Hat föder hat

Svensk invandringspolitik får många att skaka på huvudet, även i länder utanför Sverige.

När Europa och hela den moderna världen insett att dagens migrationspolitik slår sönder och splittrar, gör Sverige precis tvärtom. Trots fagra löften från Stefan Löfven om en stram och rättssäker asylpolitik som inte ska sticka ut från övriga EU, ser vi nu hur det skapas nya incitament för människor att komma just hit.

Miljöpartiet med sina fyra procent är en nagel i ögat på varje parti som gör anspråk på deras stöd. Vi minns med fasa hur Alliansen gjorde upp med Mp i migrationsfrågan. Det var Miljöpartiet som tvingade fram den olyckliga gymnasielagen och som nu också är drivande när det gäller familjeåterförening och anhöriginvandring. Med på tåget återfinns nu också det andra extrempartiet i migrationsfrågor, Centerpartiet.

Gymnasielagen kommer i slutändan att ge permanenta uppehållstillstånd till tusentals afghaner, tro inget annat. Med hjälp av JA (januariavtalet) kan de då ta hit sina familjer och vips kanske vi har 50 000 nya afghaner som står på tröskeln i väntan att föräras bostäder, jobb, vård och bidrag.

Ett annat löfte från Stefan Löfven var att lägga svensk asylmottagning på EU:s lägsta nivå.  Migrationsverkets prognos från förra året talade om 23 000 asylsökande 2018 och 29 000 i år, alltså långt från EU:s miniminivå som ledarsidan i Borås Tidning påpekade i juni förra året. Antalet beviljade uppehållstillstånd var förra året 132 696 stycken.

Allt det här handlar egentligen om att straffa SD, det framstår allt tydligare. Men är det verkligen SD man straffar? Partiet växer varje år och man kommer växa än mer. Nej, de man verkligen straffar är vanliga medborgare. De som står i Europas längsta vårdkö, de som inte får några bostäder, de som tvingas sova ute, de vars pension är så usel att pengarna är slut i mitten av månaden, de som går i en skola där hot, våld och droger blir allt vanligare och andra som faller mellan stolarna när det rullas miljarder in i asylindustrin.

Det sista stycket framkom med all önskvärd tydlighet i gårdagens Rapport. Vi har fem partier i Riksdagen som tänker göra tvärtemot övriga Europa för att till varje pris hålla SD stången och då är verkligheten uppenbart helt ovidkommande, för att inte tala om alla de problem man ännu inte kunnat lösa. Se och läs därefter Rebecca Weidmo Uvells intressanta inlägg i ämnet.

Bert Karlsson tog upp detta i sin Facebook-kanal. Han menar att det som sker i Sveriges riksdag handlar om hat, ett hat mot Sveriges nu näst största parti. Om det är hat, avsky eller något annat som styr partiernas inställning mot SD och deras 1,1 miljoner väljare får var och en bedöma själva. Oavsett vad, så är inte sällan reaktionerna de att hat föder hat och avsky väcker avsky. Det blir en ond cirkel istället för att man respekterar och för en vuxen dialog.

Rebecca Weidmo Uvell tar upp svensk asylpolitik och de pull-faktorer som lockar asylsökande till vissa länder. M.a.o. det som nu kommer ske när regeringen med stöd av Annie Lööf och Jan Björklund åter öppnar upp för generösare regler.

13 thoughts on “Hat föder hat

 1. Man blir alldeles svettig över politikernas lek med skattebetalarnas pengar.
  Skatternas höjs i takt med antalet uppehållstillstånd. Jag tror gymnasielagen samt Migrationsverkets villkorslösa fria roll över TUT och PUT kan vara olagliga mot svenska folket. Vad sysslar riksdag och myndigheter med egentligen? Jag kräver nyval direkt. JA är i grunden ett brott mot folkrätten.

 2. Maria Ferm, mp i riksdagenstalarstol den 18 januari 2019. ”Små barn ska ha rätt att förenas med sina anhöriga.”
  Små och smått bådar inte gott!

 3. Det är bara att hoppas att Jobbarna fortsätter att lämna sina fackföreningar som har som sin främsta uppgift att stötta Sossepartiet med medlemmarnas pengar.

 4. Har alltid hatat svenska politiker.för att inga kan prata i klar text…ljuger. döljer.lovar..skitstövlar allihoppa
  Inga ärliga individer

 5. Frågan är hur mycket det för landet skadliga Miljöpartiet ska hinna med under denna mandatperiod, detta lilla utpressarparti har gjort ofantlig skada för landet med sin lotsade miljöpolitik och med den skadliga invandrings politiken, ska dom hinna med att avskaffa kärnkraften
  och hinna med att fylla landet med nya bidragstagare,? I dagens Sverige styr dom minsta partierna tillsammans med det av mätinstituten uppblåsta Sossepartiet, man fortsätter och utökar den skadliga politik som fört landet till avgrundens rand. Skrämmande!

  Den ende som kan tycka om detta är väl äggskallen som ser
  att hans politik fortsatt bryter sönder landet med dessa stollepartier!.

 6. Kan ingen grävmaskinists se till att få ut den där sandlådan från riksdagshuset, det gör ingenting om dom som leker i den sitter kvar i den, dom är i alla fall bara att kasta på sophögen för dom duger inte ens som latrin tömmare.

 7. Svetsarn har bara vräkt ur sig massa skitsnak.Han har absolut inte gjort någonting.Alla är medvetna om att vi kan inte ha det så som vi har.Invandringen måste minskas till mer normala nivåer.Allt invandrar våld skall leda till utvisning.Tyvärr svetsarn är inte man för det, om han är man övehuvudtaget.För mig framstår han som en maktgalen dagisbarn.

  • Han är mer herre på täppan i sandlådan för tillfället, tidigare skojade man om sandlådan bland politikerna. Nu har dom gjort verklighet av sandlådan

  • Du ska inte vara så hård mot Svetsarn. Det kanske är synd om honom. Tänk vilket trauma han bär på, med en biologisk morfar som var nazist.

Kommentera