Yttrandefriheten hotas av sju partier i Sveriges Riksdag…

YTTRANDEFRIHET. Sverigedemokraterna kan komma att stoppa regeringens planerade censurlagstiftning. Partiet kräver nu en folkomröstning gällande regeringens grundlagsförändringar. –Det här är första steget mot något som kan bli än värre, säger Jonas Millard (SD) ledamot i konstitutionsutskottet.

Sju av riksdagens åtta partier gör sig klara för att rösta igenom förändringar av Sveriges grundlag, gällande omfattande inskränkningar i yttrandefrihetsgrundlagen och tryckfrihetsförordningen.

Det enda riksdagsparti som motsatt sig förändringen är Sverigedemokraterna. Under måndagen meddelar SD att man nu kommer verka för en folkomröstning av det hela.

Vad är problemet?

– Problemet är att man med lagstiftningen gör ingrepp i grundlagen. En rimlig utgångspunkt är att man underställer sånt en folkomröstning, säger Jonas Millard.

Trots att förändringarna kan komma att ha en enorm påverkan på den svenska demokratin har det skrivits väldigt lite om det i media.

Läs vidare på Nyheter Idag…

-Pettersson säger att den svenska demokratin och yttrandefriheten ligger illa till. Vi har åtta partier i riksdagen, sju av dem kohandlar om detaljer och är övertygande om att om de samarbetar eller släpper fram det åttonde och tredje största partiet så blir Sverige en odemokratisk diktatur.

SD är missnöjda med de sju:s politik, framförallt invandringspolitik som de anser hotar välfärdsstaten men är beredda att samtala och förhandla med alla andra partier. Det innebär att riksdagens mest demokratiska parti.

Winston Churchill lär en gång ha sagt att det finns ingen allmän opinion utan det som finns är en publicerad opinion. Därför finns alternativmedia, vi litar inte på att de andra medierna.

Vilande grundlagsförslag 2018

För att ändra en grundlag krävs att riksdagen fattar två beslut med likadant innehåll med ett riksdagsval emellan. De här vilande grundlagsförslagen ska riksdagen behandla för andra gången efter riksdagsvalet 2018.

Vilande grundlagsförslag 2018(pdf, 14 MB)

Yttrandefrihetsgrundlag (1991:1469)

“Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser.” – FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

18 thoughts on “Yttrandefriheten hotas av sju partier i Sveriges Riksdag…

 1. Yttrandefriheten är ju redan idag ett minne blott. Räcker ju med att man skriver lite kritiskt om islam på facebook för att polisen kommer och ringer på.

 2. Varför skall man blanda in ett före detta land som Sverige för ????
  Sverige har för länge sedan upphört att existera och finns inte längre på världskartan.

 3. Det är väl inte alldeles fel att hävda flertalet svenska politiker tjänar främmande makter och att de är väldigt motiverade.

 4. SVT utövar påtryckningar redan nu att införa självcensur i strid med nu gällande grundlag.

  Läs, se och lyssna på detta! Särskilt på vad Charlotta Friborg säger. Hon är ansvarig utgivare SVT Nyheter. Hon är mycket irriterad och kritisk till att Mats Olin, Näringslivets medieinstitut (NMI) ombett sina läsare att skicka in tips om personer vilka numera ofta uppträder i Public Service som den slumpmässigt intervjuade “mannen på gatan” eller i diverse intervjuer i Sveriges Radio och SVT. Det har alltför ofta framkommit i efterhand att de intervjuade personerna inte är neutrala utan har starka politiska engagemang och sympatier som ligger till vänster på den politiska skalan.

  Hjältar och tron på SVT:s dolda agenda

  Är mannen på gatan vänster? Mats Olin, Näringslivets medieinstitut, och Charlotta Friborg, ansvarig utgivare SVT Nyheter, diskuterar NMI:s lista över politisk tillhörighet hos SVT:s intervjupersoner. Kolla aldrig en bra story! Åsa Erlandsson och Jack Werner om hur längtan efter hjältar gör att vi slarvar med källkritiken. Värd: Jan Helin, programdirektör SVT.

  Se och lyssna till inslaget på SVTPlay-länken nedan och döm själva:

  https://www.svtplay.se/video/20887124/fonster-mot-medievarlden/fonster-mot-medievarlden-29-jan-19-00?start=auto&tab=2019

  Public Service (SR och SVT) försöker alltså få NMI att stoppa inhämtning av tips i detta ämne från sina läsare av publikationen med namnet “Näringslivets Medieinstitut”

  Luktar lång väg vara försök från SVT och SR att inskränka yttrandefriheten och därmed införa en form av censur som man vill att NMI ska underkasta sig redan nu, d v s INNAN grundlagen ens har ändrats.

  Diskussion i SVT om “mannen på gatan”

  Hjältar och tron på SVT:s dolda agenda

  Är mannen på gatan vänster? Mats Olin, Näringslivets medieinstitut, och Charlotta Friborg, ansvarig utgivare SVT Nyheter, diskuterar NMI:s lista över politisk tillhörighet hos SVT:s intervjupersoner. Kolla aldrig en bra story! Åsa Erlandsson och Jack Werner om hur längtan efter hjältar gör att vi slarvar med källkritiken. Länkar till inslagen har tagits bort ur listan av integritetsskäl. Den som vill ta del av materialet kan höra av sig till NMI.

  Listan: “mannen på gatan” i SVT.
  SVT har genom åren vid ett flertal tillfällen missat att tydligt redogöra för intervjupersoners politiska engagemang. Här följer en lista på några av dessa fall. NMI välkomnar samtidigt tips på fler exempel i ämnet.

  Läs mer på:

  https://naringslivets-medieinstitut.se/listan-over-svts-tabbar-av-mannen-pa-gatan/

 5. Sveriges fd “demokratiminister” från (MP) …(nedan)

  https://4.bp.blogspot.com/-17UcX4K2Ml0/WlX9XStStxI/AAAAAAABXjQ/jAyfwfqFl2A4wgNej1m88TojuC2yL7gVACLcBGAs/s1600/CwtyeC3WgAAJEsZ.jpg

  Bildkälla: Politikfakta

  Sveriges nya “demokratiminister” från (MP) till vänster… och “demokraten” från (MP) till höger som hon nyligen hyllade …(nedan)

  https://z.cdn-expressen.se/images/46/f4/46f4d087b20244a497601e2b0a6a9a31/16×9/original.jpg

  Bildkälla: Expressen

  • Nu fick han förvisso avgå men om det verkligen blev skarpt läge är jag övertygad en förkrossande majoritet i riksdagen valde honom framför Åkesson, alla gånger.

 6. På att försämra yttrandefriheten lägger denne regering mycket energi, men samma energi läggs inte på att bekämpa brottsligheten , som slår nya rekord varje år, där är man tämligen tafatta, och bara snackar.
  Detta landet jobbar visserligen för att vi ska ligga under förmyndarskap under EU, men det är inget som kommer att gagna Svenskarna.
  Brottsligheten och EU är fiender till oss.

 7. Globalismens antidemokrati rullar vidare! Kom ihåg att Sverige bara ligger någpt år före, då EU har en liknande lagstiftning på gång och Sveriges pinoccios antar utan urskillnad allt EU kallar lag, som svenska lagar. Och DÅ blir det ännu värre!

 8. Sverige hånar och kritiserar Ungern och Polen med flera stater inom EU. Hur går det ihop när Sverige kommer att bli värst i klassen dessutom så saknar Sverige en författningsdomstol vilket är en viktig funktion i en demokrati.

  • Kent Ekeroth valde att flytta till Ungern och han gjorde detta av ett tungt vägande skäl, och han hade ett val, han kunde göra det här.
   En fristad.

   Svenska politiker i sjuklövern och deras mest nitiska väljare hatar det faktum att Ekeroth hade detta val och kunde flytta till en fristad.
   Man hatar detta faktum lika mycket som man hatar Ekeroth som person.
   Svenska politiker och deras nitiska väljare accepterar inte att folk kommer undan deras avsikter och planer för framtiden.

   • Kent gjorde helt rätt. Att en ungkarl inte har rätt att vistas i centrala Stockholm utan blir trakasserad och hånad, bespottad och förnedrad. Jag glömmer aldrig ! Landet är sjukt !

   • Sen blev hans bror Ted attackerad av en typ.
    Nere i Lund, rätt fram på gatan kom det en kriminell svensk av ett särskilt klientel och gav sig på honom.

   • En annan orsak till att sju klöverns sandlådebarn
    hatar Kent Ekeroth är att han sopade banan med dem vid alla debatter, det gick inte att krypa undan med lögner.

 9. Jag förstår inte hur Sverige ska kunna bli en odemokratiskt diktatur.
  Sverige ÄR redan en odemokratisk diktatur!!!

Kommentera