Biståndet ska inte slösas bort i Sverige


BISTÅND. När Expertgruppen för biståndsanalys (EDA) utvärderade hur den akuta asylkrisen för ett par år sedan hade påverkat EU-länderna, kunde man konstatera att de emottagna migranterna hade ätit upp en stor del av biståndsbudgetarna.

Nyanlända utgjorde det året, 2015, den enskilt största mottagargruppen för det samlade svenska biståndet, som då totalt uppgick till drygt 40 miljarder kronor.

Asylkrisen gjorde tydligt att den svenska politiken var ohållbar. När Migrationsverket prognostiserade kostnaderna för de ensamkommande asylsökande som huvudsakligen härrörde från Afghanistan, visade det sig att beloppet översteg den afghanska statsapparatens årliga lönekostnader för sina 800.000 anställda.

Läs vidare av Per Gudmundson på SvD…

-Pettersson håller helt med Gudmundson, bistånd ska inte slösa bort i Sverige men jag måste göra helt klart att bistånd ska inte slösas bort i Afrika heller.

Rädda Afrika − Stoppa biståndet!

Bättre vore att sänka skatterna och/eller höja pensionerna och förbättra vård och skola om pengar hjälper.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


3 responses to “Biståndet ska inte slösas bort i Sverige

 • ruben

  Bistånd ska vara akut nödhjälp i första hand eller kanske start för ett hjälpprojekt att hjälpa sig själva. Inte regelbundna penningleveranser utan kontroll. Barn är hjälplösa och osjälvständiga och skall tas om hand av sina närmaste men friska arbetsföra vuxna ska hjälpa sig själv? Jag kan förstå om utlandsbistånd kan upprepas 3-4 år i enstaka undantag till samma mottagare, men hur många decennium har vissa mottagare fått upprepat bistånd från Sverige? UD-personal har mycket med det att göra och jag efterlyser bättre uppföljning. Utlandsbistånd ska inte drivas av slentrian, lokala hot/utpressning, svågerpolitik/jäv, slöhet eller dumhet? Hur säkert vet man att så inte är fallet?

  Gilla

 • SVENSK

  Bistånd ska vi ha, och det ska vara koncentrerat till i första hand familjeplanering och teknikutveckling, annars leder det bara till ännu värre befolkningsökning, svält, konflikter och elände samt ännu värre massinvandring till Europa. Barnbegränsning till max 2 barn per kvinna måste vara ett mål för U-länderna.

  Gilla

 • Kent

  Liberalerna eller fd Folkpartiet har drivit på att Sverige ska skänka minst 1% av BNP i uhjälp. Om det gör nytta eller ej är underordnat principen.
  MP, L, C små partier men en katastrof för Sverige och dess befolkning.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: