83 % av de uzbeker som sökte asyl i Europa kom till Sverige


ISLAM. Som vi skrev om igår så motsätter sig Migrationsverket utvisning av de terroråtalade från Uzbekistan eftersom de riskerar att utsättas för tortyr och förföljelse i sina hemländer. Det är ett ställningstagande som kan ha sin grund i medieuppgifter som kommer från de tidigare Sovjetrepublikerna om att säkerhetstjänst och rättsväsende i dessa länder arbetar kraftfullt mot våldsbejakande islamism.

Från vänster: David Idrisson, tidigare Farkhod Tashmukhamedov, Ghulamovich, Atabek Abdullaev, Bakhtiyor Umarov.

IS-terroristen på Drottninggatan i Stockholm, Rakhmat Akilov, var också från Uzbekistan och hade haft kontakt med en av de tre misstänkta ovan. Akilov dömdes till livstids fängelse och utvisning till Uzbekistan.

-Pettersson säger att en av anledningarna till att Rysslands president Putin är så hård mot islamisterna i Syrien är att han vet att vinner de mark där så har han dem snart på sin egen bakgård i hela södra Ryssland. Att våra politiker skulle tänka så långsiktigt verkar inte aktuellt.

Sverige verkar vara terroristfabrikernas favoritland, enkelt att skaffa id-papper, och lätt att få bidrag och bostad, låga straff och bekväma fängelser om man åker tid och ens terrorister utvisas.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


21 responses to “83 % av de uzbeker som sökte asyl i Europa kom till Sverige

 • Argus

  Förklara ratificeringen av New York-protokollet från 1967 olaglig och börja repatriera.

  Gilla

 • ruben

  Sverige skyddar dem, som förmodligen varit brottsliga i sina hemländer och flytt rättvisan. Svenska myndigheterna riskerar hellre svenskars liv för att rädda flyktingars liv oavsett om flyktingarna råkar vara brottslingar. Jag förstår inte myndigheternas oansvariga slarv kring säkerheten. Många politiker och Migrationsverket framstår, som svenska folkets farligaste fiende.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Det stämmer Sverige har en bottenlös skattkista, är bara att fråga Fridolin om man är tveksam !
  Antisemitismen ökar tydligen kraftigt i Frankrike !
  Vad har man trott i samband med en okontrollerad muslimsk massinvandring, en minskande antisemitism kanske ?

  Gilla

 • heraldikern

  Den fatala inställningen att människor som själva ställt till det på ett sådant sätt att de riskerar hårda straff eller dödsstraff i sitt eget land och flyr till Sverige skall kunna få stanna här.

  Här konstateras att de inte har varken flykting- eller annan skyddsstatus. Men kan inte utvisas för att dom riskerar hårda- eller dödsstraff i sitt eget land.

  Det är då horribelt att vi har en s k mänsklig hållning inom vårt rättsvårdande samhälle, så att denne enskilde brottsling skall skyddas från sitt hemland därför att hemlandet har som ambition att skydda landet och medborgarna från brottslingen.

  Men att det svenska samhället och svenskarna inte behöver skyddas från brottslingen så vi låter honom stanna och gå fri här i landet.

  Gilla

 • compulsoryunion

  I Kista centrum food court äter uzbekerna halal lammkött med sina fruar o barn i hijaber, medans gökbo svenne fjärrstyd av Schekarabi jobbar på med 2 kommunanställda fästingar på ryggen och fixar bostad till fler uzbeker när hans egna barn får skolmat för typ 0,44 kr och Akilovs mat kostar mer än 10 gånger dyrare.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Det värmer ett svenskt solidariskt öppenhhjärtligt naivt hjärta att höra att så många pensionsräddare från Uzbekistan hittat till det trygga och heligt mångkulturella paradiset Sverige !
  Stort tack till 7 klövern och deras okontrollerade asyl och migrationspolitik.

  Gilla

 • Tomas Omaely

  Återigen är Sverige bäst.

  Gilla

 • Danne

  Om de nu ska terrorisera det land de kommit till, troligen det bästa eftersom de flesta söker sig hit.
  Varför Sverige, vi har inte varit speciellt krigiska mot dem, snarare tillhör vi dem som ger dem bistånd utan motkrav.

  Om de ogillar vårt lands agerande så borde de i så fall terrorisera politikerna, inte de vanliga medborgarna som i de flesta fall hjälper dem.

  Om de tror att vi blir rädda och ger upp för deras förtryck eller att vi blir muslimer av rädsla, då bör de tänka om. Det här är inte ett veligt Frankrike eller Italien som ofta springer om nån släpper en rökare. Vi har välutbildade soldater och hyfsade vapen, måhända bör vi visa vår stridsvilja ibland för att visa vi inte ger tappt när det gäller vårt land och folk.
  Vi gement bör inte misstas för de syltryggar som huserar i Riksdag och Regering!

  Gilla

  • Kenth Andersson

   NEJ en solklar missuppfattning, inte terrorisera de ska rädda Sverige från undergång !
   Bara fråga Löfven och den övriga mångkulturälskande 7 klövern om man är tveksam.

   Gilla

 • Hanna

  Grattis Sverige- här smäller ”humanitär stormakt” extra högt, och inte kan de utvisas efter explosionen eftersom de riskerar inte lika human behandling i hemlandet! (enligt mig.verket)

  Gilla

 • Bosse S

  Denna från vår regering passivitet är kriminellt. Man utsätter vårt lands befolkning för onödig fara.

  Gilla

 • Realist

  Svea rike är ”sjukt” samt även ”ruttet” i ledande led !!!

  Gilla

 • Stardoms2

  Finns inga skyddsbehov av uzbeker i Europa då inga krig förekommer i landet om en del enstaka ev bilbränder eller en bomb men betydligt färre än i Sverige definitivt så därför ska dessa hens hem omg. Lyxmigranter ej välkommna to sweden tack

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Nej men de vill naturligvis också precis som andra ta del av rika Sveriges världsberömda och stolta välfärdsbidrag och system !
   Vilka är mest osmarta naiva och konflikträdda svenska svenskar som vid varje val röstar fram samma politiker eller de som kommer hit och tar del av det svenska smörgåsbordet av s.k välfärd ?

   Gilla

 • odalkvinnan

  Uzbekistan varnade Sverige för Akilov men det sket de i för U. är inte ett demokratiskt land. Många uzbeker åkte till Syrien där de tränades, så även Akilov. Det visste Sverige

  Gilla

 • Danne👿

  De har totalt förstört den fina staden Strömsund.
  Nuförtiden shoppar man inte där när man åker norröver!

  Gilla

 • Tobbe

  Måste erkänna att jag har mer eller mindre noll koll på säkerhetsläget i Uzbekistan men tycker man borde se och höra något från Public Service om det pågår ett krig som motiverar flyktingstaus där eller?

  Gilla

 • Tony

  Sverige har Europas bästa kassakista,, saknar botten.

  Gilla

 • Gringo

  Klart de ska komma hit, de hittar inte ett bättre land att komma till. Vad de än gör nästan så går de fria, får bra betalt, får lägenhet före många andra, får lära sig svenska, behöver inte jobba, kan ta ut pension bara de röstar på socialdemokraterna så går nästan allt vägen för dem.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: