Polisen undrar vilka bedragarna är men SVT skyddar brottslingarna

BROTTSLIGHET. Klockan är 10.24 den 28 september 2018. I kassakön till Hemköp på Barnarpsgatan i Jönköping står en 90-årig kvinna och ska betala för sina matvaror. Vad hon inte vet är att bakom henne står två män som snart kommer att ha tillgång till både hennes bankkort och hennes personliga kod.

På butikens övervakningsfilm syns tydligt hur en av dem distraherar kassapersonalen, medan den andre positionerar sig så att han kan se koden som den 90-åriga målsäganden knappar in.

– Efter det lämnade alla inblandade butiken. Hur de sedan lyckades ta hennes kort är lite oklart, men ganska exakt 40 minuter senare användes kvinnans kort för att ta ut 19.000 kronor i en bankautomat. Därefter försökte man också göra köp på Willys samt på Elgiganten i Jönköping, men de köpen gick inte igenom, säger Bonnie Stigsdotter som tillhör brottssamordningen region öst, med inriktning på bedrägeribrott.

Totalt finns ett 10-tal liknande ärenden fördelade över region Syd, Väst och Öst. Tillvägagångssättet är det samma, man riktar in sig på äldre människor och övervakningsfilmer visar att det kan röra sig om samma gärningsmän i åtminstone flera av fallen.

Känner du igen personerna på filmen? Kontakta polisen på 114 14.

Polisen efterlyser de här två männen för en grov stöld mot en 90-årig kvinna. De misstänks ligga bakom uppemot ett tiotal liknande brott i Götaland.

Känner du igen någon av männen? Ring polisen på 114 14.

Polisens ärendenummer: K 1225195-18

Polisen

-Pettersson menar att det vore större chans att få fast männen om bilderna släpptes direkt, och vi kan konstatera att kriminella SVT, som betalar böter och juridiska ombud åt kriminella även skyddar brottslingar hellre än att hjälpa polisen och allmänheten…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Polisen undrar vilka bedragarna är men SVT skyddar brottslingarna

 1. SVT och SR=Extremvänstern !!!!!
  Snart mår svenska folket bra, dags för årets Melodifestival.

 2. SVT har som brukligt är pixlar bilden.

  “Så här resonerar vi!”

  Varför går SVT inte ut med signalement när polisen går ut med signalement?
  Vårt uppdrag skiljer sig från polisens där vi berättar vad som hänt, men inte blir en aktiv del i eftersökandet av den efterlysta personen.

  Vid ett mycket stort allmänintresse, dvs om en eftersökt person skulle bedömas utgöra en stor direkt och påtaglig fara för allmänheten, kan vi ge ett signalement eller publicera namn och bild.

  Detta har skett vid ett fåtal tillfällen, då har det ofta varit personer beväpnade med skjutvapen och på flykt i direkt anslutning till att ha utövat dödligt våld.

  Fra Tider har tagit upp om fallet och Jokaim Lamotte rasar:

  “SVT censurerar bild när polisen ber om hjälp att få fast invandrare – “Helt bisarrt”

  Nämner på slutet:

  Frilansjournalisten Joakim Lamotte rasar mot SVT:s agerande. “Helt bisarrt”, kallar han den statliga censuren på sin Facebook.

  – De är efterlysta av polisen för att ha gett sig på flera äldre personer helt besinningslöst. Men SVT väljer ändå att inte visa deras ansikten. När man ser sånt här, kan man fråga sig om SVT är på offrens sida eller de kriminellas. Detta är helt obegripligt. Jag begriper ingenting. Detta är så pinsamt att jag inte finner ord för det. Herregud, säger han.
  http://www.friatider.se/svt-censurerar-bild-n-r-polisen-ber-om-hj-lp-att-f-fast-invandrare-helt-bisarrt

  Nina ringer till SVT och frågar varför SVT pixlar.
  Interpol gick ut med om hjälp och ville få fast de värsta människosmugglarna.
  SVT hörsammade deras vädjan.
  Däremot så gör SVT sin en egen bedömning och riskbedömning, vad de skall gå ut med.
  SVT jobbar inte för Interpol och gör således inte samma bedömning som självaste Interpol.

  “Interpol efterlyser och SVT pixlar”

  • Än värre lär det bli framöver.Läste att Rumänien/Bulgarien kommer att “förlora” miljoner invånare under kommande 20 åren.
   Orsaken lär vara zigenarnas medfödda intresse för V-Europa.
   Något Stenbock har fullförståelse för,när man dagligen läser om olika brott och samtidigt,att domstolarna inte längre anser fingeravtryck som bevis….när de lyckats fånga någon av dem !
   Hej,hej…..

 3. brukar faktiskt inte vara mellanöstern hens som är åldringsrånare så upplagd bild betvivlas…. är 100% säker på att det är ziggar

 4. Männen bör finnas i Migrationsverkets foto-, fingeravtrycksregister. Nej nu glömde jag att detta går inte, då det är ett intrång i deras personliga integritet.

 5. SVT blurrar naturligtvis ansikterna när bilden visas i TV, hade det varit svenskar så hade de helt säkert visat dessa.

  • Såg samma sak på. Vad är det för nytta att
   publicera bilden om man blurrar för bilden?

   Polisen vill ha tag på den som bedrar 90-åriga
   damer och så vill allmänheten, men det vill
   uppenbarligen inte SVT.

 6. Svensk skit hat och lögnmedia gör vad de kan för att skydda speciellt utländska brottslingar. Stinker om deras vidriga agenda.

  • Borde kanske stå i artikeln att de bilder som publicerats i Media är noga pixlade till oigenkännlighet. Sen har de fräckheten att skriva att om nån känner igen männen kan de ringa.

Kommentera