Snön


INSÄNDARE. Jag är evigt trött på att alltid få höra hur besvärligt det är för biltrafiken.
Det är sju resor värre för gångtrafikanterna eftersom gångvägar inte plogas nu för tiden, men det gör bilvägarna.

Har man en rullator eller rullstol så är det bar att stanna inomhus hela vintern.
Jag går med rullator och har upptäckt att det är omöjligt att ta sig fram i 3-4 dm djup snö på gångvägarna,, medans bilarna har 2-3 mm att köra på med sina dubbade hjul och 100 hk. Det nämns aldrig på väderleksrapporter hur illa det är för gående.

Vi som inte har tillgång till bil är hänvisade att gå på körbanan för bilar där det råder sommarväglag i jämförelse med de oplogade gångvägarna.

Hoppas att Sveriges enda nyhetskanal Petterssons blogg vill ta upp detta enorma problem.

Tack på förhand, Grune


19 responses to “Snön

 • Carll ekström

  Ring. Stefan han har lösningnen..haha

  Gilla

 • SVENSK

  Det är inte rätt framförda privata personbilar som är problemet i trafiken utan dåligt däckutrustade och för få-hjulsdrivna bussar, lastbilar och långtradare, särskilt utländska, av vilka alla borde ha riktiga vinterdäck samt drivning på flera hjul.
  Men som vanligt skyller man ofta på privatbilsägarna, samma princip som all statlig propaganda! Det är löjeväckande när varnar privatbilsförare för att ge sig ut när det är den tunga trafiken som sladdande och slirande blockerar vägarna! Det är de som ska avvakta och inte ge sig ut!

  Gilla

 • robban

  de är fastighetsägarens skyldighet att trottoarer framkommliga. att vägarna är rena ska inte vägas imot att gångbanor är oplogade utan de ska bägge vara skottade och halkfria

  Gilla

 • Grune

  Jag går med min rullator på vägen där bilar skall köra och om någon bilist klagar så säger jag att han kan köra uppe i snödrivorna på trottoaren där det är meningen att jag skall gå så går jag där det är plogat.

  Gilla

 • Danne

  Bra skrivet Grune.
  Tror dock inte att de plogar för hatobjekten ”privatbilar”, det är nog snarare kollektivtrafiken de gör det för.
  Men det gick att snöröja alla typer av objekt tidigare, både vägar och gångbanor. Nuförtiden är det inte ovanligt att det sitter skyltar vid trappor och andra ställen, att objektet inte underhålls på vintern. På det sättet så har kommunen inget ansvar för den som skadar sig på platsen.

  Det som är konstigt är att det här vädret var normalt tidigare i mitt liv och ett normalt snöfall var ofta bortplogat på morgonen när man skulle jobba.
  Idag har vi bättre bilar, men kollektivtrafikens fordon fungerar sämre framförallt med chaufförer från Afrika. De står kors och tvärs över vägarna, ibland är det svårt att förstå hur de lyckats.

  Kommunerna anslår för lite pengar vilket beror på vår älskade invandring.
  Men låt arbetslösa skotta gångvägar, det är ett rejält arbete som ger frisk luft och bra fysik.

  Gilla

  • Grune

   När de vägar runt husen där utryckningsfordon skall åka inte är plogade så har det ingen betydelse om vägarna i övrigt är det.

   Gilla

   • Danne

    Håller med.
    Men det är hyresvärdarna som inte plogar där. Många har satt det i system.

    Gilla

 • svenskfinnaren

  SÅ VAR DET INTE, BARA FÖR 30 ÅR SEDAN!

  VARFÖR???

  För att alla pengar tas till kolonisterna av vårt land, såklart! Sen invandringen ökade från de 10.000, som före 1992, var högsta nivå, har samhällsservicen fått stryka på foten. FÖRR RÖJDE MAN UNDAN DEN SNÖ SOM FÖLL. SÅVÄL PÅ GATOR SOM PÅ TROTTOARER, OCH INTE MER MED DET! FÖRR VAR SAMHÄLLET TILL FÖR DESS SANNA INNEVÅNARE, OCH INTE EN MASSA UTLÄNDSKA OCKUPANTER!

  Gilla

 • Peter Kostin

  Fast om personen blir riktigt sjuk så är han nog glad att vägarna är plogade så att ambulansen kommer fram

  Gilla

 • Zero8

  Ni kan ju skicka ut våra pensions räddare och röja GC-vägar det verkar ha en massa överskotts energi och de kan även jobba nätter också

  Gilla

 • SVENSK

  Först måste man konstatera att det INTE har varit något snöoväder ännu denna vinter, förutom i fjällvärlden, däremot har det varit några helt vanliga snöväder som dock propagandisterna i medierna döpt om till snöoväder!
  En stor del av statens resurser som skulle ha gått till underhåll och snöröjning av all infrastruktur går i stället till massinvandringen och folkutbytet!

  Gilla

 • Nils Dacke

  Ytterligare en sak som totalt fallerat i landet är totalkaoset och paniken som uppstår när det kommer någon dm snö. Under 60-70 talen för att inte tala om 40-talets krigsvintrar kom det ibland många gånger mer snö plus sträng kyla. Då fungerade det mesta ändå även om del blev lite förseningar, idag klarar man inte att hålla rent på väg och järnväg efter ibland några cm snö. Idag är det viktigare med massa floskler som feministisk snöröjning och andra dumheter.

  Gilla

 • Kapten Bölja

  I Stockholm plogas och saltas cykelbanorna så fort det
  kommer minsta snöflinga. Det är å andra sidan 30-åringarna
  som utnyttjar cykelbanorna.

  Gångbanorna däremot prioriteras ned i jämförelse med
  cykelbanorna så på gångbanorna får man pulsa fram
  genom snödrivorna. Det är å andra sidan de äldre som
  utnyttjar gångbanorna.

  Gilla

 • Bosse

  Håll ut några år till.
  Sedan kommer vi ha ett tropiskt paradis med palmer som växer över hala landet.
  Snö kommer att vara något barnen kan läsa i historieböcketna om och lilla Greta blir vald tll sveriges första kvinnliga statsminister

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: