Årets matbluff 2018 har korats


BEDRÄGERI. Årets matbluff 2018 har utsetts. Lätta original tar hem priset – eftersom det inte framgår på paketets framsida att produkten innehåller palmolja.

 

Bild på rapsfält från Lättas hemsida

På paketets framsida står det att produkten är “gjord med svensk raps och smakrik kärnmjölk” – något som inte stämmer sett till hela ingredienslistan.

I stället är består margarinet, efter vatten, främst av råvaran palmolja. Palmolja är den största ingrediensen i den här produkten. ”Dessutom är den dekorerad med rapsblommor. Man lyfter också fram att margarinet är tillverkat i Sverige”. Det står dock i mycket finstilt på baksidan att det ingår palmolja.

Föreningen Äkta vara

-Pettersson säger att denna produkt, som tillverkas av det globala företaget Unilever inte skulle få säljas förrän förpackningen är omgjord och företaget betalat en rejäl slant i böter.

Vill man köpa produkter med olika tillsatser så ska man få det, men det minsta man kan begära är att det framgår tydligt på förpackningen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


12 responses to “Årets matbluff 2018 har korats

 • Danne

  En annan orsak att inte köpa av det här företaget är att deras företag Ben & Jerry är involverad med afghanrörelsen. Khavari har bott/bor med en företrädare för företaget.
  Företaget tar även ställning för att lyxmigranterna ska få stanna i Sverige.

  Undvik deras produkter eftersom de både säljer skit och sysslar med aktivism.

  Gilla

 • Langmore

  Ja, palmolja bör man nog undvika av hänsyn till miljön.

  Gilla

 • G54

  Jag har inte köpt margarin på dom senaste 15-20 åren, vanligt naturligt smör som gäller.

  https://parnassen.wordpress.com/2013/11/14/symaskinsolja-bensin-i-margarin-bluffen-med-becel-at-naturligt-smor/

  Gilla

 • SasjaL

  Det framgår inte heller av innehållsdeklarationen att det även ingår aceton och andra farliga kemikalier, som alltid blir kvar vid framställningen av margarin.

  Gilla

 • zeleka

  LÄTTA på orangutangerna

  Innehåll:
  Palmolja (odling)=skövling av rengnskog vilket innebär att orangutangernas plus många andra arter i rengnskogs faunans habitat dör ut.

  SORLIGT 😦

  Gilla

 • Daniel.

  Den innehåller alltså stor del energirik förnyelsebar olja från växtriket, som dessutom gynnar Indonesiens bönder.
  Till skillnad från svensk rapsolja som består av minst 50% skatt.
  Det står klart och tydligt på baksidan vad den innehåller, för de läskunniga.

  Gilla

 • Suzie

  Socialstyrelsen har ju inte uppmanat svenne kålrot att läsa innehållsförteckningen på matförpackningarna och ta reda på vad varje uppräknad ingrediens verkligen är för något så det har man ingen koll på.
  Fanns en träffande slogan på 70 talet som blev som ett slags mantra hos folket, ”kom och köp kom och köp konserverad gröt,allt går att köpa med mördande reklam”.Självständigt tänkande är tyvärr inte gemene svenskens styrka vilket är förödande,däremot lusläses rollistan hyptnotiskt vad gäller tramsfjantprogram som bonde söker ligg,mellon,lets dance och paradise brothel mfl,där ligger nivån för de flesta tyvärr.Svensken är ett praktexempel på vad de gamla romarna sa,”bröd och skådespel åt folket.”
  Man måste lita på sig själv och ta reda på fakta vad det än gäller,lita aldrig på socialiststaten för den vill svensken inte väl,tvärtom och det måste folket inse till fullo och det kvickt

  Gilla

 • Ståfräs

  82 an borde tvångsmatas med denna förträffliga produkt, har aldrig köpt den, kommer aldrig göra det heller.

  Gilla

 • Orvar d.ä.

  Ja varför inte ändra förpackningens framsida till lite svajande palmer, soliga stränder och hav?

  En snygg semesterbild på framsidan borde väl sälja lika bra!

  Gilla

 • Sara från Skåne

  Pettersson har helt rätt. De verktyg som staten har att straffa kriminella marknadsförare är noll och verkningslösa. Ungefär som när en slusk ertappas på Skidspissen med flera backar rått oförpackat och oredovisat kalvkött i en bil utan kylaggregat. ”Det kommer nog in mycket sådant i Sverige …” säger polisen. ”Aja baja, fy, man SKA redovisa kött när det passerat gränsen” säger domstolen. ”Vi lovar att förpacka köttet” säger importören.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: