Stred mot IS, åtalas för krigsbrott


I går började rättegången mot den irakiske medborgaren som reste till Irak för att strida mot IS och som misstänks ha poserat med döda och stympade människor. Den 41-årige mannen ska sedan ha spridit bilderna på Facebook, rapporterar SVT Örebro.

– Det handlar om att upprätthålla någon form av värdighet även inom krig. Det är viktigt att förhålla sig till de regler man har kommit överens om, säger Peter Larsson, åklagare vid riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet.

Mannen står åtalad för krigsförbrytelse och rättegången äger rum i Örebro tingsrätt.

Örebro Tingsrätt B 1662-18

-Pettersson säger att det är en viss skillnad att strida med IS eller mot dem som den är mannen gjort. Mitt förslag är att herr Saeed frikänns för krigsbrott men utvisas, han är irakisk medborgare och behöver tolk på sorani vilket tyder på att han är kurd, han behövs hemma…

Herr Saeed sökte asyl 8 december 2015, han har inte uppvisat något pass eller liknande och förkommer under minst ett namn till på olika ställen. Saeed har under våren 2015 till minst oktober stridit på den irakiska regeringens sida alternativt kurdernas, han bord ha möjlighet att återvända hem.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


3 responses to “Stred mot IS, åtalas för krigsbrott

 • Kenth Andersson

  Med IS=Lägenhet och väl omhändertagen !!!!!
  Mot IS=Åtal !!!!!
  Hmmmmm.

  Gilla

 • Kattsand

  Är skillnaden att om man varit med och krigat i en terrororganisation (får man kalla IS för det för den nya regimen…?) som gör att man kan komma undan med att ha lämlästat, stympat, mördat och torterat och sedan dessutom bli belönad med sånt som förtur till lägenhet och dessutom ges skyddad identitet?

  Nu ser vi ju att det faktiskt går att åtala någon för krigsbrott som varit i mellanöstern och krigat, men varför är det så omöjligt att åtala de som varit med i IS för krigsbrott och varför vill man inte ens göra det?

  Gilla

 • För Vårt Bästa?

  En sak är i a f säker! denne mot-is-krigare får INGEN lägenhet!!!
  Ska vi betta på’t?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: