Palestinsk jihad mot fred


av Bassam Tawil  •  3 februari, 2019

 • Enligt USA:s statssekreterare Mike Pompeo kommer ett stundande USA-sponsrat globalt toppmöte för att diskutera Mellanöstern och Iran att ”föra samman ett tiotal länder från hela världen, från Asien, från Afrika, från länder i den västra hemisfären, Europa också, självklart även Mellanöstern”.

 • Den palestinska strategin baseras nu på att uppmuntra araber att gå emot sina ledare. Detta är ett budskap som Abbas och hans tjänstemän sänder ut till araberna: ”Ni måste gå med oss i vår kampanj för att stoppa våra ledare från att sluta fred med Israel. Ni måste fördöma den ledare som söker normalisering med Israel som en förrädare.”
 • Andra högt uppsatta palestinska tjänstemän har gått ännu längre genom att varna arabländer för att all form av normalisering med Israel ses som landsförräderi.
 • Det återstår nu att se hurivida arabländerna kommer att underkasta sig den senaste kampanjen för palestinsk uppvigling och skrämseltaktik.

Palestinska ledare har nyligen utökat sina försök att hindra arabländerna från att normalisera sina relationer – eller ens skriva på fredsavtal – med Israel.

Bakgrunden till kampanjen utgörs av rapporter om ett uppvärmande av relationerna mellan Israel och vissa arabländer, till exempel den israeliska premiärministern Benjamin Netanyahus besök i Oman.

Skräckbilden av fred mellan arabländerna och Israel är en mardröm för palestinska ledare. Istället för att oroa sig för att bygga en bättre framtid – vilket palestinierna är i desperat behov av – så har de palestinska ledarna arbetat febrilt för att hindra alla försök att föra arabländerna närmare Israel.

Som en del av ”antinormaliseringskampanjen” sätter palestinska ledare på västbanken nu press på arabländerna för att bojkotta ett USA-sponsrat globalt toppmöte för att diskutera Mellanöstern och Iran som ska äga rum nästa månad i Polen.

Läs vidare


3 responses to “Palestinsk jihad mot fred

 • svenskfinnaren

  När det är de som har tagit Judiskt område! Men så är det med gammelnazismen som Hitler moderniserade till en västlig förgörarvariant. Men islam är ju ursprunget till all denna mördarlära. Det är en slags egoism, där man inte tål att något annat än ens eget finns till, NÅGON ENDASTE ANNANSTANS I VÄRLDEN. Samma med EU och med PK-ismen. DÄRFÖR vill man inte att Israel ska få allra minsta fördel, eller erkännande. FÖR ATT MAN INTE VILL DET, HELT ENKELT. P g a sin gammelnazistiska, islamska, livssyn.

  Gilla

 • Kapten Bölja

  Och Margot Wahlström ställer sig på vilken sida….
  Irans sida eller USA:s sida?

  Gillad av 1 person

 • Kurt

  Är det något man kan lasta Tyskland för, är det att de gav sig på fel folk när det begav sig

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: