Historisk hård dom: Två kroater får 15 år i fängelse


BROTTSLIGHET. 15 års fängelse och livstids utvisning från Danmark. Det blev domen vid domstolen i Nykøbing Falster mot två kroatiska medborgare som idag befann sig skyldiga till 24 rån i hem med frihetsberövande och våld mot flera av sina offer.

De två männen i åldrarna 23 och 20 år är de äldsta sönerna i en kroatisk familj, där mor och far också dömdes för att ha varit inblandade i planering och genomförandet av brotten.

Mamman och pappan fick emellertid en mildare dom, eftersom de inte bröt in och rånade de cirka 30 offren som främst var äldre och sjuka medborgare.

– De två får 12 års fängelse och utvisas på livstid från Danmark, säger domstolen.

En femte man, 37 år, vän till familjen, fick 8 års fängelse för att varit med vid tre av rånen. Han också utvisad för alltid. En 19-årig son blev frikänd.

Läs mer på DR.dk…

-Pettersson säger att nu börjar straffen likna något, speciellt utvisning på livstid tror jag svider och gärningsmännen är zigenare med kroatiska pass…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


10 responses to “Historisk hård dom: Två kroater får 15 år i fängelse

 • HB

  Fridolins och Ullenhags polare!!
  De säger : ”-Frige och Skicka till Sverige Omgående.
  Asylansökan med PU är redan klar för Samtliga!”

  Gilla

 • Argus

  J*vla Danmark! Nu lär väl de utländska ligorna komma hit. 😉

  Det är skillnad på Nykøbing och Nyköping. Hårda straff är som larm och lås, buset väljer något annat istället. Bristen på preventiv effekt som tretton kriminologer på dussinet yrar om har säkert inte räknat med utländska ligor.

  Gilla

 • Leif

  Danmark visar här med tydlighet att man försöker skydda sin utsatta befolkning mot hänsynslös utländsk brottslighet. Det är självklart bra, men problemet är att dessa hänsynslösa ligor självklart byter ”arbetsplats” när vilkoren i ett land försämras. Sverige har nog världens mest generösa vilkor för denna typ av brottslighet. Det blir en rejäl ”utmaning” att åldras i ”det nya spännande Sverige”.

  Gilla

 • SVENSK

  Åt rätt håll, men ändå alldeles för låga straff! Bryta sig in hos äldre och råna dem ska ha upp till riktig livstid i straffskalan. Alternatvt kan brottslingen själv få välja dödsstraff.

  Gilla

 • Sören

  Vet inte men jag prövar om detta går igenom filtret på hemsidan.

  Jag är glad att kriminella utlänningar utvisas, vi borde rimligen göra samma sak.

  (hoppas jag inte trampade nån på tån nu).

  Gilla

 • age

  Påminner om hur Södertäljemaffian fungerade – och fungerar än ……..

  Att de var utsatta för en av tidernas största polisutredningar stoppade inte
  verksamheten.

  En god vän med familj är mordhotad och har tvingats fly från Södertälje, där han bott hela livet. – han och familjen är svenskar!

  Gilla

  • Taggen

   Jag bor själv där, svensk med samma problem. Mafia på alla busstationer och i alla inomhus-centrum idag. Man kan inte röra sig längre och jag är inte kriminell liksom de flesta andra svenskar här.

   Gilla

 • Tanten

  I Sverige hade dom väl fått: ”aja baja fy”

  Gilla

 • Kent

  Förmodligen kroatiska medborgare men en subgrupp som börjar på z eller r.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: