Familjeåterföreningen


Morgan Johansson (S), Johanna Jönsson (C) och andra i den tragiska regering vi nu begåvats med, har ljugit svenska folket rätt upp i ansiktet. De siffror man försvarat den nya politiken för familjeåterförening med har visat sig vara gamla uppgifter och i själva verket kan långt fler än de 8 000 man upprepat anlända Sverige de kommande åren. Exklusive de dryga 300 000 asyl- och anhöriginvandrare som Migrationsverket redan prognostiserat.

Har vi inte redan problem i Sverige, lär de nu späs på. Något varje politiker som sitter och åtnjuter förmåner och höga löner på skattebetalarnas bekostnad känner till.

Johan Westerholm (S) på Ledarsidorna ger sin bild av detta svek och den artikeln borde läsas av varenda politiker och journalist i det avlånga land vi bor i och älskar (älskade?).

Problem på problem hopar sig i Sverige och de flesta kan härledas till den migrationspolitik som både socialistiska och borgerliga regeringar dragit på oss stackars medborgare sedan 70-talet. Ett sådant problem är bostadssituationen.

Enorma bostadsköer, nyanlända som passerar dessa och kommuner som köper in både bostadsrätter och villor till afrikaner och araber. Vilka varken betalat skatt eller bidragit till vår gemensamma välfärd. Så ser det ut i Sverige anno 2000-tal.

Vi räknar som sagt in närmare en halv miljon nyanlända asyl- och anhöriginvandrare (den nya och generösa politiken uppskattad) de kommande tre åren och dessa kommer från länder där stora familjer är mer legio än undantag. Vad innebär då detta för svensk bostadspolitik?

Den 13:e november tog Petterssons upp fallet med familjen Isaak i Göteborg. En somalisk familj på elva personer som bott i en tvårummare och som nu önskar sig en femrummare på skattebetalarnas bekostnad. Varken pappa eller mamma Isaak har nämligen varken arbetat eller betalat skatt under sina dryga sju år i Sverige.

Ett annat exempel är familjen Hassan i Vänersborg. Även den fjorton personer stora familjen har sitt ursprung i Somalia och bodde 2008 i en trerummare som finansierades av Vänersborgs skattebetalare. Precis som familjen Isaak i Göteborg, var familjen Hassan inte nöjda med antalet barn man producerat, utan de väntade tillökning till familjen. Detta trots de problem med trångboddhet som familjerna vittnade om.

2012 berättade Folkbladet om Sahra Haji i Norrköping som väntade hit man och åtta barn från…just det, Somalia. Ni börjar inse vad detta inlägg går ut på?

I sammanhanget är det omöjligt att inte belysa familjen från Syrien där Nacka kommun köpte in tre lägenheter för en summa av 14 miljoner till en man, hans tre fruar och sexton barn. Familjen har efter eget önskemål tilldelats två villor i Markaryds kommun, också dessa på bekostnad av svenska skattebetalare.

På webbsidan ”Somaliland förening i Malmö” togs detta med familjåterförening och bostadssituation upp i ett inlägg för en tid sedan. Även i denna får vi oss till dels berättelser om stora familjer, månggifte och somaliska familjer som helst vill att barnen ska växa upp under samma regler som i hemlandet.

Stora familjer är inte bara svåra att härbärgera. Vi har lärt oss att deras situation leder till många av de brott vi snart dagligen läser om i media, men också hur trångboddheten riskerar barnens hälsa. Bara i nordvästra Göteborg räknar myndigheterna med att över 8 000 barn bor i lägenheter som inte är anpassade efter familjernas storlek. Familjerna i fråga är nästan uteslutande från länder utanför Europa och har anlänt hit som asyl- och anhöriginvandrare.

När det gäller boende, säger den svenska boendenormen vars senaste uppdatering kom på 70-talet, att max två personer ska bo i samma rum. Den här boendenormen har tagits fram sedan 1920-talet och har sitt ursprung i att man ville få bukt med sociala problem. Nu har vi åter många sociala problem på halsen, men nu är det individer från Afrika, Asien och Mellanöstern som står för dem.

Hur är då den svenska bostadsmarknaden anpassad efter så stora familjer som anländer hit från fjärran länder? Svaret är inte alls. En familj på tio personer skulle enligt den svenska boendenormen kräva en bostad på sex rum och kök. Var finner man en sådan till ett pris som en åttabarnsfamilj från Somalia, Afghanistan och liknande länder har råd med? Hur mycket är kommunerna redo att spendera för att dessa familjer ska kunna bosätta sig i en sådan lägenhet? Hur reagerar skattebetalare som själva inte har råd med hyror på 15 till 20 000 i månaden?

Åter igen. Enligt Migrationsverket väntas över 300 000 asyl- och anhöriginvandrare till Sverige fram till 2021. Också de ska ha bostäder och inte sällan består dessa familjer av minst fem personer. Var ska de bo, hur kommer de att bo och vilka tvingas stå för hyran? Regeringen, tillsammans med Centerpartiet och Liberalerna, är oss svaret skyldiga.

Minns ni förresten debatten om ersättningen till nyanlända araber, afghaner och afrikaner? En trebarnsmamma kan erhålla så mycket som 24 175 skattefria kronor i bidrag varje månad. Huruvida detta lockar till arbete eller inte får de nyanlända själva besvara. Märk väl att siffrorna är några år gamla.


17 responses to “Familjeåterföreningen

 • Kenth Andersson

  Vilka politiker från vänster till höger LJUGER inte ?

  Gilla

 • Tony

  Ja släpper man dårar till att styra skutan, så går den i kvav,
  Inget Rederi skulle sätta mäss pojken till att styra fartyget.
  men det har Svenska väljare gjort med landet!

  Gilla

 • Mike E

  ”Morgan Johansson (S), Johanna Jönsson (C) och andra i den tragiska regering vi nu begåvats med, har ljugit svenska folket rätt upp i ansiktet.”

  De flesta politiker ljuger och döljer. Det som gör att de kan komma undan med det är Sveriges gigantiska, homogena och vänstervridna journalistkår inom MSM. SVT/SR & Co. avslöjar och granskar bara saker de ogillar: ”hatare”, ”rasism”, ”islamofobi”, ”xenofobi”, ”homofobi”, ”transfobi”, SD. ”Högerextremism” är MSM:s samlingsbegrepp för alla dessa begrepp.

  Gilla

  • Tony

   I Stats televisionen i går, alltså den röda kanalen stod
   Ylva Johansson och ojade sig över arbetsplatsolyckor?
   Ja förvisso är det tragiskt när människor omkommer, men natten innan skedde tre grova våldtäkter i Stockholm, men dom hade tydligen inget nyhetsvärde i den illröda kanalen, undrar hur dessa tre tjejers liv kommer att gestalta sig? men det skiter SVT i

   Undrar ifall Hanna Stjärne råkat lika illa ut som dessa tre tjejer, hade det tagits upp av SVT då?

   Gilla

 • Nicklas

  Sverige ska förstöras till varje pris.

  Gilla

 • Langmore

  Skoglund. C och L verkar inte stämma med din teori om välavlönade jobb, flera av deras politiker riskerar ju att inte bli återvända.
  Sen ”makt, lögn och egoism” finns ju alltid där det finns människor, de är väl inte värre nu än förut. Att ta emot hundratusentals och ännu fler invandrare kan ju inte kallas egoism.
  Centerns och liberalerna har väljare som tycker som dom, de har minskat visserligen men de finns. Att V hade ett verkligt dilemma är väl heller inte svårt att förstå. De har ju inte heller minskat kraftigt sen valet.

  Gilla

  • Peter Skoglund

   Hej ”Langmore”!

   Hängde inte med i din analys av mitt inlägg.

   ”Makt, lögn och egoism”, ska naturligtvis inte vara vanligt bland folkvalda. Nu är det så illa. Alldeles för vanligt med andra ord.

   C- och L:s företrädare sitter nu kvar på sina ”välavlönade jobb” och positioner. Ett extraval hade kanske ändrat på det. Då även för Mp-politiker och några andra politiska företrädare.

   Vänsterpartiet hade inget dilemma. De skapade sig ett dilemma, genom den gula knappen.

   Liberalernas och centerns väljare tycker naturligtvis som deras parti, men var det detta som sades till dem i valrörelsen. Tror inte det, va?

   Sammanställning från idag.

   S: 30,5 procent (30,2)
   V: 8 procent (7,8)
   MP: 3,9 procent (4,1)
   M: 18,9 procent (18,6)
   L: 3,9 procent (4)
   KD: 6,8 procent (6,8)
   C: 7,5 procent (7,9)
   SD: 19,1 procent (19,5)
   Övriga: 1,4 procent (1,1)

   * Siffrorna inom parantes visar på resultatet från december.

   Svensk Väljaropinion är en sammanvägning av opinionsmätningar gjord av Sifo på uppdrag av Sveriges Radio Ekot.

   Mätinstituten som ingår i sammanvägningen är Novus, Kantar Sifo och Ipsos.

   Gilla

   • Langmore

    Som jag ser det hade L och C satt sig själva i en svår situation. De skulle inte vara beroende av SD och de ville ha en borgliga regering.
    Att ett fd kommunist parti(V) skulle underlätta för en borgliga regering att tillträda, kan inte vara roligt för dem.
    Att sen S går med på borgliga krav måste också vara svårsmält.
    Vårt land är svårt splittrat det är det som gör det svårt. De folkvalda är nog inte mer egoistiska än förr.

    Gilla

 • SVENSK

  Om tillståndet i landet hade varit normalt skulle istället minst 300 000 skickats hem under samma period.

  Gilla

 • Macke

  Det är utmaningar som gäller.
  Landet går på högkonjunktur så det knakar enligt Magda.
  Men det är enbart byggbommen som nu råder som det är högkonjunktur.
  Bygboomen tillför inte landet några inkomster utifrån.
  Inom industri- och tillverkningssektorn ser det annat ut när det genom årens lopp har det varslats om uppsägningar som heter duga.

  ”Bert – Integration? No Problemo!”

  Gilla

 • AmaTona

  Det som folk inte vet är att de har rätt att göra vad de vill med pengarna, så människor som levde på ingenting har helt plötsligt tusentals kronor mån. Har de 6 barn får de inte bara det dubbla o de kostar ingenting för familjen, de får allt gratis.. så pengarna går till deras hemländer ..

  Gilla

 • Peter Skoglund

  L-, C- och V-väljare har fått sin S/MP-regering och det är ett faktum.
  Det är inget de kommer undan.

  Att politiker medvetet avskärmar sig från sina egna väljare så pass mycket , som har skett i Sverige under så lång tid , är mycket oroväckande.

  Demokratins bästa och välfärd hanteras på ett mycket farligt sätt.

  Man ser mer till sina maktgrupperingar inom respektive parti och vill inte släppa taget om det inflytande och de välavlönade positioneringar man besitter inom det svenska samhället.

  Makt, lögn, egoism och enfaldig partilojalitet har tagit ett järngrepp över många av våra folkvalda.

  Man har skapat sig själva, ett samhälle i samhället. Ett samhälle som mer och mer, avskärmar sig från något som heter vardag och verklighet, för en mycket stor grupp människor i landet Sverige.

  Gilla

  • Macke

   C skulle fälla regeringen efter valet vilket de gjorde.
   Annie i valrörelsen med sitt mantra:
   ”En röst på C – är ingen röst på Stefan Löfven”.
   Bilderberggruppens instruktioner följdes om att splittra Alliansen.
   Vilket hon lyckades med fullt ut.
   Nu har Bilderberggruppen fått in en fot i landets regering allt enl. planerna.

   Gilla

 • angelicaplacet

  Här försöker också politiker normalisera,att det är ett normalt beteende att vid områden där det råder fullt krig så lämnar mannen sin fru och barn kvar och reser själv så långt bort han kan för att sätta sig i säkerhet.

  Det är inte ett normalt beteende och bör starkt ifrågasättas.

  Gilla

 • Billy Boy

  Sossarna och resten av den nygamla rödgröna liberala röran måsta ha missat några viktiga utgiftsposter här …

  Stefan Löfvens reflektion blir då i vanlig ordning …

  Gilla

 • turrim

  En skandal med en justitieminister som använder falska fakta. SD tycks i numera vanlig ordning inte ha vaknat och anmält till KU.

  Gilla

  • Tony

   Men det finns väl inte något som den Puttefnasken säger som verkar rimligt han ljuger, och står inte sin chef efter på det området

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: