Stringtrosans historia


DOKUMENTÄR. Från 1 januari 2019 är Radio och TV-avgiften som var 2400 kronor per hushåll ersatt med en skatt på max c:a 1300 per person och 1 % av bruttolönen som det inte finns några möjligheter att välja bort. Public service-avgiften ska betalas av alla över 18 år som har en beskattningsbar förvärvsinkomst.

I SVT:s sändningstillstånd ges SVT i uppdrag att garantera medborgarna ett brett utbud av program och tjänster via tv, webb och andra publiceringsformer. SVT:s program ska präglas av demokratiska och humanistiska värden, folkbildningsambitioner, mångfald och kvalitet och det ska vara tillgängligt för alla oavsett förutsättningar och bakgrund.

Sändningstillstånd säger även att företaget bland annat ska utöva sändningsrätten ”opartiskt och sakligt samt med beaktande av att en vidsträckt yttrande- och informationsfrihet ska råda i tv”.

SVT har ett så kallat “brett innehållsuppdrag”. I klartext att man inte bara ska leverera nyheter, granskande journalistik och dokumentärer, utan även trams som Mellon och mycket annan dyr produktion. Missförstå mig inte, Mellon, har sin publik, men jag tror att den skulle passa bättre i kommersiella kanaler.

-Men ibland inser Pettersson att jag tänker fel, public service och dess nästan nio (9) miljarder kronor i budget behövs.

Vem skulle annars sända en dokumentär om Stringtrosan – troslådans dramaqueen som har premiär på SVT play den 14 februari 2019.

Läs mer på Femina…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


13 responses to “Stringtrosans historia

 • SvenskMan77

  Tycker mig märka att svt är mer självsäkra nu när deras lögner och propaganda är säkrade för överskådlig framtid.

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Alltså skall en gymnasieelev som sommarjobbar och tjänar 30-40000:- betala 1300 i extra skatt. Men kommer skattmasen ens att VÅGA kräva skatten av muslimska invandrare?

  Gilla

 • svenskfinnaren

  Stringtrosans historia, är historien om allt mindre resurser till oss riktiga svenskar. Det avspeglar hur allt mer går till utlänningar på vår bekostnad. För kolla in muslimkärringarnas trosor. Inga stringtrosor där inte. Utan feta och stora sladdriga underbyxor snarare, med mycket tyg. Så det avspeglar bara verkligheten. Vilka som får av staten i rikedom, och vilka som får knapa in intill det minimalaste minimala.

  Gilla

 • Billy Boy

  Med regeringens & riksdagens nyligen beslutade Public Service-skatt utformad exakt efter makthavarnas önskemål så har de tvingat oss alla att bli …

  ”Puppets on a string”

  … där överheten drar och rycker diktatoriskt i alla trådarna.

  Gilla

 • Suzie

  Regimmedia tvångsfinansieras via skatten men betalas inte/avtvingas inte av alla dem som lever på enbart bidrag,soc bidrag och alla skattefria men skattefinansierade invandrarbidrag som äfs ,etableringsersättning och + massa andra gratisförmåner.Svenskarna behandlas alltmer som tredje klasssens medborgare, men de verkar inte ha nåt emot det,,tvärtom.

  Gilla

 • turrim

  Nu kräver Hanna Stjärne mer skattepengar för att tittarna blir förbannade. Kan det bli mer absurt?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  I diktaturer finns inga valmöjligheter !

  Gilla

 • Hanna

  Haha, föredrar stringtros-tv framför ”folkbildande”(= hjärntvättande) tv eller debatter med partiska programledare.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Stringtrosor? Varför inte följa upp med ett program om de engångs-papperstrosor som fanns under andra halvan av 60-talet. Underbara att ha med på semester, tog litet utrymme i packningen, och bara att kasta i papperskorgen efter användning.

  Gilla

 • Jocke

  Härifrån Finland kan jag, för det första säga att för n gångs skull så var Finland före Sverige.
  Avgiften, eller skatten är hos oss beroende på inkomsten. Tjänar man någonting under € 10 000;- / år så slipper man skatten och som högst betalar man om inkomsten är runt € 20 000:-.
  För det andra blev det så att i pricip slipper man öppna TV:n för programmen är så urusla. Vi har 16 kanaler och alla sänder mest repriser på repriser på gammalt skit.
  Det enda som förändras från dag till dag är de sk. nyheterna.
  Och sen kommer naturligtvis ”opium till folket” eller sport.

  Gilla

 • Kent

  Public service är fel benämning regimmedia är mer passande.

  Gilla

 • Svensk lösen

  Suck! Det finns folk till allt.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: