”Stora delar av Västeuropa har varit naiva” – 3000 våldsbejakande extremister i Sverige

TERRORHOT. Sverige och stora delar av Västeuropa har varit naiva när det gäller hotet från terrororganisationer – och för närvarande beräknas cirka 3000 våldsbejakande extremister befinna sig i Sverige. Därför krävs skärpt lagstiftning och ökade resurser. Det sa chefen för Säkerhetspolisen, Klas Friberg, i Sveriges Radio P1 enligt Dagens Juridik.

Klas Friberg anser att det har funnits en naivitet när det gäller hotet från terrororganisationer och andra underrättelsehot.

– Ska man klä in det lite mjukt är det inte bara Sverige som har varit naiva i de här frågorna, utan stora delar av Västeuropa som varit naiva, både vad gäller säkerhetshotet från terrorism men också underrättelsehotet från andra statliga aktörer.

Klas Friberg anser att Säkerhetspolisen har förhållandevis god kontroll på dem som befinner sig i andra länder för att strida för IS och som kan komma att återvända till Sverige.

Läs vidare på Dagens Juridik…

-Pettersson vill på det bestämdaste protestera mot att ”Sverige och…” varit naiva. Ni har varit naiva, de politiska eliten och journalistkåren. Vi är många andra som varnat, men ni är fortfarande naiva.

Tar tillbaka IS-mördare, låter fanatiker sprida budskapet i de stridsledningscentraler som kallas moskéer, dömer till löjliga straff och hittar på ursäkter för att inte utvisa.

Skyll inte på andra, ta tag i saken. Släpp inte in, jaga, döm, utvisa…

Lär av dem i Östeuropa.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

36 thoughts on “”Stora delar av Västeuropa har varit naiva” – 3000 våldsbejakande extremister i Sverige

  1. Akilov hade Uzbekistan varnat för. Han hade tränats av ISIS i Syrien vid gränsen. Det sket svenska Säpo i för U. är en diktatur och man lyssnar inte på sådana. Akilov var illegalt i Sverige men det sket man också i, en ledande vänsterdebattör som man skrattar åt inte med hade honom som svartjobbare med en orimligt hög lön.
    Det är nya uzbeker på gång, har man lyssnat på hemlandet den här gången?
    Inom EU disk Sverige då man undrar varför man inte skyddar landet, många terrordåd i Europa har ”svensk” anknytning.
    Just nu har Spanien stora problem med terroranknutna invandrare. Det är svårt att hinna med alla som kommer med båtar, några kom med flyg nyss.
    I Barcelona har man gjort ett stort tillslag i dagarna. Guardia Civil sliter medan svensken tittar på helt naivt eller?
    Italien har också en stor härva på gång. Man samarbetar och Belgien är ett annat näste.
    En kommentar blir att det som skrivs här och annorstädes är allmängods i många europeiska länder. Fakta redovisas för att sedan diskuteras. Hur fn ska Sverige kunna lösa problem då man inte kan erkänna problemen? Det är statstelevision som redovisar.
    Svenska medierna läser CNN och bedömer USA utifrån detta. Han som avslöjades som fake news jobbade där innan Tyskland. Han fick priser. Han hyllades i AB

  2. ”Säpo: Våldsbejakande islamism det största hotet mot Sverige”

    Underrättelsehotet mot Sverige är ”mer omfattande än på flera år”. Det meddelar idag Säpo, som samtidigt pekar ut islamistisk terrorism som det största hotet mot landet.
    http://www.friatider.se/s-po-v-ldsbejakande-islamism-det-st-rsta-hotet-mot-sverige

    Sverige skall vara ett tryggt land att leva i.
    Den gamla slagdängan stämmer bra in.
    Här med våran folkkära ”Siwan”

    ”Siw Malmkvist – Bättre Och Bättre Dag För Dag (1963)”

  3. Jag tycker det lutar mer åt det sjuka än det naiva hållet. Migrationsverket nekar obegripligt ofta uppehållstillstånd för människor, som anpassar sig och tar arbeten och smälter in naturligt. Men de mest kriminella och dysfunktionella med de största svårigheterna att anpassa sig lägger myndigheterna stora resurser på att skydda. Notoriska brottslingar tagna på bar gärning släpps genast lösa eller får sjukt låga straff. Rättsmyndigheterna kan utvisa men verkar vilja behålla dessa individer i Sverige. Är det en medveten strategi från myndigheterna eller inte? Hur svårt kan det vara? Jag kallar det nog sjukt i vilket fall. Vi ska inte ha fler att försörja.
    https://www.expressen.se/debatt/cs-anhoriginvandring-ar-det-sista-vi-behover/

  4. Sverige har INTE varit naiva. Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet, liberalerna, centerpartiet, moderaterna och Kristdemokraterna har varit naiva i frågan. Skyll inte på oss svenskar. Det är helt och hållet politikerna skuld.

  5. Sverige måste ju vara de naiva och dumbommarnas högborg här på jorden. Här tillåter våra politiker och myndigheter IS krigare komma in i landet, ger dem bostäder, i vissa fall förtur till arbeten samt bidrag.
    Sen åtalar man folk som har kommit hit och som har deltagit i kriget mot IS.

    Tycket Friberg ska vara tyst. Visserligen är han ju ganska ny på sin post, men ändå. Vad har egentligen SÄPO gjort för att varna för utvecklingen?

    Högaktar folk som Mikael Odenberg, den moderate försvarsministern i Reinfeldts regering som avgick då han kände att han inte ville medverka till slakten av vårt försvar. Även Förre öb Sverker Göransson som även han gick ut och varnade för att försvaret endast kunde försvara en liten del av Sverige i 1 vecka. Även han avgick ju sen.

    Men vad gör Säpos chefer? Är det allvarligt att ha mer än 3000 IS indoktrinerade sympatisörer i landet?

  6. Irland har det nästan Ännu värre än Sverige, vad gäller folk som väller in över gränsen och placeras i varenda byhåla utan att betala eller jobba. Dom är mindre folkmängd ifrån början.


  7. efter att nu ha varit på Träningsläger, så räcker
    säkert en mindre Bataljon på 3000 IS-krigare
    för att ta över ”bög å fjollandet” Sverige …
    undrar va de väntar på?..de behöver bara ställa
    ett gäng på ett tiotal utanför Rosenbad som
    proklamerar Sverige som ett nytt Kalifat, så är
    saken i hamn

  8. Har varit naiva, ja- och kräver att få fortsätta vara naiva, nu med odemokratiska metoder som att tvinga andra partier föra ens politik.

  9. OK. Stefan menade att Sveriges regering har varit naiva.
    Det är nog den korrekta tolkningen av hans unika uttalande.

  10. Så går det då man hela tiden ska vara så ”förstående”, ”tolerant” och ”präktig”. Denna dumsnällhet har banat väg för Sveriges undergång.

  11. Den som med sitt riktiga namn inte är avstängd permanent från fejjan litar jag inte på. Jag själv undantagen då jag aldrig reggat mig på den satans skit-siten. Fejjan verkar vara för folk som inget kan och inget vill (inget illa menat för er som inte håller med mig). Vem vinner på att det tjafsas på fejjan? Jo, en mycket ljusskygg grupp som inte vill oss väl.

  12. Såg på Text TV att en person är anklagad för att ha stridit MOT IS !
    De som ha stridit för IS få Jobb lägenhet mm.
    Sverige i ett nötskal

  13. ”Västeuropa har varit naiva”???

    För den/dom i Sverige som verkligen ville ha koll på läget så fanns mycket tidigt (Redan 2015-09-14) tydliga varningar från initierade och trovärdiga öppna källor:

    https://i.dailymail.co.uk/i/pix/2015/09/14/22/2C4D748D00000578-3234458-image-m-33_1442267500865.jpg

    Citat

    Minister: ”Två av hundra asylsökande är IS-terrorister”
    Terrororganisationen IS har en målmedveten plan att föra in sina egna agenter i Europa tillsammans med flyktingströmmen. Det var den iskalla varning Storbritanniens premiärminister David Cameron fick från Libanons utbildningsminister under sin resa till flyktingläger i Libanon och Jordanien.

    David Cameron besökte Mellanöstern för att med egna ögon se hur de extra pengar som Storbritannien satsat på hjälp för flyktingar i närområdet används.

    – Jag ville komma hit för att själv se och höra flyktingars historier, säger Cameron till brittiska Daily Mail.

    Under besöket träffade den brittiske premiärministern bland annat Libanons utbildningsminister Elias Bou Saab, …

    ” som varnade honom för att IS sänder sina medlemmar till Europa tillsammans med flyktingströmmarna med målet att senare begå terrordåd i väst.

    Den libanesiske ministern gjorde uppskattningen att TVÅ AV HUNDRA dvs 2% flyktingar som tar sig in i Europa utgörs av IS-tränade fanatiker.” (Publicerad: 25 september, 2015, 11:16)

    Slut citat

    Källa:

    https://www.nyatider.nu/minister-tva-av-hundra-asylsokande-ar-is-terrorister/

    Men sitter de ansvariga i Sverige och på vissa andra håll i övriga Europa och sussar djupt i sina Törnrosadrömmar så kan man inte komma nu snart 14 år för sent och skylla på att de varit naiva.

  14. För ungefär 5 år sedan uppgav Säpo siffran några hundra.
    För ungefär 3 år sedan uppgavs siffran 3000
    Tror att Säpo måste uppdatera lite – under senaste 3 åren har tex cirka 420.000 uppehållstillstånd beviljats av S och MP.

    • Enligt Libanons utbildningsminister Elias Bou Saab, som gjorde en initierad bedömning redan i september 2015 att TVÅ AV HUNDRA, dvs 2% av flyktingarna som tog sig in i Europa utgjordes av IS-tränade fanatiker. Se min kommentar ovan med rubriken ””Västeuropa har varit naiva”??? på länken:

      https://petterssonsblogg.se/2019/01/15/stora-delar-av-vasteuropa-har-varit-naiva-3000-valdsbejakande-extremister-i-sverige/#comment-586973

      D v s c:a 2% beräknat på c:a 420000 (418760 enligt Migrationsverket) flyktingar som kom till Sverige åren 2016, 2017, 2018 och beviljades uppehållstillstånd så får man fram en siffra på att c:a 8400 kunde misstänkas vara IS-terrorister.

      Det betyder att nuvarande SÄPO-chefen Klas Fribergs uppgift nu om 3000 våldsbejakande extremister ligger c:a 5400 under den mer realistiska siffran på 8400 IS-terrorister som tagit sig in i Sverige

  15. Vill påstå är…
    http://www.pi-news.net/wp-content/uploads/2019/01/kinder01.jpg
    Såg just en siffra ( 4,5 miljarder SEK/2018) var den summa,som bl.a. de på bilden ovan,får sig översända till sina hemländer,som ”barnbidrag” från Tyskland.
    Vi kan nog antaga att summan som vi inhemska skatteslavar girerar över, även är enorm.Vore intressant att se hur dessa kostnader delas ut till Orienten !

    • Sedan finns ju ett halvdussin andra bidrag,som de Gröna kommunisterna lär ha informerat sina vänner bland nya befolkningen om.
      Tänker på alla de som är skrivna i Abzurdien men bosatta i bl.a. Libanon.
      Utom socialhjälp,bostadsbidrag finns säkerligen otal andra vi inhemska,aldrig får vetskap om.

  16. Det är lite svårt att veta vilka som var naiva eller som vilka som tystades med hjälp av rasiststämpeln av vanligt folk, men våra politiker var ju väldigt bestämda när det gällde att föra den politik som de hade. Jag vet inte om de numera fortsätter föra en ”naiv” politik för att de uppnådde vad de ville eller om det är för att de ingenting har lärt sig.

  17. Våldtäkter och rån bilbränder mm räknas inte som terror i sverige.
    Men om man läser på vad terror betyder dvs skapa rädsla mm så borde man klassa detta som terror även i sverige.
    I vissa länder räknas våldtäkter även som krigshandlingar.
    Det är ett välkänt faktum att islamister använder detta för att sprida rädsla och förnedring.

  18. Jag har i alla fall INTE varit naiv, men när jag påpekat detta för så kallade vänner d.v.s före detta så blev jag kallad nazist/rasist, ja ni känner till hela harangen som man blir kallad.
    Nu är det troligen försent att göra någonting åt detta.

  19. 3000 extremister? Ja vilka blodbad kan dessa figurer ställa till med, bara för att vi har Världens mest naiva dumskallar till politiker? Dom kunde ju åtminstone bekväma sig med att kontrollera var i Världen det fungerat med mångkultur, så hade dom sett att det inte fungerat någonstans,
    men vi låter folket ta smällarna, vi klarar oss alltid tycks dom resonera.

  20. Det är förfärligt hur många det är som har gjort allt för att förringa varningarna som givits av så människor i landet.Hur dom har skrattat och fjantat åt varningarna som givits.
    Dom kan aldrig säga att dom var naiva i och med att dom förringa varningarna.

Kommentera