Wallström: Vi följer EU:s linje när det passar


MELLANÖSTERN. Utrikesminister Margot Wallström (S) tycker inte att Liberalernas förslag att flytta den svenska ambassaden i Israel till Jerusalem är en bra idé. Det säger hon i en intervju i Sveriges Radio. 

En stolt utrikesminister tar emot Palestinas soldatorder som heter ”The Grand Star of the Order of Jerusalem” av Palestinas president Mahoud Abbas.

Wallström menar att det finns en sedan länge etablerad position från Sveriges och EU:s sida som är att följa FN-rekommendationen om att respektera stadens speciella status.

– Det finns ju bara ett enda land, möjligen två, (USA och Brasilien), som sagt att de ska flytta ambassader. Alla andra länder respekterar FN-beslutet.

-Pettersson är lite imponerad av Wallström, nu ska damen följa EU:s linje, men när det gällde att erkänna Palestina var det inte EU:s utan socialdemokraternas linje som gällde…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


10 responses to “Wallström: Vi följer EU:s linje när det passar

 • svenskfinnaren

  Demokrati för Maggie, är auktoritär socialism. Och då passar palestinas regim in, som hand i handske. ALLT som inte passar in i Maggies enväldestänk, bedöms som odemokratiskt. Det är där hon och nazisossarna gör ett kardinalfel. Demokrati är INTE en ideologi. Och ABSOLUT INTE deras. Demokrati är till för PRECIS ALLA som lever under dess tak. Annars är det INTE demokrati. Men har man denna skeva syn på demokrati som sossepacket har, så är det klart att man omfamnar totalitära stater, BARA de har ”rätt” ideologi. För då är man ju demokrati enligt Maggie. Men betänk också, att DETTA synsätt som palestinierna har gällande sig själva, och det territorium de bebor, anses som rasism och hets mot folkgrupp i vårt land, av samma Maggie. Inte någon konsekvens där inte. Rasism, fine, för varje folk har rätt till sitt. Men INTE hmf. För börjar man angripa andra folk, är det inte okej. Men tydligen för Maggie gällande palestinierna. Dessutom kräver hon ju inte att ändra huvudstäder ska ägas av flera folk. D v s snarare av den mångkulturella nazisossealismen. Speciellt om det är i arab-världen. Där ska de få vara etniskt rena. INGET fel i det. Men man skulle ha samma tillämpning gällande Israel. Det är enligt konstitutionen deras land, och Jerusalem är judarnas stad. Varken mer eller mindre. Läs bara på om Judéen, och kung Salomo och kung David. Och när man nu en gång gett tillbaka Judarnas land, fr o m 1948, så måste man också acceptera det FULLT UT.

  Gilla

 • turrim

  Hon säger att hon ska starta en offensiv för demokrati i hela världen!!! Då menar jag att hon ska åka till Kina, Ryssland, Arabien o s v och säga: Hejsan, Jag är Margot Wallström. Nu har vi bestämt i min regering att ni ska ha demokrati.

  Jag skäms över en sådan naiv utrikesminister. Ingen reaktion från Löfven eller hans fanclub med C, L, MP och V.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Snabbköpskassörskan M.W !!!!!!

  Gilla

 • Ingvar

  Wallström är ju islamistkramare hon förordar ju att Palestina ska ta till vapen mot Israel

  Gilla

 • Danne

  Hopa av Eu, det är dyrt och används bara när det passar de egna syftena.
  Ska vi lyckas ta oss ur invandringskaoset så är nog Swexit en förutsättning. Tyvärr bara en stor utgift. Friare handel som med t.ex Usa kostaringet extra och vi tillhör ev nettoinbetalarna till Eu.

  Ett av argumenten med Eu är att det gör ärlden mer demokratisk, men samtidigt stöttar unionen ett flertal diktaturer bl.a Saudi.

  Gilla

 • Sven

  Vilken betydelse har det?
  Jävligt, jävligt, jävligt, jävligt trött på att politikerna ska leka världsherrar och damer med världens största humanistiska stormakt med mina surt förvärvade skattepengar, när skattepengarna så väl behövs hemma till pensioner, skola, vård och omsorg för riktiga svenskar.
  Inför politiker legitimation men fem år på universitet. Vilken paradox att en outbildad människa som statsminister Löfven får sprida 1000 000 000 000 kr som det behagar honom.

  Gilla

 • Suzie

  Ingemar Ljungqvist: Om alla visste detta om EU skulle unionen falla isär på nolltid

  ”Walter Hallstein var författare både till Tredje Rikets visioner för att uppnå herravälde likväl som EU:s visioner, avslöjar undersökningar. Ingemar Ljungqvist skriver att dessa uppgifter kan ha påverkat att England valde Brexit och att sanningen om EU:s uppkomst kan få hela den europeiska unionen att falla isär, förutsatt att tillräckligt många EU-medborgare får kännedom om nazisympatisören Walter Hallsteins inflytande.

  Mycket intressant läsning och flera länkar att följa för vidare och mer omfattande information och dokument.
  Ingemar Ljungqvist kom äntligen efter mer än tio försök igenom slussen till ring P1 och tar upp detta viktiga ämne,det hörs på programledaren att hon fattar nada om det han berättar.

  ” Ingemar Ljungqvist; Äntligen bröt MSM sin tystnad om Walter Hallstein. Gunilla Markwardt , SvRadios korre i Berlin, berättade i dag den 10 januari 2019 i nyheterna om Hallsteins roll som nazist – men då att de dokument som finns i denna artikel skulle vara förfalskade. Nu är Hallstein FAKE News hos MSM. Men man gör som vanligt man ger sig på budbäraren , en tysk författare som skrivit ungefär detsamma som jag här ovan.”

  Ca 17:28 medverkar Ingemar Ljungqvist i ring P1

  https://sverigesradio.se/avsnitt/1233980

  https://newsvoice.se/2017/12/ingemar-ljungqvist-eu-walter-hallstein/

  Gilla

 • Carl ekström

  Den inndividen tycker jag. Inte om.

  Gilla

 • Kent

  Margot Wallström följer den linje som passar henne för tillfället.
  När Wallström skulle erkänna Västsahara vilket hon hade sagt tidigare var viktigare än Palestina. Så kom hon i konflikt med Marocko som hotade med att ej ta emot Marockanska gatubarn och samtidigt blockerade öppnandet av två Ikeavaruhus.
  Helt plötsligt så var det något EU kunde ta hand om.
  Lägg ner UD och Sida låt det ingå i EUs göranden. Vi har ju redan betalt för det.

  Gilla

 • bj

  Det bästa är att flytta damen Wallström till Gaza så är vi av med detta stop skott. Tror att det kan bli ganska trivsamt för henne där nere, ingen brist på vänner i alla fall

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: