Ordningsstörning belönas med tårtkalas i genuspedagogernas Sverige


SYLTRYGGSSVERIGE. Ordningsstörning, högljudda barn, händelseförlopp, lördag 5/1. Allmänt stökigt under dagen. Flera vikarier, varav en helt ny som inte hade varit i Kista bibliotek förut.

Strax innan kl.18. Några 11-12-åringar var högljudda på barnavdelningen. En satt i bäbispölen med skor på (där är skoförbud). Personal 1 bad dem att dämpa sig, att lämna bebispölen (den delen är bara för bebisar och deras vuxna). De slutade inte, så Personal 1 tog hjälp av en kollega som kunde prata med dem. Personal 2 pratade med dem, vilket inte hjälpte, och bad dem sedan att lämna biblioteket, och sa att de är välkomna tillbaka om de sköter sig.

Pojkarna gick ut.

Ca kl. 18-19. Efter en kort stund är samma pojkar (3-4 st) tillbaka igen på ”Berget” (triangeltrappan i biblioteket) stökiga med hög ljudnivå. Personal 3 pratade med dem och sade; ”Om ni inte kan lugna ner er får ni gå ut och ta lite frisk luft” Ni är välkomna tillbaka”.

Personal trodde att de var på väg ut då, men de gick inte. En stund senare är pojkarna på lärzonen. De var mycket högljudda. Personal 4 som bemannade lärzonen bad dem vara tysta och hänvisade dem till ungavdelningen där de kan sitta och prata utan att störa de som studerar.

De lyssnade inte på personal utan började istället öppna dörrarna till våra studierum där folk satt och studerade, och störa de som satt där inne.

Sedan gick de till stora tysta rummet i lärzonen där folk sitter och studerar. De ropade högt “Biblioteket stänger, alla ska ut”.

Kl. 19.05. Personal 4 ringde nu på gallerians vakter för att få stöd i situationen. När vakten kom sprang barnen och spred ut sig i biblioteket. Personal 4 såg en vakt gå ut med en pojke.
Personal 4 gick tillbaks till disken i lärzonen.

Resten av kvällen någorlunda lugn, (men med mycket folk). Personalen märkte inget särskilt.
Anmälarens uppfattning om orsak: Ordningsproblem.

Anmälarens förslag till åtgärd eller utförd åtgärd. Handlat enligt 5 stegsmodellen. När inte åtgärd fungerar tillkallas vakt. Ovanstående är rapporten från Securitas.

-Pettersson ser att grabbarnas handlade nu belönas av genuspedagoger och syltryggar, nu är grabbarna 11-12 år, med denna uppfostran ser de att det lönar sig att bråka, om några år bråkar dom med automatvapen och knark…

Stör ordningen på biblioteket och i köpcentrumet – få tårta och underhållning som belöning. Bara i dårarnas paradis – syltryggssverige…

Tårtkalas för 12-åringar som inte kan sköta sig. Foto: Förorten mot våld

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


6 responses to “Ordningsstörning belönas med tårtkalas i genuspedagogernas Sverige

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: