Enad front och rasism mot vita


RASISM. Vi har fått nog av det rasistiska våldet skrev de tre muslimer och politiker Mohamed Nuur (S), Leila Ali-Elmi (MP) och Momodou Malcolm Jallow (V) på Aftonbladet häromdagen vilket vi tog upp på bloggen. 

Nu skyller de tre politikerna polisen, gränspolisen, tullen och ordningsvakter för att använda rasistiskt våld mot svarta.

-Pettersson har fått nog av människor som bara skyller på andra, som politikerna ovan. Det är  kriminella och ordningsstörande element som vägrar följa lag och anvisningar som är det stora hotet mot samhället, och dessa ska stoppas om de är svarta eller vita, tyvärr tar inte ordningsmakten i tillräckligt.

Vår hudfärg räcker för att vi ska drabbas säger politikerna utan att fundera på vilka det är som skjuter och rånar i vårt land.

”Man hörde knappt dessa överord när Akilov begick sitt terrordåd på Drottninggatan.

Då skulle vi behålla vår kyla, inte dra förhastade slutsatser, inte låta oskyldiga drabbas..

Nu: STOPPA VÄKTARNA! DET HANDLAR OM RAS! VITA LYNCHAR SVARTA STRAFFBEFRIAT!!, twittrar Hanif Bali” 

Duger inte Sverige, ett av de minst rasistiska länderna i världen så finns det över 50 muslimska länder för klagande och kränkta muslimer att välja på.

Wilhelm Moberg, Svensk strävan, 1941

”Sverige är vårt, det är sex och en kvarts millioner levande svenskars land. Men det är även de dödas land, deras som byggt upp det åt oss från början och lämnat oss sitt verk att förvalta och förkovra. De döda är åtskilliga millioner flera än vi. De har mycket att säga oss nu, och vi är skyldiga att lyssna till dem. Vi lyssnar till dem genom att minnas vad de uträttat och genom att värdesätta deras strävan. De kan icke mera värja sitt verk. Det åligger oss.

Någon gudomlig rätt till ett visst landområde, någon rätt i och för sig att besitta ett visst land från begynnelsen och intill änden, gives naturligtvis icke åt vårt folk. Den rätten är någonting som skall förtjänas, som skall förvärvas av varje folk.

Svenskarna har förvärvat sig rätten till sitt land. Sverige är vårt sedan årtusenden med odlarens och brukarens självklara rätt, genom fädernas offer i blod, genom den särpräglade kultur, som har skapats här.

Vad Sverige i dag är, det har döda och levande svenskar gjort det till, och ingen annan. Sverige är idag vårt genom svensk strävan. De levande svenskarnas uppgift är att bevara det och förkovra det genom att fortsätta denna strävan – på frihetens grund.

Vi är ett litet folk, men vi har ett stort land att bo i. Se på Europa-kartan! Vårt land brer vida ut sig i världsdelen. Men vi är få, vi är de ensamma stugornas folk, och även om vi numera delvis bor i städer, så är vi dock någon gång komna från bönders, torpares, backstugesittares stugor.

I ensamheten i stora ödsliga skogar har en svensk folksjäl danats genom tusendena år. Brottningen med stenen och stubben när åkern bröts, har gett oss krafter – andliga och kroppsliga. Och starkt motstånd utvecklar starka krafter. Så har detta lands skog och mark präglat oss, gett oss det egnaste, upprinnelsens källa till vår folkstyrka, den ensamme skogsbons stolthet och frihetssinne och den sege odlarens ihållighet.

Det verkligt svenska är sålunda ursprunget – vår växtplats. Det är för mig den barndomens jord där jag sprang barfota något dussin somrar, och kände enrisbuskens barr under fötterna. Barndomens mark, det är vårens allt ljusare kvällar med morkullsflykt över stugbacken, och tranornas skrik från kärret. Det är sommarens solvärmda bäck med sitt ljumma vatten plaskande kring barnaben med sårskorpor på knäna. Det är höstens röda lingontuvor och det nedfallna äpplet i dagg-gräset en klar morgon. Det är vinterns snödrivor vid farstubron. Det är iskanornas kälkbacke. Det är några barn i en gråmosses lavstuga på skogsbacken en enslig kväll i skymningen. Far är på regementsmötet, mor på dagsverke uppe i Roten. Barnen sitter vid stugans fönster och trycker sina näsor platta vidmot emot glaset. Finns det inte någon där nere på vägen? Det är fattigdom – men en stolt fattigdom, som hjälper sig själv till livets tillräckliga uppehälle, till det grova, men mustiga dagliga brödet från rågen på åkerlappen kring stugan. Det är en sund och fri barnaväxt, som den vilda örtens mellan enbuskarna i hagen. Det är frid och trygghet i ett fredligt land, där barnen föds fria av fria föräldrar. Ett land där också de minsta backstugors barn får pröva sina möjligheter av alla slag så långt deras krafter räcker till. Ett land där var och en får växa efter sin egen art. Detta är det egna, det som aldrig skall låta sig utbyta mot något främmande. Detta är roten och blodsbandet, min andliga arvslott som jag har att föra orörd vidare åt mina egna barn. Detta är för mig det svenska, det omistliga.”

– Wilhelm Moberg, Svensk strävan, 1941


22 responses to “Enad front och rasism mot vita

 • Gunnar Edlund

  Om de nu är utsatta för sådan fruktansvärd rasism från vita, varför stannar de kvar?
  Flytta till Afrika vet jag, där kan de bo bland folk som liknar dem själv.
  Dessa människor ska jämt bära offerkoftan

  Gilla

 • ruben

  För vilka skriver dom? Ska de sätta mer fyr på offerrollen? Hanif Bali förklarar förljugenheten utmärkt. Visst blir man mäktigt trött på generalisering och lögnaktiga påståenden.

  Gilla

 • Erling

  Tämligen meningslöst att angripa symptomen när grundorsaken förtigs!

  Gilla

 • Kattsand

  Debattartikeln fyller en funktion: att nuvarande regering som man räknar med skall ha stor medkänsla för de som drabbas av rasism skall få dåligt samvete och om möjligt mjuka upp lagarna ännu mer.

  Inget fel i att ha medkänsla för de som faktiskt drabbas av rasism men att vara naiv och tro på allt och inte vilja försöka förstå hur saker hänger ihop är liksom bara dumt.

  Gilla

 • BB-8

  Sverige är det minst rasistiska landet i världen enligt flera oberoende studier. De här tre politikerna gör allt för att ändra på det.

  Gilla

 • Fyllfinnen

  Hhhhmmmm ?
  Enligt den gamla läran när man gick i skolan fanns det människor, födda i olika delar av världen. Nu säger dom att det är rasistiskt våld, räknar dom sig själva som en egen ras då ?

  Det kanske stämmer lite ändå, för då är det den rasen som är den mest lättkränkta på hela planeten. Dom gör aldrig fel, det är alla andras fel hela tiden

  Gilla

 • Bosse S

  Sossepolitiker med en massa uppdrag som påverkar samhället b la i socialnämnden i Tensta, men det värsta är att han är nämndeman i Solna tingsrätt.

  Gilla

 • Grune

  Om Wilhelm Moberg skrev 1941 att det fanns lite drygt 6 miljoner Svenskar i detta land, så finns det idag 1,2 miljoner Svenskar idag i detta före detta land.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Som vit känner jag att jag är utsatt för ett rasistiskt förtryck numera. Inte törs man vistas ute ensam efter mörkrets inbrott, rädd för att bli rånad om jag hänger på mig mormors guldhalsband etc etc

  Gilla

 • Danne

  Lögner.
  Dick Harrisson blev påhoppad när han berättade att de största slavhandlarna var svarta stammar i Afrika. Det är fakta som inte får sägas i västvärlden. Det är därför vi har alla dessa problem, för att politiker och andra inte vill diskutera vilka som orsakar Sveriges problem.

  Varför inte stanna i hemländerna om det nu är så jävligt i Europas länder. Men allt är bara en dimridå för att få oss att känna skyldiga, möjligtvis är vi för snälla.

  Gör oss en tjänst res hem och bråka där.

  Gilla

  • Ragnar Ask

   Man vill vara offer och tjänar dessutom på den rollen.
   Så man kör hårt på den rollen och tar alla tillfällen.

   Gilla

 • Ahmed Efendi

  Snart kan vi glömma Vilhelm Moberg,middsommar,Lucia, dansbanor osv.Allt som gör Sverige svenskt kommer drunkna i multikulti träsket med värdegrund och allas lika värde.Vad tror ni ??

  Gilla

 • Tony

  vilket jävla skitsnack? Ska svarta gå utanför alla kontroller o regler som andra får finna sig i ? Är så in i h—-te trött på dessa gnälliga typer som känner sig kränkta av allt o alla? Om inte Galoscherna passar så är det inget tvång att gå kvar här i Gratislandet, det är fritt att vandra vidare till bättre länder!

  Gilla

  • Nicklas

   Kunde inte ha sagt det bättre själv. Drevet mot väktare och polis är så sjukt befängt och bevisar bara hur sjukt detta land blivit.

   Gilla

 • Kenth Andersson

  Vad gör dessa individer i vårat kristna Folkhem?

  Gilla

 • Ahmed Efendi

  Om vi är rasister,varför kommer man hit ?Det finns minst 100 länder att dra till.Kan det vara alla pengar man öser över alla lycksökare, är det det som lockar.

  Gilla

 • UG

  Landet Sverige har blivit sjukare än sjukast. Här råder inte längre något sunt förnuft, utan galenskapen har tagit överhanden.

  Gilla

 • Langmore

  Ja de gnäller tyvärr är de inte ensamma.
  Hög lön, bra pension, stor lgh eller villa, bil, semesterresor, bra utbilningdmöjligheter, en stark krona, osv verkar folk tycka tillhöra de mänskliga rättigheterna. Så är det inte. Inte ens om man jobbat hårt hela livet. Både svenskar och invandrare har ansvar för sina egna liv.
  Fungerar inte det allmänna som man vill får man ordna det själv.

  Gilla

  • Gunar

   ”Fungerar inte det allmänna som man vill får man ordna det själv.”
   Japp! Med brasklappen att man då icke ska behöva betala en krona för det som inte fungerar.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: