Staten registrerar funktionsnedsatta


Funktionsnedsatta ska registreras i ett statligt register.

En rubrik från Hitlers Tyskland? Nej, från Socialdemokraternas Sverige.

Registret gäller samtliga elever som studerar på våra folkhögskolor och syftar till att klarlägga vilka folkhögskolor som får del av de cirka 2 miljarder som årligen delas ut. En del rektorer väljer att inte uppge några uppgifter.

”I tider då det pratas om att demokratin förändras, och vi har historiska exempel på register över människor, tycker jag inte sådant här borde förekomma”

Säger en av de rektorer som reagerat. Jag tror att det kanske låter värre än vad det är, men visst finns det en doft av 30-tal?

Rubriken ovan kröner en text från årsdagen av Förintelsen 2015.

1939 utfärdade Hitlers regim en förordning som innebar att alla barn under tre år skulle registreras om de hade funktionsnedsättningar. Senare samma år utvidgades detta till att också gälla ungdomar och äldre. Runt 275 000 funktionsnedsatta tros fått sätta livet till i detta av nazisterna iscensatta program.

Nu ska vi inte sjunka så lågt att vi jämför socialdemokratins Sverige med nazismens Tyskland, men vi ska i sammanhanget inte tillåtas glömma det svenska rasbiologiska institutet som initierades av socialdemokrater i början av 1900-talet.

Forum för levande historia kan man läsa detta om det rasbiologiska institutet och funktionsnedsatta.

”samhället ska nu skyddas från de funktionsnedsattas anlag och deras ”upplösande inverkan” på till exempel sexualmoral”

Äpplet kanske inte faller så långt från päronträdet trots allt?

 


14 responses to “Staten registrerar funktionsnedsatta

 • Onkel Björn

  När får vi se ett Lebensborn på Bommersvik, där man parar socialdemokratiskt skolade utvalda män och kvinnor ?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  I Sverige får ju inte registrering av grupper förekomma, mycket märkligt och förvirrande !
  Är det kanske trots allt 2019 i Sverige skillnad på folk och folk ?

  Gilla

 • Tobbe

  Som jag tidigare skrivit i en kommentar så skulle knappast nazisterna i Tyskland fått sådan fart (om det ens kommit igång) på sitt eutanasiprojekt som startade med Zyklon B-bussarna där just funktionsnedsatta gasades utan sina studiebesök i sossarnas Sverige där de drog lärdomar just från Rasbiologiska Institutet.

  Några små korn runt detta kommer fram i Leif GW:s utmärkta dokumentär runt Göring i Sverige men finns betydligt mer fakta att inhämta för den som orkar leta.

  Så den oheliga allians vi nu har i regeringsställning kan ju jämföras med den S + C (då Bondeförbundet) + NPD:s svenska motsvarighet (som väl inte direkt fanns mer än som en del av M, dvs dåvarande Högerpartiet).

  Saxat från Wikipedia om Statens institut för rasbiologisk forskning:

  Institutet bildades efter en motion som var undertecknad av riksdagsmän från alla riksdagspartier år 1921,[3] däribland bondeförbundaren Nils Wohlin och den socialdemokratiske psykiatrikern Alfred Petrén – de båda motionerar senare också för tvångssterilisering. Allt tyder på att motionen om ett rasbiologiskt institut var författad av den pronazistiske professorn Herman Lundborg, den förste chefen för institutet

  Så är nog bara nya äpplen som faller från samma gamla äppelträd…

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Usch!

  Gilla

 • Cirkusen fortsätter.

  Socialdemokraterna upphör inte att förvåna !

  Idiotin fortsätter…

  Gilla

 • Suzie

  Svenska folket är världens mest registrerade folk. Har varit med om att i princip tvingats medverka till den sk statistiken,annars skulle inte hjälpmedelscentralen få sina statliga bidrag för att hjälpa människor med funktionshinder som ju är en utsatt grupp.Statistiken har alltid varit det viktigaste oavsett,vägrar man tex fylla enkäterna från försäkringskassan fortsätter de skicka ut dessa enkäter för statistiken år efter år trots att man säger att man inte vill medverka, detta respekteras inte.
  Och bara Gud vet vad ondskefulla socialistdemokrater kan komma att använda all insamlad material och statistik över alla med handikapp och funktionshinder av allehanda slag till.Man får alltid höra att det handlar om att förbättra vardagen för de handikappade när man ombeds fylla i alla dessa f-bannade enkäter,men med facit i hand kan man konstatera att inget har blivit bättre för många av oss med funktionshinder,tvärtom,och det är både oroande och skrämmande, så vad är det egentliga syfteet med all insamlad information om funktionshindrade/handikappade,vi är många som frågar oss detta och därför bör vi inte ställa upp på att medverka till statistiken.Historien upprepar sig gång på gång och visst känner vi lukten och får föraningar från ett upprepat nazi från 30 talet men den här gången har djävulen en annan uniform,ingen ny sådan.

  Gilla

 • Monica

  Det räckte med eller kanske även idag räcker med att man kommer från en socioekonomisk svag familj s k white trash för att bli omhändertagen så anstränger sig den omhändertagne myndigheten att hitta fel på den omhändertagna individen så att den kategoriseras som funktionsnedsatt.

  Gilla

 • Thomas

  Höjer vi räntan lite så kan vi ta de villor som svenskarna ändå inte vill ha.

  Gilla

 • fattiglappen

  Staten med registrerar oss alla .och det är sossarnas politik.
  Stasis höjdarare hade varit gröna avund . varje liten sak vi gör med helvetes misär mobilen registraras och de vet precis var vi i är och hittar på.

  Gilla

 • Grune

  Socialnazisterna förnekar sig inte.
  Det är nog så att djävulen har skaffat sin efterträdare i SteFAN Löven.

  Gilla

 • putte

  Var det inte för några år sedan som man registrerade romer , då blev det ett herrans liv med skadestånd som påföljd . Nu vill man registrera funktionsnedsatta elever och då går det alldeles utmärkt snacka om hyckleri . Om det fans ett register över förståndshandikappade personer så så skulle det vara fullt av politiker .

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: