Kod 128 eller för stor invandring av kriminella…


POLISEN. Sveriges Radio ville kontrollera hur Polis-myndighetens utryckningsverksamhet fungerar och begärde därför uppgifter om hur långa de så kallade framkörningstiderna är i olika delar av landet. Polismyndigheten ansåg dock att uppgifterna omfattas av sekretess – och fick medhåll från kammarrätten. Högsta förvaltnings-domstolen beslutar nu att inte pröva fallet.

Det var en journalist på Sveriges Radio som begärde att få ut statistik från Polismyndigheten när det gällde regionerna Nord, Bergslagen och Syd. Statistiken gällde polisbilarnas så kallade framkörningstider vid utryckning enligt olika prioriteringsnivåer för larm utifrån de olika lokalpolisområdena i regionerna.

Journalisten ville på detta sätt ta reda på hur lång tid det hade tagit för Polisen från det att man hade mottagit ett larm till det att man hade kommit fram till platsen.

Polismyndigheten ville dock inte lämna ut uppgifterna och utan hänvisade till sekretess. Enligt Polisen var uppgifterna känsliga eftersom de kunde skada myndighetens ”förebyggande, utredande, uppdagande eller beivrande av brott”. Polisen hänvisade också till sekretess till skydd för de enskilda personer som utryckningarna hade gällt samt rikets säkerhet och totalförsvar.

Läs vidare på Dagens Juridik…

-Pettersson misstänker att svaret är Kod 128 vilket betyder resursbrist.

Hörde på TV4 igår där de påstod att i Stockholm jobbar cirka 2000 poliser i yttre tjänst, jag skulle tro att poliserna i yttre tjänst aldrig har hört talas om det antalet. Möjligen avsåg TV4 skrivbordspoliserna på Kungsholmens huvudkontor.

Nåväl om resursbrist beror på verklig brist på resurser eller felprioriteringar av politiker och polislednings ska jag låta vara osagt men jag är övertygad om att Sveriges rättssystem räcker till Sverige kriminella men inte till Mellanösterns…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


15 responses to “Kod 128 eller för stor invandring av kriminella…

 • angelicaplacet

  Varför skulle Sveriges stats radio vara intresserade av hur fort en polis kan komma allmänheten till undsättning vid tex våldtäkt,rån,misshandel med mera?

  Gilla

 • ruben

  Så här såg det ut i Mars 2018.
  https://www.expressen.se/nyheter/bottensiffran-tva-poliser-pa-100000-invanare/
  Jag ser bara att ingen ansvarig finns för polisbristen. Ja en ansvarig är uttalad, men vill inte förstå att det är problem. Regeringen skulle sätta sig själva i beredskapsläge om de förstod allvaret. Stänga gränsen är den snabbaste akutåtgärden. Nästa åtgärder är att regeringen avsätts och att nyval utlyses.

  Gilla

 • Göran

  De import-kriminella rapporterar säkert om den rent sjukliga handfallenheten. Att till o med polisen via hemligstämplade signalement hjälper dem att undkomma. Att media hjälper dem att hållas anonyma vid de mest rasistiska o bestialiska brotten mot Svenskar.
  Att domstolarna sväljer precis vilka lögner de än hittar på. Att beviskraven för misstänkta med ”rätt” utländska rastillhörighet höjs till oöverstigliga höjdet. Slutligen att straffen ligger långt under vad Svenska lagen föreskriver.
  Till sist så döms oskyldiga människor som av empati med brottsoffer pratar sanning till fängelse eller böter enligt ”HMF”.
  Den som inte ser att denna mentalsjuka cancer måste bekämpas med alla medel hade helt säkert inte sett det i Nazityskland heller!

  Gilla

 • Jack

  Vi var ett gäng som satt och tittade ut i fönstet i Mölnlycke. Plötsligt ser vi en man gå bärsärkagång med yxa. Vi ringer polisen och samtidigt startar klockan för att se hur lång tid det tar. 20 min. Klart godkänt med tanke på att de åker från Mölndal, ca 1 mil. Det är klart hade yxmannen suttit på mej med yxan i högsta hugg hade 20 min varit lång tid.

  Gilla

 • Gringo

  De var antagligen en riktig skräck läsning den rapporten, hade den kommit ut till allmänheten så hade alla fått det svart på vitt, och den versionen stämmer inte överens med de 4 gängs(S-C-L-MP) version. Kallas även för censur att undanhålla saker och ting för sina medborgare, typiskt för en regering som har DDR som förebild.

  Gilla

 • Tony

  Jaha, och hur mycket hemligstämplar SVT för sina Lyssnare och betalare då??? Att kasta sten när man sitter i glashus är inte effektivt? I SVT s direktiv står det klart och tydligt att dom är och ska vara politiskt neutrala, finns det någon Svensk lyssnare som uppfattar SVT/ SR som neutrala?

  Gilla

  • S Eriksson

   Det är väl roligt och positivt att det finns några eller någon pigg reporter på SVT som vill undersöka och granska?

   Gilla

 • Roland Salomonsson

  Nu hade resursbristen lätt kunnat åtgärdas OM Regeringen verkligen VILL göra något åt problemen.
  Men det är där skon klämmer – Regeringen (Polisledningen) VILL INTE göra vad som behövs. Man VILL inte börja gripa buset och skydda gräsrötterna. Prioriteringen är uppenbarligen att skydda buset, vilket i hög grad innebär individer med invandrarbakgrund. Allt annat skulle ju vara rasism??

  Vi vet ju att med nuvarande rekrytering, så kommer poliserna i landet bara bli färre och färre. Skenet bedrar dock, då man anställer civila för att upprätthålla bemanningen av kontorstjänster. Men de kan inte användas mot buset etc. Men ju färre riktiga poliserna blir, desto färre vill ju bli polis då det måste vara något ”skumt” med ett yrke där man inte får genomföra sina samhälleliga uppgifter och där så många slutar i förtid. För att vända trenden krävs således något helt okonventionellt – OM VILJAN FINNS???

  Om polisen hyr in 10000 väktare och efter kortare utbildning placerar en väktare tillsammans med varje polisman i yttre tjänst, så skulle det plötsligt finnas 6000 radiopatruller i yttre tjänst. Dessutom så skulle varje kommun kunna få ”lokala polisstyrkor” för ordningshållning och gripande av småkriminella, lokala langare, snattare, fyllerister/knarkpåverkade, ingripande vid sexuella trakasserier etc. Kommunstyrelsen skulle leda denna polisstyrka. Varje kommun borde ha en lokalpolis-station.
  Därutöver skulle polisen kunna organisera kravallpoliskompanier, som även skulle kunna fungera som antiterrorpolis, typ 4 st. Det skulle även räcka till att bemanna upp gränspolisen, bemanna upp tullen, så att ingripanden kan ske. Tullen skall givetvis beväpnas. ALL polis skall vara beväpnad och förstärkningsvapnen skall vara Kalashnikovs – eftersom buset har sådana.

  Bemannas polisen upp enligt ovan, så krävs förståss att en del av styrkan bemannar de ytterligare förvar som kommer att krävas, när förhoppningsvis allt fler av buset grips. De skall givetvis inte släppas direkt de gripits. Utvisade skall kunna sättas i omedelbart vidare förvar efter att dom avkunnats.
  Domstolsväsendet skall givetvis ha jourdomstolar med anknuten åklagare, resp med anknutet förvar (dit småbuset förs – oavsett ålder) så att domar avkunnas inom x dygn (t ex 3 dygn) vid småkriminalitét. Småbuset skall inte komma undan m anl av bristande domstolsresurser. Att bli dömd typ 1 år efter ett snatteri är ju löjligt.

  Polisen behöver även bättre utrustningar, av militär typ. Alla skall ha skyddsväst, hjälm, kängor och förstärkningsvapen, men även erf antal ytterligare utryckningsfordon behöver anskaffas. Lokaler behöver utökas. Bästa kommunikationsutrustningar. Varje polisregion behöver vattenkanoner, pansarbandvagnar etc. Antitankvapen. Antiterrorpolisen behöver utrustas som ett mekaniserat skyttekompani inkl pansarskydd.

  Naturligtvis krävs viss utbildning av de nytillkomna och sedan successiva kompletteringar. De av de nytillkomna, som vill, bör få möjlighet att göra testen för att avancera till normalpolis.

  På sikt måste ALLA civilanställda inom polisväsendet fasas ut och bemanning ske med normala poliser. I ett krisläge skall alla poliser, även de i kontorstjänst, kunna sättas in i fält under begränsad tid och då duger inga civila.
  Och slutligen – ATT ÄNDRA I DE LAGAR SOM REGLERAR POLISVERKSAMHETEN; SÅ ATT VÄKTARPOLISER KAN TILLFÖRAS; ÄR JU FAKTISKT EN BAGGIS – ALLTSÅ OM VILJAN FINNS!

  Gilla

  • Onkel Björn

   Roland håller med om mycket av det som du skriver. Dock inte allt.

   När det gäller polisens bemanning är det lätt att få konspiratoriska tankar. Vill statsledningen verkligen ha den här situationen som nu är? Och i så fall varför?

   För det kan väl inte vara kostnaderna som sätter hinder i vägen för att anställa flera poliser, höja deras löner och även anställa skyddsvakter/väktare . När man låter 9000 ”ensamkommande barn få stanna i landet i flera år till en kostnad av säkert minst 10 miljarder per år bara för dessa Vad tycker statsledningen egentligen är viktigast. Ett tryggt samhälle eller att Sverige ska vara världens socialbyrå. Att kombinera dessa två har vi ju hittills sett att det inte fungerar.

   Polisen kom snett redan för många år sedan och flera omorganisationer senare har det bara blivit värre. Som Roland skriver anställs det idag civilanställda som gör det jobb poliser gjorde förr. Allt för att kunna hålla en någorlunda minimibemanning igång i yttre tjänst. Och det är klart att man med allt för få poliser i yttre tjänst inte kan åka på alla uppdrag. Klart att polisledningen i ett sådant läge inte kan gå ut och visa hur bedrövligt det många gånger är.

   Och ekorrhjulet bara snurrar på utan att någon går in och bryter.
   Polisen har idag en bemanning som skulle ha varit helt ok på 70 – 80-talen. men idag med 2 miljoner mer människor och allt för mycket inflyttade kriminella så är det klart att det inte räcker till.

   Sen kan man ju också undra varför polisledning och fack bara jamsar med politikerna i stället för att ta kampen för de få poliserna
   som finns kvar.

   Som jag ser det så finns det, med dagens regering, ett allt för litet hopp om att vi ska få ett tryggare samhälle med en effektivare polis.
   Räkna med att brottsstatistiken bara kommer att öka.

   Gilla

 • Kenth Andersson

  Är journalisten må hända orolig för att pensionsräddare inte ska få blixtsnabb hjälp, det handlar väl knappast om infödda äkta svenskars väl och ve ?

  Gilla

 • Macke

  I söndags var det vilt slagsmål i välkända Nordstan – Göteborg.
  Enl. polisens bedömning var det för få larmsamtal som kom in för att de skulle åka på.

  ”Vilt slagsmål i Nordstan men polisen kom aldrig: ”Var bara ett larmsamtal”

  Samnytt skriver bl.a:
  På söndagen utbröt storslagsmål i det problemtyngda området Nordstan i Göteborg. Enligt vittnesuppgifter utdelades såväl slag som sparkar av en sort som antyder att personerna tränat kampsport. Trots larm från flera personer valde Polisen att inte skicka någon patrull till platsen.

  Slagsmålet uppges ha ägt rum utanför Hemköp vid 13:40-tiden på söndagen. Av bilder som cirkulerar från händelsen framgår att det är minst fyra-fem ynglingar, av allt att döma med invandrarbakgrund, inblandade. Redan nedslagna personer ta emot sparkar mot kropp och huvud när de låg på marken.

  Som skäl för att inte åka på händelsen uppger Polisen att man inte fick larm från tillräckligt många personer för att bedöma situationen som ett utryckningsärende.

  – Vi har inte ens skickat fram en radiobil. Vi resonerar som så att det borde ha varit fler som ringer om det är en allvarlig misshandel, säger Christer Fuxborg på Göteborgspolisen till media.
  https://samnytt.se/vilt-slagsmal-i-nordstan-men-polisen-kom-aldrig-var-bara-ett-larmsamtal/

  Gilla

 • Carl ekström

  Sveriges Radio=Nazist radio för mig…hemska onda individer är vad jag tycker.
  Lysna med båda öronen gott folk

  Gilla

 • putte

  Ja jag reagerade också på uppgiften om att det är 2000 poliser som jobbar i yttre tjänst , men det kanske stämmer för det finns ca 5000 i hela området så den siffran kanske inte är helt fel . Men en siffra som verkar att vara lite konstig det är att enligt uppgift så är det bara 90 poliser som är i tjänst på varje skift på kvällar och nätter , så under dagtid finns det ca 1500 poliser i tjänst om man tar bort pappalediga ,sjukskrivna och dom som har semester samt komplediga . Nu kanske jag har helt fel men på en första anblick förefaller det som om polisinsatserna är helt fel , det vill säga att antalet poliser kvälls och nattetid borde tredubblas för att få någon effekt på buset .

  Gillad av 1 person

 • SVENSK

  Det är hemskt, hur det har blivit. Nyss fick jag också veta Att Morgan Johansson förespråkar en ny lag som gör 100-tals miljoner till flyktingar i ”sverige”. Nu har det ju gått över i ren mentalsjukdom!

  http://www.fjällsjö.nu/media/20190128-ny-lag-alla-flyktingar.php

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Lugn, dessa 100 miljoner är ju bara en droppe i havet det drabbar inte någon i världens största och rikaste Socialbyrå Sverige !
   Fundera istället på vad de senaste 40 åren av en totalt okontrollerad massinvandring till Sverige har kostat svenska skattebetalare.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: