Satsning på digitala lås i Malmö blev fiasko

SKATTER. Digitala lås skulle underlätta för hemtjänsten att komma hem till äldre och sjuka i Malmö. Men teknologin byggde på Microsofts operativsystem för mobiltelefoner, som går i graven i år, rapporterar Sydsvenskan, bakom betalvägg. 

Konsekvensen är att 800 digitala lås nu inte installerats, och att de 400 som monterats inte kan användas som det är tänkt. Runt en miljon har detta kostat. Nu har en ny upphandling inletts.

-Pettersson noterar att Malmö köpte in låsen EFTER att Windows meddelat att systemet skulle läggas ned. Tyvärr är inte inkompetens straffbart i Sverige och i Malmö bryr man sig inte, andra betalar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Satsning på digitala lås i Malmö blev fiasko

    • Nja,den som nappat på kroken,är väl antingen en av “tjänstemännen”,eller någon efterbliven invald röd !
      Då kan de ju inte straffa någon för född dumhet !

  1. Eftersom jag är utbildad på i stort sett all teknik så blir jag inte glad åt allt överutnyttjande av den.
    Tekniken ska ju underlätta och göra att man sparar tid och krångel, inte motsatsen!

  2. Eftersom konsekvensanalys inte finns på kartan, än mindre på schemat är jag tyvärr inte förvånad. Regel nummer ett vid upphandling är att bedöma om anbudsgivaren och produkten är livsduglig. Vad händer om anbudsgivaren eller leverantören går i konkurs eller om leverantören slutar tillverka eller underhålla produkten? Förekommer det risk för inlåsning?

Kommentera