1972, hade vi tio år på oss


KLIMAT & MILJÖ. ”Till miljöproblemen hör ofrånkomligen också befolkningsökningen – det är den lika mycket som tekniken som driver fram miljöförstöringen. Men vi ska inte underskatta människans möjlighet att angripa befolkningsproblemet effektivt…”

1972, publicerade Dagens Nyheter ovanstående rader i nedanstående artikel.

Då, 1972, var världens befolkning var 3,8 miljarder, och gav västvärlden skrämselhicka. Idag är vi 7,7 miljarder och befolkningsökningen verkar bortglömd.

Dessutom begår miljömupparna felet att flytta mängder av folk från södern till den kalla nord trots att de borde veta att en somalier i Sverige släpper ut 20-50 gånger mer koldioxid i Sverige än en somalier i Somalia.

-Pettersson hörde att Centerpartiet som 1-2 februari träffas i Umeå för att bland annat diskutera Miljö och Klimat tog ett chartrad plan dit. Planet släpper ut 74.000 mer koldioxid än tåget. Som vanligt påstås inte tåg och tidtabell passa, men det är fullt möjligt att chartra ett tåg med egen tidtabell inkl. nattåg om man vill. Tåg Stockholm – Umeå tar 6-7 timmar.

Klimat och miljövarning 1972

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


12 responses to “1972, hade vi tio år på oss

 • svenskfinnaren

  Miljöfascistisk propaganda då som nu!

  Gilla

 • Kattsand

  Vi fick ju en ny chans att hejda katastrofen efter det, och det får vi nog igen efter den katastrof som nu kommer…

  Gilla

 • Bobby

  Klimat hit och klimat dit.. DET HETER VÄDER! Och VÄDER har alltid funnits, kommer alltid att finnas också. Vill man vara ”klimatsmart”: bygg inte ditt nya fina hus 3 meter från havet.

  Gilla

 • Tony

  Alla ni som tröttnat på att lyssna oraklet Greta kan istället lyssna till Lars Bern på SwebbTV, en man med både livserfarenhet och kunskap om
  ämnet klimat, båda dessa saker lyser med sin frånvaro hos Greta.

  Gilla

  • Langmore

   Nja, han hade inte mycket fakta att komma med, det är en mycket gammal man som har svårt att uttrycka sig. Reportern ställde inga kritiska frågor utan log inställsamt.
   Sen kan ju växthuseffekten vara överdriven och är man intresserad av det finns nog andra källor som är mer vederhäftiga.

   Gilla

 • AmaTona

  Tack..jag trodde jag var ensam… varför för man inte samma kampanj mot överbefolkning? Nu är klimatet som är lönsamt..

  Gilla

 • SVENSK

  Det innebär att vi alltid har ”tio år på oss”, när dessa gått får vi tio nya osv, så varför denna hysteri och panik! 🙂

  Gilla

  • Argus

   Jag tror att tio jämt och ständigt dyker upp är att de tar till det största talet de känner till? Du skulle nog få samma svar på dagis.

   Gilla

 • Jack

  Men Pettersson du har fattat fel. Det är bara vi invånare och proletärer som inte ska flyga, inte äta kött och leta fram vår gamla cykel. Politikerna kan göra precis som dom vill, dom är den nya adeln. Dom spottar på oss och skiter fullständigt i oss när vi lagt våra röster.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Den snabbt växande befolkningsökningen i världen, är naturligtvis grunden för en markant ökande miljöpåverkan på vår planet. Hur den med starkt ökande konsumtion och utnyttjande av jordens resurser, ger djupa sår på vår natur och miljö.

  Tyvärr försvinner alltid det, som det viktigaste argumentet, i den så kallade ”klimatdebatten”. Som allt för ofta styrs av ytligheter som bättre passar agendajournalistiken.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: