba Busch Thor.
  Man kan säga att det är där den svenska borgerlighetens framtid byggs upp. Jag är tacksam över möjligheten att få bidra, säger Per Gudmundson.”

  https://kristdemokraterna.se/per-gudmundson-blir-presschef-i-ebba-busch-thors-stab/

 2. Men skulle M o KD bli tillräckligt förbannade på Annie Lööf o bilda ett konservativt block ihop med SD då får vi maktskifte. Inte annars. Jag lutar åt att byta min M röst till en V röst. Att prata psykvård med M, S eller C är bortkastad tid. Det alla ser, ser inte dessa tre partier.

 3. Och stölderna från pensions systemet som fortsätter från Göran Perssons tid
  Vad används dessa pengar till

 4. Fast Peter hur ska det gå till att få bort sossarna? Alliansen är död. M o KD vill inte samarbeta med SD. Läget är minst sagt knepigt. Jag har länge tyckt att ett nyval vore det bästa. Men så blir det nog inte. Då skulle nog regeringen ryka. I kommande EU val röstar bara hälften. Vi får nog hålla oss till 2022.

 5. Roland………

  Damen behöver verkligen bytas ut. Dessutom ingår hon i en minoritetsregering.

  SvD/Sifo har frågat väljarna om deras förtroende för den nytillträdda regeringen bestående av Socialdemokraterna och Miljöpartiet.

  Av de svarande har 60 procent lågt förtroende, medan 37 procent har ganska högt eller mycket högt förtroende. ( 29 jan 2019).

  Dags att kolla upp inför EU-valet.

  Glöm nu inte att Sara Skyttedal, står som första namn på KD:s lista till EU-valet. Ett mycket bra val.

  Medborgerlig Samling har juristen Fredrik Sander högst upp. Även han är värd en röst.

  https://www.medborgerligsamling.se/var-politik/eu/

 6. Fast hon är ju den minister som har högst förtroende. Men vi kan rösta bort henne i val.

 7. Problemet är att Wallström är rena språkröret för Sveriges journalistkår och det är den som bestämmer vilka politiker Sverige har.

 8. T.o.m. detta lilla land i Mellan-Amerika,har upptäckt vilket snille vi har till Utrikesminissa !!
  Finns det något land på klotet,där Abzurdistan inte har skämt ut sig ?
  Läste att även nästan obekanta Burundi, i mörkaste Afrika nu har upptäckt vilken typ av godhjärtade snillen,som bebor “vårt” land Norr.
  Det är från detta niggerland de ringer mig,(och andra äldre)för att söka lura till sig pengar.
  Kanske är det vi skatteslavar själva,som betalar samtalen med Margots U-hjälp ?

 9. Spelar nog ingen roll vilka rockader som görs för nu är UD satt under sådan press att damen (?) i fråga snart utvisas och vad ska hon då göra? Sätta sig på en gata i Rumänien och tigga eller flytta in hos Orban? 😀

  • Du Tobbe hon behöver säkert inte tigga eller hoppas på Victor Orbans hjälp hon har i jämlikhetens namn tjänat mer pengar än vad ett mindre samhälle tjänar i en generation.

 10. Herr Kompass är nog inte att lita på så Guatemala gör nog helt rätt, herr Kompass tillhörde även de 261 personerna på regeringskansliet som efter valet och möjligheten till en M+KD regering skrev ett internt brev och undrade om Sveriges grundlag eller ett internt ramverk gäller. Detta kan nästintill jämföras med förräderi.

Kommentera