LO och valen


LO brukar kraftsamla inför valen. Socialdemokraterna får deras ohämmade stöd i talarstolar, i debattartiklar, i fackliga tidskrifter och inte minst ekonomiskt.

Nu stundar ett EU-val och LO har redan inlett valrörelsen.

I en intervju med TT säger Karl-Petter Thorwaldsson, LO:s ordförande och ledamot i Socialdemokraternas verkställande utskott, att han uppmanar medlemmarna att lägga sin röst på S i kommande val.

LO har skapat en valplattform i vilken man varnar sina medlemmar för politiska krafter som tänker riva upp tryggheten för svenska arbetare. LO, i form av Karl-Petter Thorwaldsson, ser Sverigedemokraterna som sina huvudmotståndare. Det vore en katastrof för Europa om SD och liknande partier tar makten, menar han.

Med tanke på att SD idag är ett parti som i mångt och mycket tagit över sossarnas roll som arbetarparti, kan det ses som märkligt att LO tänker bekämpa partiet som allt fler av deras medlemmar röstar på. Det är väl ingen djärv gissning att detta beror på Thorwaldssons intima kopplingar till S.

Om någon fortfarande tror att de fackförbund ni betalar in tusentals kronor till varje år, är politiskt obundna, borde ni en gång för alla tänka om.

TT


10 responses to “LO och valen

 • Tony

  Har LO några medlemmar idag?

  Gilla

 • centurion

  LO är alltså FÖR att vara EMOT SD. Beklämmande !

  Gilla

 • Lellegoo

  LO pampen ser då i alla fall ut att äta gott.

  Gilla

 • S Eriksson

  Jag tror mig ha hört att med den förda S-politiken sä är LOs tid snart ute det är mer troligt att LO skulle kunna leva bättre med SDs politik som motsvarar den som S hade för ca 30 år sedan.

  Gilla

 • Född i folkhemmet

  Angående mobilisering.

  Jag såg nyss själv ”splittringen” av samhället, den ”mekaniska” orsaken till den och kan ana varför många av oss drömmer om ett samhälle med riktig sammanhållning precis som det var i folkhemmet.

  Har arbetat i en arbetsgrupp under snart en månad. Vi hade fem tillfällen att verkställa avancerade arbetsuppgifter. Alla vi som deltog i arbetet var helt okända för varandra. Jag var äldst. Sedan var det bara ungdomar.

  Har ni hört talas om Bottom Line Mentality?

  Man håller input minimalt och siktar på hög output. Sedan ”externaliserar” man alla andra kostnader. Man skyr inga medel. Man ”skär bort” det som är överflödigt.

  Socialt samspel eller etikettregler är som bortblåsta. Likaså fikat.

  Jag presterade dock av gammal folkhems dygd ett välkomnande för teamet och lämnade dokumentation som visade att vi gjorde det här tillsammans. Det är regeln på företaget. Det läggs in i underlaget. Men det kom ingen feedback från de andra i gruppen och hade inte väntat mig det heller.

  Ingen presenterade sig för varandra, de två första tillfällena småpratade vi lite, det var ansträngt, lite som om att det var jobbigt att behöva göra det här ihop. men vi slutförde det vi skulle. Tredje och fjärde tillfället, sade ingen hej eller hej då, alla satt i sina bås. Femte gången hade två i gruppen brutit sig ur och tagit våra arbetsuppgifter då tågen varit inställda i snökaoset och vi hade inte kunnat samlas. Vi kom in i rummet men ingen höjde blicken. Så där satt vi en splittrad grupp, jobbet blev verkställt, men koordinationen fanns inte.

  Arbetet lämnades in i gruppens namn, inga hej då, inga kontakter, inga länkar till sociala nätverk.

  Total social död.

  Nästa vecka kommer jag in i en ny arbetsgrupp, samma visa då som alltid.

  Ponera att miljontals människor lever så dag in och dag ut i västvärlden.

  Snacka om vakuum som kan fyllas av politiska krafter som vill bygga samhället och skänka mening.

  LO och de där partierna är helt ute och cyklar. De har noll koll. De kan inte bygga ett samhälle. De har redan förstört det.

  När jag ser ungdomarna och deras Bottom Line Mentalitet tänker jag att vi är inte många kvar som är födda i folkhemmet.

  Jag är glad att jag har Jesus. Han kunde plocka honung ur berget.

  Gilla

 • ossie

  Denne pamp och tjockskalle är u en tragisk figur. SD har fler sympatisörer är sossarna bland LO medlemmarna.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Karl-Petter Thorwaldsson är hycklaren, som inte har mycket till övers för arbetarklassens lågavlönade arbetare.

  Ser hellre till att förmånerna ökar bland de välbeställda, inom sossarnas maktcentra. Där man bevakar sina egna intressen tillsammans.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  För SD i kommande EU-val!

  Gilla

 • Anders Nilsson

  Nu måste även arbetare fattat att sossarna bara tänker på sin makt och struntar helt i hur det blir för arbetarna.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: