Det är okej när vi i sosse-klubben gör det

MORAL. Vi läste för några dagar sedan om att Sverigedemokraten Peter Wallmark i sin roll som gruppledare i Stockholm tagit ut dubbla löner genom att anställa sig själv som politisk sekreterare, det är lagligt men inte speciellt snyggt. 

Något värre var Heléne Björklund som dubbelarbetade i höstas – och fick betalt både som kommunalråd i Sölvesborg och riksdagsledamot för Socialdemokraterna i Stockholm.

Total månadslön: närmare 130.000 kronor. Men Björklund tycker att det är helt i sin ordning.

– Det var ju två heltidsuppdrag, säger Björklund, enligt Kvällsposten.

-Just det säger Pettersson, två heltidsuppdrag, ett i Sölvesborg och ett i Stockholm. Båda uppdragen kräver att man är på plats och det är 41 mil, fågelvägen, mellan de två orterna.

Hur löste du det Heléne Björklund? Eller är det som vanligt, OK när sosseklubben gör det?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Det är okej när vi i sosse-klubben gör det

  1. När andra gör fel, så måste bloggen påpeka att även S gör fel. Det är inget nytt, i alla partier, i alla föreningar, i alla företag osv gör folk fel.

  2. Alla politiker från vänster till höger kan i Sverige med en naiv och konflikträdd befolkning utan problem sko sig själva hur mycket som helst !

  3. Det var ett bra tips, att anställa sig själv, för hjälp till sig, så man slipper göra alltihopa själv. 🙂 Låter som den där reklamen, där en man har möte med sig själv, i olika roller. 🙂

  4. skumt, 2 heltidstjänster…
    när vi vanliga jobbar för många timmar i veckan/månaden så är det ett Jäxxa tjafs om arbetstidregler o lagar

  5. Många förtroende valda har för hög ersättning, låt oss kämpa för lägre ersättningar.

  6. Ja EGEN BERIKAR PARTIET gör bara som man brukar, och har gjort i många år, det är lönsamt med politik, hur fel den politiken än är.

  7. Sydamerikanska stater verkar vara ett under av ärlighet och utan korruption jämförbart med Sverige.

Kommentera