”Rasprofilering finns i hela samhället”

KRÄNKNINGSINDISTRIN. ”Människor med utländsk bakgrund, precis som jag, blir särbehandlade på grund av sitt ursprung och det skapar ett vi och dom-samhälle”, säger byggnadsingenjören Mohammed Barikan på SVT Opinion.

-Pettersson kan berätta för Mohammed att jag också blir stoppad av polis då och då, utan att jag gjort något olaglig. Då har jag fått blåsa i en alkomätare som kontrollerade min nykterhet och jag har inte blivit kränkt av det utan accepterar att polisen försöker sköta sitt jobb.

Är man invandrare och blir stoppad för att man ser ut som en invandrare är samma sak, polisen måste kontrollera några för att försöka hitta illegala invandrare och brottslingar.

Skillnaden mellan Mohammed och Pettersson är att Mohammed blir kränkt av att polisen försöker sköta sitt jobb och att Pettersson tycker det är bra att det försöker…

Kul att du tycker om att vara med i TV Mohammed, har du någonsin funderat på om det kan vara något annat än ditt namn och din bakgrund som gör att du har svårt att får arbete…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “”Rasprofilering finns i hela samhället”

 1. Om man nu till skillnad mot oss svenskar tycker det är fel att polisen gör kontroller, då är det väl bara att flytta någon annan stans där poliserna inte gör sitt jobb.

 2. Undrar hur det går med hans firma?

  Svensk näringsgrensindelning SNI
  85420 – Universitets- eller högskoleutbildning
  71121 – Teknisk konsultverksamhet inom bygg- och anläggningsteknik

  Verksamhetsbeskrivning saknas, jag trodde den var obligatorisk när man reggar en firma.

 3. Det borde ju vara riktigt och sunt med sån särbehandling i ett land där man värnade sina riktiga landsbor FÖRST! Inget fel med det! Snarare fel att förröda vår kultur totalt, som man idag gör för denna sjuka kolonisering. Det vore riktigt och sunt, med ett vi-och-dom-samhälle. Allt är ju idag TOTALT FÖRSTÖRT för oss grundinnevånare! JAG FÖRSTÅR HELT ENKELT INTE IDÉEN, ATT MAN SKA FÖRSTÖRA KULTURER, TILL FÖRMÅN FÖR EN SÖRJA AV ABSOLUT INGENTING!!! DE SOM VÄRNAR SITT LAND OCH FOLK, SOM DET UNIKUM DET BORDE VARA, SÄTTER OCKSÅ DETTA FRÄMST, FÖRE ALL UTLÄNDSK INBLANDNING, AV VADHELST DET ÄN VARA MÅ.

  • RASPROFILERING är RÄTT!!! Det är motsatsen till nazism. Det borde vi gjort för länge sedan, redan direkt från början, när horderna av invällare, och förtryckare började komma in i vårt land i stora numeral. RASPROFILERING, är bara något bra, för varje land som vill stå upp för de goda värdena där. ATT FRÄMJA ETT UNIKUM, snarare än ett fördärv av allt, som idag.

 4. Ja mohamed när dina religiösa bröder våldtar så är dom extremt noga med vi-dom- när ni våldtar Svenska kvinnor.

 5. Inom djuravel kräver folk rasprofilering och då är det lagligt. Det finns inga belägg för att polisen bedriver det i sitt yrke. Jag skulle önska att någon granskar hur den forskningen utförts. Vem och vad talar om för forskarna att polisen jagar speciella raser? Jag misstänker att det finns kraftig s.k. konfirmeringsbias i den forskningen, dvs. metodfel i insamling och tolkning av data i den riktning man vill bekräfta. Inte så bra om det var syftet. Det kan i sig t.o.m. vara olagligt, dvs diskriminering eller förtal av en yrkeskår. Läge för stämning kanske?

  • Rasprofilering var ju det parti som Muslimer ger sina röster som ägnade flera decennier åt.
   Sen förstår jag inte att man kan bli kränkt av att bli stoppad av polisen? Det har jag nog blivit ett 20 tal gånger under min livstid utan att för den skull känna mig kränkt? Menar han att alla mörkhyade ska undantas från kontroller?

   Lägg ner D O, som tydligen bara är en extra inkomstkälla för vissa, när en som fått sitt barn lemlästad kan få lägre skadestånd än någon som känner sig kränkt för att behöva ta kvinnor i hand,
   då är det något som är fullständigt galet!

 6. Sverige är utan konkurans det mest eftergivna landet i europa som ger “all inclusive” till välfärdsmigranter som Barikan i artikeln,ändå har personen mage kritisera Sverige och svenskar. MM Bygnadsingenjör 🙂 köpte han det intyget från nätet??? SVT gillar hetsa migranterna mot svenskar och vårt land…Om barikan inte trivs är han ju fri att åka hem,troligen inga krig i hans hemland

 7. Signalementet på brottslingar är ju mestadels av utländsk härkomst, negrer etc då ska väl polisen stoppa och kolla etniska svenskar vill ju vänterdräggen.

 8. Att polisen stoppar en med kriminellt utseende som även denne arab för att kolla om alla papper är i ordning eller är efterlyst för någon våldtäkt, rån mm är ju inte konstigare än om polisen frågar en gammal tant som raglar runt förvirrad om hon är sjuk och behöver hjälp. Självklart måste polisen göra sitt jobb när de ser något uppenbart misstänkt.

 9. Var Opinion live tar in sina “random” debattpersoner ifrån är väl ingen hemlighet längre. Från diverse organisationer bland vänsteraktivister.

 10. I det forna trygga homogena kristna och icke mångkulturella Sverige klagade ingen på särbehandling !
  Goa tider som tyvärr är förbi och aldrig återkommer.
  Tack 7 klövern.

 11. Opinion väljer vem som får komma till tals. Herr Barikan var aktivist med sin Refugee Wlcome vest. Vad han gör nu och om han är nettoskattebetalare är relevant nu.

 12. Och så tryckte jag fel..
  jör står det, ska vara ‘kör’
  Skulle just tillägga att han Mohammed kanske skulle lägga mera tid på att gå med i någon grupp som försöker stoppa de mörka män som ger andra, reko mörka män dåligt rykte, genom att de körs svarttaxi, våldtas småflickor etc etc,

 13. Men är det inte så också att polisen typ för närvarande har extra koll på både taxi och svarttaxi? Har sett ibland när jag åkt förbi taxistopp att det varit fullt av poliser som kollat bilarna. Och om man ser en man som inte ser svensk ut som jör ikring en massa vita män, så är det ganska naturligt att den bilen stoppas. För i dagens läge är inte vita män i majoritet i svarttaxibranschen.

Kommentera