-14 grader, varmaste dagen på länge…


VÄDER. Johan jobbar som polis i Norrbotten och ger lite perspektiv på tillvaron. Norrbottens län är landets största och ytmässigt nära en fjärdedel av Sveriges totala landareal, där bor c:a 250.000 invånare. 

I Nordamerika är det också rekordkyla men som ni vet är kyla väder och värme klimatförändringen enligt Gretas troende lärjungar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


14 responses to “-14 grader, varmaste dagen på länge…

 • Langmore

  Bloggen rapporterar ofta om kallt väder, och när det är varmt, så är det aldrig onormalt, utan bara väder. Vi vet att det L bland är både ovanligt kallt och ovanligt varmt. Jag kommer ihåg 1955 då var det så torrt att björkarna gulna. Det är en nyhet för dem som inte känner till det, passar på att nämna att 1959 var det också torrt och varmt. Men ovanstående har endast lite att göra hur vårt klimat är.

  Gilla

 • Langmore

  Enstaka väder är inte detsamma som klimatet.
  Alla (nästan) är överens om att det blivit varmare på jorden. De man inte är överens om är vad det betyder för oss och vad det beror på.

  Gilla

 • Tony

  Greta säger väl som hennes Media k–a mamma inbillar henne.

  Dom borde oroa sig mer för Sveriges tillstånd,, inom en snar framtid kommer inte deras reservat i Stockholms innerstad heller att vara
  befriade från det helvete dom utsätter andra Svenskar för.

  Gilla

 • Holden

  Vad säger Greta??

  Gilla

 • Bobby

  Steffe tillbaka som diktator, genast bättre väder: En tillfällighet? Knappast! Svetsarn fixar!

  Gilla

 • Billy Boy

  Nu pågår en kamp på liv och död om vem av klimat-alarmisterna som kan skrämma mänskligheten allra mest vad gäller påstådda kommande klimatkatastrofer:

  Scranton: Greta Thunberg kommer misslyckas med projektet

  Klimatförändringar
  Klimatfilosofen Roy Scranton: Hoppet är ute

  Klimatfilosofen Roy Scranton lindar inte in sitt budskap. Det är redan kört, vi måste sluta hoppas på vår överlevnad och påbörja en palliativ vård av mänskligheten.

  Han menar att miljöaktivister som Greta Thunberg kämpar i onödan.

  – Hennes projekt kommer att misslyckas, säger klimatfilosofen och skribenten.

  På ett seminarium under Göteborgs filmfestival hänvisar Roy Scranton, som till vardags undervisar vid University of Notre Dame i Indiana, till en mängd data som han hävdar visar att det är för sent att göra något åt den negativa klimatutvecklingen samt hur den koldrivna kapitalismen orsakat katastrof efter katastrof. (Publicerat idag 2019-01-28)

  Läs mer på:

  https://unv.is/aftonbladet.se/nyheter/a/9m73l9/thunbergs-projekt-ar-domt-att-misslyckas

  Gilla

  • Tony

   Ja filosofer och Agronomer uttalar sig tvärsäkert om något dom inte känner till, att tro är en sak, att veta är betydligt bättre.

   Gilla

 • Roland Salomonsson

  Global uppvärmning borde ju inte vara något problem för jorden. Det handlar ju aldrig om ”bastuvärme” utan någon grad varmare genomsnittligt. Och de flesta vet mycket väl, att överdödligheten av ”kyla” är 20 ggr högre än den av ”extrem hetta”. Vid ”extrem kyla” existerar inget självförökande liv, vilket det däremot gör där det råder ”Extrem hetta”.

  Vill man säkert ta död på allt kolbaserat liv på jorden, så skall man självklart angripa volymen CO2 i atmosfären. För 100 år sedan var CO2 0,028% och jorden har inte haft så många växande öknar, tundror, stäpper resp så hög avskogning som då. Nu har CO2 växt till ca 0,0416 och hela jorden blivit synbarligen grönare (där människan inte förstört genom vanskötsel) och öknar, tundror, stäpper skogar ökar synbarligen – kolla själv gamla Google earthbilder mot nytagna.
  100000-tal växthusodlare vet vad som händer när man tillför upp mot 0,1-0,2% CO2 inne i växthusen. Skördarna exploderar – GMO-grödorna har ingen chans i jämförelse.

  Gilla

  • SVENSK

   Precis, vi som har egen tomt med gräsmatta och buskar att röja märker att det växer mycket fortare nu än för ca 30 år sedan!

   Gilla

  • Onkel Björn

   Och på dinosauriernas tid hade vi helt andra och mycket högre värden av både co2 och syre i luften. Och nog verkade väl de ha klarat sig alldeles utmärkt, fram till den där dagen då allt gick snett.

   Problemet idag är väl alla skövlade urskogar runt om på planeten.

   Gilla

 • Carl ekström

  Tack Johan !

  Gilla

 • Ståfräs

  Där ser du Johan hur den globala uppvärmningen skadar allt levande och vårt klimat i synnerhet.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: