Efter ett halvår med burkaförbud har tolv fått böter


ISLAM. Tolv personer har bötfällts för att bära burka offentligt sedan förbudet infördes i Danmark den 1 augusti förra året, rapporterar Kristeligt Dagblad. Siffror från polisen visar att fram till den 8 januari i år har 20 anklagats och 12 böter har utfärdats för 12 olika personer för brott mot förbudet.

Här ser vi ett exempel på genomskinlig klädsel, jag är dock osäker på hur lagen ställer sig till denna…

Siffrorna överraskar kriminalprofessorn vid Köpenhamns universitet, Thomas Elholm, som inte hade trott att så många skulle bötfällas.

Den 1 augusti förra året trädde förbudet, som ofta kallats burka-förbudet, i kraft. Förbudet gör det olagligt att bära ansiktstäckande plagg, bland annat niqab och burka offentligt men det gäller även heltäckande mc-hjälmar och liknande.

Danmarks folkparti Martin Henriksen är glad att polisen har kunnat fälla några. – Det här är bra och vi är glada. Det kan bli ännu bättre, men sakerna går lika tyst i rätt riktning, säger Martin Henriksen till Kristeligt Dagblad.

-Pettersson väntar på liknande lagar i Sverige, men jag får nog vänta…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


9 responses to “Efter ett halvår med burkaförbud har tolv fått böter

 • Mässkalle

  Angående bilden,, beaktat objektets klädsel blir intresset för penetrering av hindret svalt då höljet inte utelämnat något för fantasin. Kan det antagas om klädseln vore heltäckande och svart att intresset är noll på grund av att objektet är en annans mans egendom?
  Är då slutsatsen att fria kvinnor klär sig fritt?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Vad hjälper det ?
  En verkningslös och patetisk lag i ett mångkulturellt Danmark.

  Gilla

 • Stenbock

  Tänk så stor skillnad några kilometer Öresund,kan betyda….Från mitt fönster kan jag liksom de som bodde vid muren i Berlin,titta över till detta kloka folk och fria land.

  Gilla

  • Stenbock

   PS.
   Åter ett av mina återkommande syftesfel.. Hoppas ni likväl förstår jämförelsen. DS

   Gilla

   • age

    Ja, ”Stenbock”, jag förstår dig väl, särskilt med din fina utsikt
    och med H.borg som en andra hemstad.
    Njut av H.borg!
    //age

    Gilla

 • SVENSK

  Intressant ide där med genomskinlig heltäckande ”burka”, :-). Då syns det iaf att det inte är en förklädd självmordsbombare!

  Gilla

 • Brasklappen

  Danmark visar vägen, vi vill inte ha denna aggressiva s.k. ”religions” regler i vår kultur, burka kan de bära där de hör hemma, dessa borde skickas ut fortare än kvickt. Att tillåta allt när dessa visar noll respekt för vår demokrati och våra regler är att ge hela handen utan att få något tillbaka!!

  Gilla

 • age

  Sopsäck borde vara helt förbjuden!

  Doch en helt transparent undantagen!

  Gilla

 • Kent

  Danmark är ett litet och yndigt land.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: