SVT, Vänsterpartiet och antisemitism

ANTISEMITISM. Vänsterpartiet i Arboga delade på sin Facebook-sida en bild som föreställer liemannen vars kropp är klädd i USA:s flagga och där hans lie har den israeliska flaggan på sig. Han ses ha öppnat dörrar med namn på flera länder och golvet till ingångarna är rödfärgat som av blod.

Liemannen, Dödsängeln eller Döden är en personifikation av döden, ofta framställd som ett skelett med svart kåpa, huva och en lie. Liemannen uppstod ur det makabra dödsmotiv som svepte över Europa efter digerdöden på senmedeltiden. Lien och även timglaset blev tidigt attribut till honom. Med lien “skördar” han sina offer, vilket onekligen passar in på massdöden under en epidemi, med timglaset mäter han ut varje människas livstid.

SVT:s pixlade version nedan

-Pettersson är lite konfunderad. SVT säger att de inte vill sprida antisemitism men jag undrar om de inte vill skydda vänsterpartiet.

Sedan kan man naturligtvis fundera över budskapet i bilden och kritisera USA och Israel för deras utrikespolitik men jag tror inte socialister och kommunister är de rätta för det…

 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “SVT, Vänsterpartiet och antisemitism

 1. De röda må bli styvmoderligt behandlade av resten av sjuklövern men de är likväl inne i stugvärmen, trots alla illdåd i historien.
  Som sagt, om det verkligen brände till så satt även kommunisten Sjöstedt med en ministerpost.
  Huvudfienden är och förblir alla som motsätter sig det nya så kallade Sverige.

 2. Bildexemplet i startinlägget ovan är ett tydligt exempel på att SVT pixlar och förvanskar sina bilder.

  Ändå spelar SVT ofta upp korta klipp i anslutning till sina Rapportsändningar där välkända nyhetsuppläsare (t ex Katarina Sandström och Lisbeth Åkerman) gör reklam för sina egna nyhetssändningar genom att säga det här …

  “SVT ger dig hela bilden. Vi finns nära dig i din vardag och på plats runt om i världen för att berätta om sånt som påverkar oss alla. Vi sänder direkt när det händer och erbjuder unika bilder och oväntade perspektiv. Vi vill vara en del av din vardag. Ladda ner SVT Nyheters app.”

  I slutet av Rapport 18:00 i kväll på länken nedan finns ett sådant reklaminslag där Katarina Sandström ogenerat blåljuger alla TV-tittarna rakt upp i ansiktet …

  https://www.svtplay.se/video/20703332/rapport/rapport-8-feb-18-00-2?start=auto

 3. Verkligen dåligt, men de i Arboga är inte ansvariga för det som hände i Kambodja.
  USA skyddar Israel, men det betyder inte att Israel är skyldigt till gott och ont som USA gör.
  Samma otrevliga taktik som Sandor använder.

  • Sant, VPK i Arboga är inte skyldiga till illdåden i Kambodja.
   Men lita på att VPK pekar ut svenska nationalister som skyldiga till det ena gräsliga illdådet efter det andra.
   Glöm inte det.

 4. Något som inte talas om är när Stalin gjorde om Europas kornkammare till kooperativ som innebar misskörd och c:a 1,5 miljoner människor svalt ihjäl.
  Europas kornkammare ligger i Ukraina och försåg sitt land med mjöl samt stora delar av Östeuropa

 5. Socialister, både national socialister och (international) socialister har alltid varit antisemiter. Förr var det den “Rike Judiske Bankiren”, nu, efter att de flesta judar i Europa har utrotats, heter det “Israel”.

  • Senaste nyheter globalt är en man som blivit arresterad i Schweiz !
   Är detta sanning ?
   Är det sant så finns det en del som gråter och en del som jublar tror jag iaf.

   • Är det sant så blir det en extra bärs ikväll för att fira, eller jag tar en för säkerhets skull ändå och hoppas det är sant 😉

   • Vilket obetänksamt tal, förstora upp en judisk människa, sen förtala och beskylla för allt man inte gillar.

  • Marx var väl knappast antisemit. Förövrigt vad är poängen med att klumpa ihop ideologier.
   Särskilt som de ovan nämnda ideologierna nästan är utdöda, förutom spillror utan förmåga att påverka politiken.

Kommentera