Sverige blir ett av de mest generösa länderna i EU


INVANDRING. Christian Sonesson är moderat kommunalråd i Staffanstorps kommun. I Staffanstorp styr moderaterna tillsammans med Sverigedemokraterna. Christian Sonesson hoppas att M, KD och SD ska kunna enas om en gemensam sakpolitik i migrationsfrågan framöver, för att kunna göra motstånd mot den nuvarande skadliga ordningen.

Från Sonessons Facebook

Redan innan valet krävde jag flyktingstopp. Jag blev hårt kritiserad för detta krav, och moderaterna i Staffanstorp brunsmetades av politiska motståndare och på ledarsidor landet över. Det jag skriver den här gången kommer säkerligen att ge upphov till mer av den varan, men jag tar inte vid mig. För mig är frågan om vårt lands välstånd viktigare, men jag hoppas ändå att debatten kan hållas på sakliga grunder.

Socialdemokraterna säljer nu ut vår gemensamma välfärd genom att införa en än generösare migrationspolitik. Socialdemokraterna är ointresserade av att göra upp migrationspolitiken med Moderaterna och/eller Sverigedemokraterna.

Varför är det så? Jo, därför att S använder migrationspolitiken för att få ihop sitt regeringsunderlag i riksdagen. Man säljer ut detta gigantiska politikområde till C, MP och L. Makten är viktigare för S än politiken. Makten är tydligen viktigare än landets väl och ve.

Det är en oerhörd cynisk hållning, och människor som flitigt jobbat och betalat skatt hela sitt liv kommer att få se välfärdssystemen urholkas, de välfärdssystem som medborgarna har räknat med ska finnas på ålderns höst i form av pensionssystem, sjukvård och äldreomsorg, välfärd som motiverat den höga skattesatsen på deras lön. Socialdemokratin lurar nu Sveriges skattebetalare, genom att i decennier ha beskattat folket med utfästelser om ett samhälle som skyddar och vårdar folket.

Vi ser redan hur staten inte längre kan skydda sina medborgare i den utsträckning som krävs. Antalet skjutningar och våldtäkter är tyvärr på rekordnivåer. Här behövs resurser och andra samhällsinsatser.

Migrationspolitiken är avgörande eftersom den påverkar de flesta andra politikområden. Därtill är framstegen inom integration av de som har kommit beklämmande små utifrån såväl självförsörjning som kulturell anpassning/acceptans. Volymerna har helt enkelt varit oss övermäktiga.

Anders Ygeman (S) lovade, som ansvarig minister, att 80 000 personer som inte fått beviljad asyl skulle avvisas under de här gångna åren. Men det blev inte mycket av det. Antalet tvångsutvisningar har i själva verket minskat kraftigt från redan låga nivåer. Se länk från Expressen nedan.

Varför granskar medierna inte detta mer? Parallellsamhällen har vuxit fram och vår hittills värsta terrorattack utfördes av en person som borde varit avvisad, eftersom asyl ej beviljats, eller åtminstone internerad i avvaktan på avvisning.

Justitieminister Morgan Johansson (S) tar inte heller han problemen på allvar utan svarar undanglidande och bagatelliserande.

Utländska medborgare som begår brott i Sverige, med påföljder som fängelse i flera år måste utvisas. Oavsett säkerhetsläget i hemlandet.

Av den refererade artikeln att döma kan man dessutom förledas att tro att vi idag har en restriktiv migrationspolitik.

Har vi det? Jag anser inte att vi har det. Vi är knappt en månad in på nya året. Men redan nu kan vi konstatera att det under 2018 beviljades nästan 70 000 uppehållstillstånd för asyl och familjeanknytningar/anhöriginvandring. Invandring pga studier och arbete är alltså inte inräknad och EU-medborgare behöver inte uppehållstillstånd i Sverige.

Socialdemokraterna vill nu lätta på försörjningskrav för anhöriginvandring. Vem tror ni kommer få betala? Skattebetalarna såklart. Skulle de skattepengarna kunna användas till annat? Ja självklart. Inte minst behövs de inom rättsväsendet till att bekämpa brott.

Politik handlar om prioriteringar. I efterdyningarna av de mest omfattande migrationsåren tycker jag att valet är självklart. Vi måste våga prioritera våra medborgare, det är inget konstigt i det. Det är faktiskt en nations huvuduppgift. Samhällskontraktet mellan stat och medborgare måste återupprättas, såväl för att skydda medborgarna men också för statens trovärdighet.

Jag anser att Sverige måste införa ett totalt flyktingstopp, och det anser många andra moderater också. Jag hoppas att KD kan ompröva sin hållning vad gäller anhöriginvandring, i så fall skulle det finnas tre partier som på nationell nivå ligger väldigt nära varandra i sin migrationspolitiska syn.

Dessa tre partier, M, SD och KD måste sätta sig ner tillsammans, och därefter lämna rummet med en förhandlad sakpolitik som kan möta regeringens politik. Nationellt är detta den typ av samarbete som nu behövs. Dessa tre partier är dessutom de enda riktigt oppositionella mot regeringen.

Samtliga andra partier har släppt fram regeringen och har därför antingen godkänt politiken och/eller självbevarelseskäl att stötta regeringen. Ett samarbete innebär inte samsyn i varenda fråga. Men att man i alla fall kan samtala, förhandla och söka samarbete i frågor med varandra.

Christian Sonesson
Kommunstyrelsens ordförande (M)
Staffanstorps kommun


8 responses to “Sverige blir ett av de mest generösa länderna i EU

 • Tony

  Det är inte fel med återförening, men varför måste den ske i Sverige,? Varför inte i det land dom kommer ifrån, ifall dom anhöriga har överlevt kriget så behöver dom ju inte komma hit nu när där är fred, då är det ju bättre att den som flytt kriget o gömt sig här i Sverige reser hem för återförening, men bidragen där går ju inte i närheten av dom Svenska.

  Man undrar hur PK folk tänker,ifall dom tänker? Har inte Svenska folket gjort uppoffringar så att det räcker, med rekordinvandring av personer som har egen gräddfil på bostadsmarknaden Osv?
  Vad ska vi göra sen när alla kassor är tömda, men det vet väl PK folket?

  Gilla

 • nosferatu

  Vi vet att sossarna tvingas förhålla sig till Mp och C. Två extremistpartiet i fråga om asylinvandring.

  Byt ut mähät Kristersson mot Sonesson, så kanske det blir lite ordning i oppositionen.

  Gilla

 • gamgubben

  Djupt olyckligt att så få i valmanskåren har insett faran och röstar som om allt står rätt till i kungadömet Sverige.

  Gilla

 • ossie

  Ett av de mest generösa ?? Finns det nåt land som är dummare och generösare ?? I så fall vilket land ??

  Gilla

 • ruben

  Är det V, C, L, S och MP:s partikassor, som står för kostnaden? I annat fall ska de backa fort som sjutton. Vem kan fälla vår regering med det hatiska skadebeteendet mot sina väljare?

  Gilla

 • Kattsand

  Att det skulle komma hit ännu fler efter lagändring ser väl våra politiker bara som en succé för den nya lagen…

  Gilla

 • Kent

  Christian Sonesson borde vara självklar partiledare för moderaterna han har intrigitet och verklighetsnärvaro.
  Han säljer säkert inte ut sig och landet som Fredrik Reinfeldt för några silverpenningar.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: