Tredje statsmakten numera en realitet


MEDIA/INSÄNDARE. Den Tredje statsmakten är sedan mitten av 1800-talet en informell benämning på massmedia i Sverige. Den första makten är regeringen och den andra riksdagen.

Den Tredje statsmakten kan dock inte längre beskrivas som ”en informell benämning på massmedia” utan har i verkligheten förvandlats till en realitet.

Tredje statsmakten ingår idag som en viktig del i etablissemanget, i övrigt bestående av rikspolitiker, statsvetare, media och välkända kulturpersoner. Det är denna skara av korrumperade politiker och ickerepresentativ elit som har kontroll över nyhetsförmedling och samhällsdebatt – och som dessutom ser sig som sanna representanter för folket!

Den grandiosa självbilden som Tredje statsmakten och etablissemanget exponerar har i allt högre grad fått alltfler svenskar att istället söka sin information på alternativa sajter, vilket inneburit att det förnärmade etablissemanget skrikit sig hesa om rasister och fascister om såväl sajternas drivande personer som sajternas miljontals besökare.

Den privilegierade grupp människor som utgör Tredje statsmakten och etablissemanget har sedan länge tappat kontakten med den verklighet den vanliga medborgarna lever i. Den verkligheten vill Tredje statsmakten och etablissemanget varken se eller erkänna och lämnar därmed ansvarslöst dörren öppen för framtida växande och starka proteströrelser i samhället.

Ego Lego


6 responses to “Tredje statsmakten numera en realitet

 • Bosse

  Staten och media är helt beroende av varandra. Socialdemokratin hade inte kunna existera i Sverige utan SVT och SVT hade inte kunnat existera utan sossarna
  På så sätt kan man säga att de kommer på en delad förstaplats.
  Frågan är om man inte också bör lägga in statsförvaltningen med dess byråkrater som en egen grupp av gerillasoldater här

  Gilla

 • Jack

  Fick följande svar när jag skrev till SVT att de kunde skriva positivt om Donald Trump, inte bara negativt.

  Tack för ditt mejl. Vi skriver ju varken att någon har gjort något bra eller dåligt, vi gör inte den värderingen. Vi skriver nyhetsartiklar, hur du sedan tolkar dem är upp till dig.

  Allt gott!

  Vänligen
  Carin Fock

  Sug på den

  Gilla

 • Signe

  Rättsväsendet är egentligen den tredje statsmakten. Media den fjärde.

  Gilla

 • Signe

  Rättsväsendet är egentligen den tredje statsmakten.

  Gilla

 • SVENSK

  Undra om det inte har gått så långt nu att de traditionella medierna är den första stadsmakten. De får vem de vill avsatt, de startar drev, bedriver globalistisk propaganda och hänger ut och trakasserar globalist- och invandringskritiker. Stöder förföljelse av dissidenter, konstnärer mfl som inte passar in i deras agenda.
  Tack vare de alternativa medierna har vanligt folk en möjlighet att få veta sanningen.

  Gilla

  • Tony

   En bra början är att inte köpa deras Smörja, får dom inte ut denna Smörja blir den heller aldrig läst.. Statstelevisionen tar ju betalt även om man inte ser deras vinklade smörja, men man kan ta in andra kanaler, trots reklam eländet, bättre att lyssna till det än att se och lyssna till SVT s vänstervinklade så kallade nyheter.!

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: