Matvanor måste ändras radikalt – max 14 gram kött


KLIMATFÖRÄNDRINGARNA. Vi måste radikalt ändra sättet vi äter på för att undvika miljontals dödsfall världen över och ”katastrofal” skada på planeten. Det skriver forskarna bakom en ny rapport publicerad i The Lancet.

Forskarna har räknat på hur livsmedelskonsumtionen bör se ut om maten ska räcka till 10 miljarder människor, utan att miljön och klimatet påverkas för mycket. 10 miljarder är den befolkning som jorden beräknas ha år 2050.

– Matproduktion är den enskilt största orsaken till globala miljöförändringar och globala allt allvarligare miljörisker, säger svenske klimatexperten Johan Rockström, som är en av forskarna bakom rapporten.

Enligt forskarna ska vi enbart äta 14 gram kött per dag och dubbelt så mycket grönsaker. Hur mycket socker vi äter borde reduceras till hälften och vi borde istället äta mer frukt och nötter.

Sveriges Radio

-Pettersson är inte forskare men jag konstaterar enkelt att den så kallade ”klimatexperten” Johan Rockström ljuger. Matproduktionen är inte den enskilt största orsaken till problemen. Det är den snabbt växande befolkningen på jorden. Förstår du inte det Johan? Jordens befolkning ökar med 80-90 miljoner per år, det är ett nytt Tyskland varje år.

När jag föddes i början på 1950-talet var jordens befolkning 2,5 miljarder, under 1960 och 1970-talet pratade vi mycket om att begränsa befolkningsökningen, men snart är vi åtta miljarder och ni pratar om tio miljarder. Det är klart att det blir problem.

Dessutom är det oerhört dumt att flytta människor från söder till norr, som exempel så släpper en somalier i Sverige ut 20-50 gånger mer koldioxid än en somalier i Somalia.

Sluta prata strunt om 14 gram kött och ta tag i de riktiga problemen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


18 responses to “Matvanor måste ändras radikalt – max 14 gram kött

 • Tobbe

  I Kina registreras det 100 K bilar per dag. Import av frukt på de mest miljövidriga sätt anses bra för miljön trots att frukt i allmänhet innehåller till 99% vatten. Och framför allt: vad är faran för mig som bor på ett berg i norrlands inland att växthuseffekten tar fart? Har -25 i skrivande stund och tar gärna några grader varmare även om det innebär att några öar och kuststäder försvinner om tusen år. Kött och bensin kommer aldrig vara något jag kommer att snåla på då jag är precis lika egoistisk som de som väljer att fortsätta bo där man kanske borde flytta ifrån om man nu tar miljöhotet på allvar 😉

  Gilla

 • Oskar

  Håller helt med. Det enda problemet är befolkningsökningen. Börja med att hårt beskatta barnafödande i tredje världen. 15% av lönen per barn i straffskatt från och med andra barnet. Sedan ställer vi krav på Vatikanen att ta bort dessa idiotiska förbud mot preventivmedel. Sen får FN uppdraget att se till att dessa åtgärder efterlevs, genom att införa sanktioner mot länder som inte inför denna beskattning. Dessa två väldigt enkla åtgärder kommer inte bara att stoppa befolkningsökningen. Det kommer också att leda till minskning av befolkningen. Om 30 år är problemet löst. Utan att vi behöver ändra våra matvanor. Dessutom, som en positiv bieffekt, minskar svälten. Det krävs en vanlig människa för att se den enda självklara lösningen. Politiker och forskare är för dumma för att se sanningen.

  Gilla

 • age

  Jag kommer att ändra mina matvanor i takt med att Kina, Tyskland och
  alla övriga länder lägger ner sina kolkraftverk.

  Misstänker att jag hinner dö innan jag behöver lägga om matvanorna då.

  Gilla

 • Tony

  Fat det begriper inte Johan Rockström, han snackar som om han är forskare, men är i själva verket bara lantjunkare.
  Lars Bern brukar plocka ner hans argument ganska bra..

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Människan är i grunden ett rovdjur, som blivit allätare av återkommande anpassningar för svält. Människans intelligens är således en funktion av KÖTTÄTANDE. Hjärnan behöver speciellt den typ av fett som erbjuds via kött, för att fungera på topp.
  Självklart vill mänsklighetens fiender att man INTE skall äta kött, så att mänsklighetens intelligenta massa kommer att degenereras. Själv har globalisternas eliter ingen som helst avsikt att bli veganer/vegetarianer etc. Men ju mer fördummade den intelligenta massan kan göras med smart indoktrinering och skrämsel, ju närmare kommer målet för globalismen – en världsdiktatur (FN eller vad som helst), där det ingår att utrota delar av mänskligheten.

  Dessa styrdokument globalisterna skrev om hur mänskligheten måste reduceras i antal p g a påstådd ”överbefolkning” finns öppet i bl a internet. Det handlar om ”Romklubben”, Bilderbergergruppen och andra (kanske ännu okända) odemokratiska aktivitéter.

  Alla ledande inom dessa elitgrupper har redan utvalt sina reservat, dit de skall dra alla de resurser de behöver för att överleva vad de avser att genomföra, t ex har ”Clinton Foundation” en ö/ögrupp i Stilla Havet dit de kan dra mutbara kolleger inom eliten. Återigen andra globalisteliter löser det annorlunda. Tro inte att DE kommer att sluta äta kött – den risken tar de inte.

  Gilla

 • Sara Svensson

  Stoppa befolkningsökningen i den islamska världen och stoppa importen från denna till övriga världen.
  Problemet löst till 99 %.

  Gilla

 • Jack

  Det finns ett annat sätt att se det. Vilka i världen är det som producerar flest barn? Araber och afrikaner. Se istället till att begränsa araber och afrikaner, iallafall i Sverige.

  Gilla

 • Klarsyn

  Varför kallar ni agronom Rockström för klimatexpert?
  Han kan inget om klimat och klimatvetenskap, sagoberättare vore en mer adekvat titel.

  Gillad av 1 person

 • Stenbock

  Aha.. Nu skall de med Ps hjälp även styra och bestämma vad vi skall äta !!
  Finns inga gränser på vansinnet…..

  Gilla

 • Bosse

  Skall hundar och katter förbjudas då eller skall de bli vegetarianer också

  Gilla

  • Fyllfinnen

   Vilka ögon och min jycken skulle haft hemma, ifall man sa åt denne. Att nu jä*lar är det bara morötter idag och imorgon

   Gilla

 • EH

  Idag skall jag äta en rejäl biff!!

  Gilla

 • ossie

  Jäkla trams !

  Gilla

 • Kent

  Det har tydligen blivit tabu att tala om befolkningstillväxten och att begränsa den. Varför? Vilka krafter ligger bakom?

  Gilla

  • Roland Salomonsson

   Befolkningstillväxten är inget större problem. Jorden kan försörja 10+ ggr dagens totalbefolkning OM globalisterna slutar jaga CO2. Vid 0,08% CO2 eller mer växer ALLT så det knakar och inte enbart GMO.grödor som kräver enorma giftutsläpp utan att producera mer än 50 % av vad naturen själv skulle kunna via mer CO2.

   Allt hänger samman i indoktrineringen och propagandan. Angrip CO2, så att jordens befolkning börjar svälta igen. Idag finns det bara svält där islam mördar invånarna. Ökning av CO2 från 0,0286 med ca 2,5 miljarder världsmedborgare till 0,0416 med ca 8 miljarder världsmedborgare har gått relativt smärtfritt. Handen på hjärtat!

   Globalisternas oheliga allians med finansfurstar, globala storbolag, kultur-marxistiska NGO:s, Kultur-marxistiska FN:s alla delar, Kultur-marxistiska EU, fanatiska kommunistiska aktivister har inga som helst dubier av att försätta miljarder människor i svält och död med sina agerande. Enda räddningen för jorden är att nationalstaterna klarar att hålla sig självständiga och att Ryssland, Indien, Kina och troligen Brasilien klarar att motstå globalismen. F ö är det numera Ryssland som sitter på i princip all jordens livsmedelsöverskott. F n ser det bra ut!

   Gå in på YouTube och titta på Tony Hellers avslöjande videos om klimatbedrägeriet.

   Gilla

 • villervalle03

  Lite lustigt och förklarande är att ca ett tiotal av dessa sk. experter bakom rapporten, jobbar på Stockholms universitet tillsammans med Rockström.
  Man levererar som man får betald för.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  ”Klimatexperten” Johan Rockström vinklar ofta till det på något konstigt sätt. Så det betyder att han snart kommer införa ”nollvisionen för kött”, i den nya regeringens ”målsättningspolitik”.

  Jordens snabbt ökande befolkning, är elementärt det stora problemet, om vi ska prata om miljöpåverkan på alla nivåer.

  Det vill man ju inte nämna. För svenska politiker pratar hela tiden om att öka respektive kommuns befolkning, både fort och mycket. Men att prata om att det påverkar vår natur och miljö, verkar man inte bry sig om eller förstå.

  Gilla

 • SVENSK

  Detta är bara lögner som allt annat globalisterna förmedlar, vi nordbor är inte anpassade till Kaninmat och detta kommer att ta död på oss ännu fortare än vad globalisterna önskar!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: