Nu är skattesänkningar inte ett hot längre utan socialdemokratisk politik

REGERINGSBILDNINGEN. Socialdemokraterna gick till val på att bygga ett starkare samhälle och menade att skattesänkningar hotade välfärden. I “eviga tider” och i senaste valrörelsen hävdade socialdemokraterna att skattesänkningarna hotade skolan, vården, pensionerna, ja hela välfärdssystemet. 

Om uppgörelsen mellan S, MP, L, C och kanske V blir verklighet kommer Löfven & Co att bli tvungna att ändra sin retorik. Man har inte bara accepterat de skattesänkningar som genomfördes av alliansen men tänker också sänka skatterna själva.

Vilka röstade på S och MP för att få skattesänkningar?

-Pettersson vill ha extraval…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

11 thoughts on “Nu är skattesänkningar inte ett hot längre utan socialdemokratisk politik

 1. Jag har samma dåliga känsla som du Peter. V brukar behaga husse. Jag är helt övertygad om att Extra val är det enda rätta nu.

 2. Sossarna är HYCKLARE! Inte ett arbetarparti längre. Låt oss kalla dom för Socialdemokratiska Hycklar Partiet. SHP!

  • Både du och jag har vetat det sedan länge, Roland.

   Partiet är ett “maktsystem”. Som mest bevakar massor av människors välbetalda och skyddade arbeten. Inom mängder av organisationer knutna indirekt och direkt till S, samt inom kommuner, landsting och uppe på riksnivå.

   Nu har man även smutskastat vänsterpartiet och försöker dra med dem ner i hyckleriet. Som slår mot alla lågavlönade och de som inte får sin röst hörd. Utan helt sonika ska stängas ute från inflytande till vårt demokratiska system. Det är verkligen illa.

   Var fjärde svensk väljare, ska ställas utanför, av de så kallade “goda” demokraterna.

   Har en dålig känsla av att Vänsterpartiet går med på detta hyckleri.

   Vilket skulle sänka förtroendet för det partiet och att väljartappet skulle bli betydande.

   Jonas Sjöstedt och V ville få löften om att man kunde få vara med och påverka i frågor utanför överenskommelsen. Men det spelar väl ingen roll Det är ju att göra bort sig ytterligare bara.

   Det som ligger utanför överenskommelsen och som kommer upp till för förslag från V, kan ju både L och C rösta ner, tillsammans med de övriga partierna M,KD och SD, när det blir omröstning i riksdagen.

   För vänsterpartiet eget bästa, samt svenska folket, ska man verkligen sätta ner foten nu och trycka rött på fredag.

 3. Socialdemokraterna är nu vidrigare än någonsin och sviker helt sina egna väljare och hela SVENSKA folket, tillåter besparingar på åldringsvård, sjuka och unga SVENSKAR. Samtidigt som TREHUNDRA MILJARDER slösas bort varje år på folkutbytet. Tror inte det finns nog hårda straff för dem!?

 4. Apropå ryggrad……….

  Sven Hagströmer, alltid stridbar och med tydliga åsikter, kommenterade läget i inrikespolitiken när han medverkade i Di-tv på tisdagsmorgonen.

  ”Den här klausulen borde självklart inte funnits med” Tror Stefan Löfven att hela Vänsterpartiet är idioter? Ett helt parti som inte är värt någonting, men som ändå förmodas rösta för överenskommelsen?” säger han.

  Hagströmer är generellt emot att utesluta några partier över huvud taget från demokratiska processer.

  ”Att utesluta två partier som ytterlighetspartier, hur kan man komma på tanken?”

  Sven Hagströmer spekulerar sedan att Stefan Löfven i själva verket spelar högt för att skapa utrymme för en förnyad diskussion med och om Vänsterpartiet.

  ”Han är kanske så smart att han gör detta med öppna ögon för att i själva verket ge vänstern inflytande. Jonas Sjöstedt kanske blir en förevändning för att pilla med överenskommelsen igen” säger Hagströmer som tror att det kommer gå till en fjärde statsministeromröstning i riksdagen. ”

  https://www.di.se/live/hagstromer-lofven-tycks-tro-att-hela-vansterpartiet-ar-idioter/

 5. Eftersom vi har haft så stor ökning av folkmängden ska det resultera i skattesänkningar med bibehållen välfärd. Fler, som jobbar och bidrar med skatt till en och samma välfärd….. Om det inte är så, vad sysslar riksdagen med i så fall? Lurar de befolkningen att försörja bidragsturister?

 6. Svetsarn gör vad som helst för att få sitta kvar vid köttgrytorna. Han skulle tom sälja sin egen mor. Karln är ett riktigt kräk.

 7. Det är bra med skattesänkningar. Börja att skära bort kostnader som inte drabbar svenskar. Då måste hundra miljarder vara möjliga att skära bort. Förresten skulle kompetensregnet från Syrien bli lönsamma lite längre fram. Det är längre fram nu. Då kanske vi kan spara hundra miljarder till.

Kommentera