SVT och Sveriges Radio – samer är inte svenskar

ETNICITET. Minns ni när Sverigedemokraten Björn Söder fick löpa gatlopp för att han påstod att judar och samer har en minoritetsställning i Sverige just för att de inte är svenskar. Läs HÄR. Nåväl det blev ett fruktansvärt liv. Söder beskylldes för det ena och det andra. Att samer och jurister gav Björn rätt hade ingen betydelse i sammanhanget, Björn är Sverigedemokrat. 

Nåväl, igår publicerade Sveriges Radio och SVT en artikel där de undersökt självmordsbenägenheten mellan samer och svenskar, det är ingen skillnad.

Men gång på gång nämns i artikel “samer och svenskar”, “samer och svenskar”…

-Pettersson noterar att som så ofta är det inte vad som säges utan vem som säger det som betyder något, gammelmedia är i varje fall totalt tysta…

Få inte för er något bara, jag anser att samer och judar är svenska medborgare och fullvärdiga invånare i vårt land, liksom alla andra folk som varit här i hundratals år och assimilerat sig.

UPPDATERAT: Tydligen läser några Pettersson för det dröjde inte länge innan texten ändrades till “än andra i Sverige” de missade dock några ställen i texten, där står det fortfarande “än svenskar”.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “SVT och Sveriges Radio – samer är inte svenskar

 1. Det finns ju enligt kramgoa M.Sahlin inga typiska svenskar eller någon typisk svensk kultur !

 2. SR o SVTs anställda är för blåsta i huvudet för att tänka självständigt och därmed förstå innebörden av sina egna utsagor, i jämförelse med andras liknande.

 3. Vi och dom verkar gälla i många sammanhang i landet där alla ska vara exakt lika och millimeterrättvisa alltid ska gälla !

 4. Det blir lite snurrigt, jag antar att samer inte kan åka tunnelbana i Stockholm, då är man per definition svensk.

 5. Viveca: Vi samer kallar oss inte svenskar (Publicerat 8 jan 2014)

  Läs mer på:

  https://unv.is/expressen.se/gt/kultur/viveca-vi-samer-kallar-oss-inte-svenskar

  Historieprofessor:

  ”Ny forskningsrapport påstår att samer inte är svenskar”
  SD:s Björn Söders ord om att samer inte är svenskar bekräftas ju märkligt nog i denna rapport. Att göra politik med utgångspunkt i denna rapport är fullständigt bisarrt. Sametinget borde begära att få igen de pengar man betalt.

  Debattartikel
  Jonny Hjelm, professor i historia vid Umeå universitet (Publicerat 2018-10-27)

  Läs mer på:

  https://unv.is/dn.se/debatt/ny-forskningsrapport-pastar-att-samer-inte-ar-svenskar

 6. Samer är våra “kurder”. Inget fel i samer, de har också rätt att vara i Sverige till skillnad mot de flesta andra.

  • Jag anser att de har rätt att befinna sig i Sverige om de accepterar att de har samma skyldigheter och rättigheter som svensken i gemen. Det vill säga ingen särlagstiftning. Nu räcker inte det för en del av dem utan de vill bilda enklav av lejonparten av konungariket.

Kommentera