Danderyd i allvarlig ekonomisk kris på grund av asylinvandringen


INVANDRING & SKATTER. Danderyds kommun med centralorten Djursholm beskrivs ofta som ett överklassområde. Det är sant att många av de 33.000 invånarna har det bra ställt och tjänar skapligt med pengar. 

Danderyds kommun befinner sig i ett allvarligt ekonomiskt läge, meddelar kommunledningen. Budgeten för 2018 ser ut att hamna på minus 80 miljoner kronor, ”Danderydsborna måste förbereda sig på konsekvenser”, säger Hanna Bocander (M), kommunstyrelsens ordförande, rapporter SVT.

-Pettersson hoppar över snömoset och förklarar kortfattat att Danderyds problem beror på asylinvandringen från dysfunktionella länder.

Lilla Danderyd betalar nämligen 565 miljoner till det kommunala skatteutjämningssystemet, alltså till kommuner som Botkyrka, Malmö, Södertälje med flera som tagit emot många asylinvandrare…

Hur tror ni det går med välfärden när hela landet blir som Malmö, Botkyrka, Södertälje med flera…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


26 responses to “Danderyd i allvarlig ekonomisk kris på grund av asylinvandringen

 • Langmore

  Sån tur att man inte har råd att bo i Danderyd.

  Gilla

 • Carll ekström

  Dom har ju röstat för det…
  Som man bäddar får man ligga.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Nu avgår Tamburmajor Björklund som partiledare för L !!!!!!!!

  Gilla

 • Onkel Björn

  Intressant att även Danderyd nu börjar drabbas. Med tanke på att fler och fler både kommuner och regioner börjar visa röda siffror, vem ska då betala Robin Hood skatten.

  Då får man dra in på något annat, kommer säkert Magdalena att säga. Men har det inte dragits in på annat under en allt för lång tid nu? Ikväll tex tar Uppdrag Granskning upp det eftersatta underhållet på våra järnvägar. men det är ju inget nytt. Underhållet var ju eftersatt redan för många år sedan. Strömavbrotten som många har drabbats av under vinters snöväder har ju, i många fall, också berott på eftersatt underhåll.
  Likaså var det när Gudrun for fram för över 15 år sedan. Mycket av det som blev strömlöst då berodde också på eftersatta underhåll.
  För att inte tala om besparingar hos polis, sjukvård, skola försvar, tull äldrevård mm mm.

  Så det börjar bli ont om saker att dra in på. Att dra in på ersättningar till våra pensionsräddare det är väl bara inte att tänka på.

  Så det blir väl att räkna med högre skatter, igen. Dyrare bilägande, igen.

  Själv bor jag i en kommun som, trot eller ej, aviserar sänkt kommunskatt
  Hur länge det nu ska vara.

  Gilla

 • Nils Dacke

  När alla kommuner blir som Malmö, så säger Löfven och övrig PK-sekt, ”vi har lite utmaningar, men Sverige har tagit sitt ansvar”.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Sverige är ett av världens absolut rikaste länder säger Fridolin !!!!!!!!

  Gilla

  • Maya

   11 tusen miljarder i skuld för privata och företag.Vad säger Fridolin om det? Han vet att det är så men hur många av svenskar vet det.

   Gilla

 • Stenbock


  När det gäller invandrade islamister har nu de Grön/röda i Tyskland utdelat ett designpris till uppfinnarna av ”Stadssoffan”, f.d. bekanta betongklossen mot terrorism….Mysigt ser det hela ut i stadsbilden.
  Som framgår av fotot ovan har kreationen blivit färgglad,och sittvänlig. Nu funderas över om man kan installera någon form av ljudanläggning,som ropar ”Allah Achba”…

  Gilla

 • Maya

  Danderyd var länge ett skyddat område , tills staten tvingade även dem att ta sitt ansvar. 2013 tog Danderyd emot 1 % av flyktingar. Sedan gick det neråt…..Ett flott hotell mitt i Täby centrum fullt med asylanter. Alla dem hade ett Swedbankskort, som de betalade sin mat med! Tre vagnar helst, jag såg med egna ögon .Massor med chips ,läsk och godsaker. Att inte staten gör en ”Mathembils” system och kör den mängden som varje familj behöver. Sorgligt.

  Gilla

 • Maya

  Det här är ju bara en ”utmaning” om ni frågar Strandhäll. Danderyd och Täby har tagit emot enorma mängder med flyktingar. När det blev aktuellt flydde Reinfeldt, självaste arkitekten för projektet.

  Gilla

 • Bosse

  Undrar om man som svensk kan söka asyl i Danmark.
  Kan vara bra att vara tidigt ute innan Sverige kollapsar helt och staten börjar konfiskerar alla tillgångar från befolkningen för att finasiera Annie Lööfs 30 miljoner flyktingar

  Gilla

 • bjornwiklund

  1.500sek/månad eller 17.000sek/år….
  PER PERSON dvs per skattebetalare i arbete typ det dubbla….

  Gilla

 • Tony

  Vår värdelösa Media skriver gärna om när det har uppstått ett så kallat slukhål någonstans i naturen, men det absolut största slukhål vi har och som kan stavas Migrationsverket är det ganska tyst om? Det är väl snart lika djupt och omfattande som Grand Kanjon i USA.

  Gilla

 • Född i folkhemmet

  Jugoslavien 2.0.

  Gilla

 • Bosse

  Verkligenheten börjar komma i kapp den del av det svenska folket som röstade fel i valet.

  Gillad av 1 person

 • ruben

  Jag tänker om de går back, så står de väl inte heller för något utjämningsbidrag till fattiga kommuner? Då borde Danderyd också få bidrag av de som ev. går plus? Regeringen verkar jobba ambitiöst på att alla kommuner kommer gå back i ekonomin pga asyl och anhöriginvandringen. Hur ska Malmö klara sig utan stöd när det inte finns några kommuner kvar med plusekonomi? Bevare oss för riksdagens tysta nonchalans och ständiga skattehöjningar mot väljarna.

  Gilla

 • ossie

  Man får väl göra som andra kommuner nämnligen höja skatterna rejält.

  Gilla

 • SVENSK

  Kanske även Danderyd blir en gökunge till slut, som Malmö!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: