Oro i Frankrike: Inget slut i sikte


av Guy Millière  •  7 februari, 2019

 • Den tredje gruppen är extremt stor: den består av den resterande befolkningen. Överklassen behandlar dem som en belastning och förväntar sig inget annat än tystnad och underkastelse av dem. De betalar skatt men kan se att en växande del används till att subventionera samma människor som drivit ut dem ur deras hem i förorten.

 • För närvarande verkar Macron inte vilja erkänna att dessa människor ens existerar.
 • När Macron sänkte skatterna för de rikaste men ökade skatterna för de ”i periferin” med hjälp av bränsleskatt så ansågs det vara droppen – i tillägg till hans arroganta nedlåtenhet.
 • ”Idag attackerar de flesta som protesterar inte polisen. Men istället för att agera för att minska våldet får poliserna order som uppmuntrar dem att vara mycket våldsamma. Jag klandrar inte polisen. Jag klandrar de som ger dem order.” – Xavier Lemoine, borgmästare i Montfermeil, en stad i Paris östra förorter där kravallerna år 2005 var mycket förödande.

Lördagen den 26 januari 2019. De ”Gula västarnas” protester anordnades i Frankrikes storstäder. Mobiliseringen avtog inte. Stödet från befolkningen hade minskat något men var fortfarande enormt (60-79 %, enligt opinionsundersökningar). Slagorden har varit desamma sedan den 17 november 2018: ”Macron måste avgå”. I december lades ytterligare slagord till: ”Medborgarinitierad folkomröstning”.

Regeringen och den franska presidenten Emmanuel Macron har gjort allt de har kunnat för att krossa rörelsen. De har försökt med förolämpningar, förtal och de har sagt att demonstranterna var både ”upproriska människor” som ville störta institutionerna och fascistiska ”bruna tröjor”. Den 31 december beskrev Macron dem som ”hatiska folkhoper”. Närvaron av ett fåtal antisemiter ledde till att en regeringstalesperson (inkorrekt) beskrev hela rörelsen som ”antisemitisk”.

Läs vidare


3 responses to “Oro i Frankrike: Inget slut i sikte

 • Carl ekström

  Stå på er arbetare .Det är ni som är Frankrie !

  Gilla

 • Stenbock


  Två av de Gröna Kommunisterna ser inte direkt belåtna ut med vad ”de åstadkommit”.( bilden från BZ)

  Det gror av ”demokratisk oro”,lite varstans i Europa !
  I röda Berlins regering,bestående av S/MP/Kommunisterna råder nu faran, att den välbetalda regeringen kan bli avsatt.
  Aldrig har staden varit sååå skuldsatt som idag,och skolor/vård och gator är snart i sämre skick,än efter Kriget !
  Aldrig tidigare har de funnits kriminella i sådan omfattning.
  På bilden ovan två Gröna kommunister som var på sitt sätt,bidragit till dagens förfall.Den till höger genom att lätta på reglerna för fängelserna så att de fångna nu flyr titt som tätt.
  F.ö. är det i Berlin som med Malmö,resten av landet (med få undantag) måste årligen översända miljardbelopp,för att Huvudstaden inte tvingas begära sig i KK !

  Gilla

 • Billy Boy

  Reportage från president Emmanuel Macrons underbara Paris-paradis.

  I videon ovan talas det om att ”France could be heading for a civil war” … d v s ”Frankrike kan vara på väg mot ett inbördeskrig”

  Sprider sig ett ev. kommande inbördeskrig vidare till fler av Europas länder (inkl Sverige) – Ja, då måste väl EU lämna tillbaka fredspriset man mottog från den Norska Nobelkommittén år 2012, d v s för endast c:a 6 år sedan.

  Det vore väl en delikat uppgift för EU:s rådsordförande Donald Tusk och kommissionsordförande Jean-Claude Juncker att resa till Oslo för att få återlämna EU:s fredspris.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: