Tragiskt när en säkerhetsrisk sparkar en annan


INRIKES. En tragedi har i motsatts till en komedi inget lyckligt slut. Jag är rädd för att våra politiker uppträder som om de deltar i en 2500 år gammal grekisk tragedi utan att vara medvetna om det.

Den 27 juli 2017, för  drygt 1,5 år sedan tvingades dåvarande inrikesminister avgå som ansvarig för den värsta IT-skandalen i Sveriges historia.

Sommaren 2018, tre månader innan valet i september, publicerade konstitutionsutskottet sin granskning av affären. Stenhård kritik riktades mot Anders Ygeman (S) och Annan Johansson (S), för att de varken rapporterat eller åtgärdat Transportstyrelsens allvarliga brister.

Om Ygeman skrevs ”Ministern blev förhållandevis tidigt informerad av sitt departement om det inträffade. Han bör då vara tillräckligt insatt för att förstå behovet av att följa utvecklingen och säkerställa att berörda departement och statsrådsberedningen blev informerade. Statsrådet bär ansvaret för dessa brister.”

Nu, åtta månader efter konstitutionsutskottets svidande kritik, är mannen med ansvaret för vad som är känt som Sveriges största IT- och säkerhetsläcka genom tiderna energi- och digitaliseringsminister.

Säkerhetsrisken, socialdemokraten och energiminister Ygeman twittrar nu om att han förflyttar generaldirektör Ulla Sandborgh för bristande säkerhet. Det är tragiskt. Sandborgh flyttas till regeringskansliet med bibehållen lön på 123.900 kronor i månaden. Anders Ygeman har 136.000 i månaden.

– Pettersson hittar lite kul och tröst i tragiken är att läsa kommentarerna under Ygemans twitter:

 • Har du rannsakat dig själv herr Transportgate?
 • Har du lokal där du kan utse en ny generaldirektör?
 • Ironin i det här är oslagbart😂😂😂😂
 • Googla ”självinsikt” Anders, tror det skulle vara bra för dig 😊
 • Oh the irony🙄 I det riktiga yrkeslivet finns en viss inbyggd skam när man gjort ett uselt jobb. Ni politiker fick inte de genen va?
 • Eftersom du är inblandad så kan jag därmed anta att Sverige inte längre kan upprätthålla grundläggande samhällsfunktioner?
 • Du är ju verkligen rätt man att avsätta GD. Blir hon, precis som du, förlåten inom ca 18 månader & får ett bättre uppdrag? Att du inte skäms.
 • Sosseadeln…….den jävla sosseadeln!!!

Osv. Glöm inte att den högst ansvarige är statsminister Stefan Löfven (S).

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “Tragiskt när en säkerhetsrisk sparkar en annan

 • Kurt

  En Gangster i kostym tillhörande S-Maffian

  Gilla

 • Carl ekström

  Själv tror jag han är spion.Och
  Hållhake på någon.
  Han går oxå på bidragslön från oss arbetare.
  Och inte lite heller.

  Gilla

 • Bosse

  En man som kan stå i TV och förklara att han inte har kunnat informera Löven då det saknas avlyssningssäkra rum i riksdasuset borde inte få ha någon som helst uppgift i en regering

  https://cornucopia.cornubot.se/2017/07/ljuger-ygeman-eller-sammantrader.html

  Gilla

 • angelicaplacet

  Tror det var Lena Melin som sade att Ygeman är populär bland S -väljarna.

  Funderar på vad Socialdemokraterna har för väljare idag.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Har personligen de senaste 40 åren undrat vilka som röstat på S och den övriga patetiska 7 klövern !

   Gilla

 • Nils Dacke

  När Ynkeman nu sparkar Sandborgh på grund av samma misstag och brott som han själv försvann från regeringen( och borde försvunnit för gott) så är ironin fullbordad. Undrar Ynkeman själv se det komiska i sambandet eller om han är förblindad av SD-hat?

  Gilla

 • Tony

  Varför ska det hete Generaldirektör? Varför inte V D som det kallas i andra företag? Ja visst ja Lönegrader,? Sverige har ju lagt ner försvaret där sådana graderingar förekom, är det inte snart dags att skippa Generalerna i förvaltningarna också?

  Gilla

 • Tomas Omaely

  Ett utmärkt exempel på socialdemokratin.

  Gilla

 • Fyllfinnen

  1995 blir Mona Sahlins ersättare i riksdagen
  Tittar man på hans tidigare gedigna CV, då förstår man att han blev den naturliga ersättaren enligt partiboken

  Sossarna är partiet där du kan satsa på dig själv i landet där det är möjligt att nå sina drömmars mål! Här kan du nätverka på socialdemokratiskt vis och knyta kontakter som kan öppna för fantastiska framtidsmöjligheter. Inte underligt att så många vill förlägga sina ungdomsdagar i SSU

  Lite omskrivet från studerande i USA 😉

  Gilla

 • Ahmed Efendi

  Han är som alla andra i svetsarns”regering”.Hela hans anhang är som ett dåligt skämt.Dom försöker överträffa varandra om vem ljuger värst.Varför vaknar inte svenska folket och kräver politiker som värda sitt namn?

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Han är som vilken politiker som helst från vänster till höger !
   Alla är lika goda maktgalna mytomaniska kålsupare som bara skor sig själva.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: