Norsk rädsla för svensk jihadism

”Sverige har en av Europas största jihadistiska miljöer i förhållande till befolkningen. Enligt min åsikt är Sverige också ett av de länder som har störst potential för fortsatt tillväxt i islamistiska miljöer”.

Orden kommer från Thomas Hegghammer som jobbar vid Norges motsvarighet till Försvarshögskolan, Forsvarets Forskningsinstitutt (FFI).

Rädslan i Norge för att den svenska jihadismen ska skapa problem är stor och blossade upp efter att en rysk medborgare som kommit till Norge via Sverige i veckan knivhögg en slumpvis utvald person i Oslo.

Under veckan som gick arrangerades en konferens i Oslo med deltagare som ägnar sig åt terroristbekämpning. Ämnet var den svenska jihadismen.

Ännu en baksida av den överdimensionerade och totalt verklighetsfrånvarande asylpolitik som svenska regeringar drivit under flera år.

Doku

9 thoughts on “Norsk rädsla för svensk jihadism

 1. Kerim,frågan var/är:Lögnar man för icke muslimer för att dölja syftet????
  Mkt tyder på det när man sätter sig in islam….
  Jag säger inte att jag har 100 rätt men vad skolan gav är-f.n-i-mig-ett skämt…vad gäller det mesta.
  Det finns ju en chans att du/ni missat berätta ngt här kanske?
  Om du nu vet att Vi har sharialagar inom 10 år tex….
  Likt militären där fotfolket ev inte har reda på helheten???
  Allt har varit en RÄTT blodig historia i >1000 år,mig veterligen.
  Tyvärr….
  Är du säker på att Vi inte blir spelade???
  Vad är det man skall skörda egentligen???
  Ngn ide???

 2. Jag har länge undrat över grannländernas tålmodiga tystnad vad gäller Sveriges sanslöst dåliga registrering och säkerhetskontroll av nyanlända. Norges, Danmarks och Finlands säkerhetsverksamhet går säkert på onödiga högvarv tack vare Sveriges ansvarslösa handläggning av invandrare. Nyval är förmodligen det enda, som kan rädda Sverige och grannländerna.

 3. Islam är ingen religion utan en politisk VÅLDSIDEOLOGI, som bör krimimaliseras.

  Islam innebär våld, dödande, förtryck etc. etc.
  Islamimporten kommer att få väldigt negativa konsekvenser för Sverige och EU.

 4. Klart att Sverige som inom kort är ett icke kristet land måste ha en hög koncentration av jihadism, 7 klövern har ju de senaste 40 åren med svenskens goda minne och utan någon större reaktion bjudit in en viss religion för att etablera sig.

Kommentera